واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: پشت صحنه برنامه راديو قرآن صبح را با مهر تابان آغاز كنيد
جام جم آنلاين: در استوديوي راديو قرآن سرزندگي خاصي حاكم است. صلحجو با شادابي خاصي ميگويد: به نام خداوند بخشاينده مهربان.
سلام و درود برشما شنوندگان دوست داشتني راديو قرآن. صبح دلپذيرتون بخير باشه. انشاءالله هر جا هستين در پناه قرآن سربلند باشين و يك روز خوب را آغاز كرده باشين و اين خوبي تا آخر امروز همراهتون باشه. توكل حضرت دوست هميشه بايد مد نظر ما باشه !
آياتي از قرآن مجيد پخش ميشود و صلحجو ميگويد: اين صداي قشنگ استاد حاج سعيد طوسي بود كه به اتفاق شنيديم. او با اعلام ساعت 7:09 دقيقه و 25 ثانيه از شنوندگان ميخواهد اگر فرصت دارند تا ساعت 8:30 دقيقه برنامه را همراهي كنند.
ميزان محبوبيت برنامه و رضايت مردم
در فرصتي كه پيش ميآيد، محمد سليمي، سردبير برنامه «مهر تابان» با اشاره به ماموريتهاييكه راديو قرآن به اين برنامه صبحگاهي واگذار كرده، برايم ميگويد: غير از موضوعات اخلاقي همچون حسنخلق، توكل، طلب رزق و روزي طيب و طاهر از خدا، تلاش بيشتر براي كسب صبر سعي ميشود به موضوعات اجتماعي نيز بپردازيم.
وقتي از سليمي درخصوص بخشهاي برنامه ميپرسم، او با اشاره به ساعت پخش برنامه كه از ساعت 7:30 دقيقه صبح شروع ميشود و در اين زمان عمده مردم هنوز در جايي مستقر نيستند و در حال رفت و آمد به محل كار، مدرسه يا دانشگاه هستند، ما مخاطبان خود را در چند دسته سني تقسيم كردهايم. از نوجوان و مخاطب دبستاني در اين برنامه جاي دارند تا پيرمردان و پيرزنان، كارمندها و حتي بانوان خانهدار. به جرات ميتوانم بگويم بخشهاي برنامه با مخاطب شناسي مناسبي انتخاب شدهاند.
سليمي بيان نكتههاي آموزشي و پرورشي را از زبان حجت الاسلام والمسلمين راستگو براي نوجوانان دورههاي دبستاني و راهنمايي از ديگر بخشهاي اين برنامه ميداند و ميگويد: راس ساعت 7:30 صبح با هماهنگي صورت گرفته با وزارت آموزش و پرورش، قرار شده در «زنگ مدرسه» كه در بيشتر مدارس ايران همين ساعت نواخته ميشود، قرآن صبحگاهي پخش شود. قابل ذكر است آموزش و پرورش قاريان، نوجوان منتخب در مسابقات آموزش و پرورش را به برنامه معرفي كرده و ما آياتي از كلامالله مجيد را به آنها سفارش داديم و در استوديوي توليد راديو قرآن اين آيات
ضبط شدهاند.
سردبير برنامه مهر تابان ادامه ميدهد: در ساعت 7:45 دقيقه سخن روز با بيانات كارشناسان زبده پخش ميشود، ساعت 8:15 بعد از اخبار در راستاي فرمايش رهبر معظم انقلاب به تربيت دو ميليون حافظ كل قرآن بهرهمند خواهيم شد از رهنمودها، تاريخچه و تكنيكهاي حفظ قرآن توسط استاد شهريار پرهيزكار كه ايشان درخصوص جنبش ملي حفظ صحبت ميكنند و ساعت 8:25 توصيههاي طب اسلامي توسط دكتر حسين خيرانديش بيان ميشود.
پايان مهر تابان، بخش ياد امام و شهداست كه طي آن گلچيني از فرمايشات امام راحل و فرازهايي از كلام شهدا پخش خواهد شد.
محتواي برنامه و تاثير آن بر افزايش مخاطب !
نورالدين سجادي، تهيهكننده برنامه صبحگاهي مهر تابان ميگويد: مهم است كه يك تهيهكننده بداند برنامه را براي چه قشري از جامعه توليد ميكند. هر چند مهر تابان يك برنامه قرآني است، ولي به موضوعات اجتماعي هم ميپردازد.
او با بيان اينكه كار كردن در موضوعات قرآني ظرافت خاصي ميطلبد، ادامه ميدهد: بايد مطالب به صورتي بيان شود كه براي همه مخاطبان قابل فهم و پذيرش باشد و مطالب تخصصي را نيز بايد مطرح كرد، چون مخاطبان ما از اطلاعات بالايي برخوردارند بنابراين براي هر طيف از مخاطب خود بخش خاصي را طراحي كرده تا همه از كلام خدا بهره ببرند.
وقتي ميپرسم كدام ملاك برنامهسازي شما باعث شده كه به آمار مخاطبانتان اضافه ميشود، ميگويد: ارتباط مخاطب با ما مثل برخي برنامهها به خاطر دريافت جايزه نيست، بلكه ميخواهد از محتواي برنامه استفاده كند و اطلاعاتش نسبت به قرآن و دين اسلام بيشتر شود. البته ما از مشاركت سازمانها و ارگانهايي كه بودجه خاص فرهنگي و قرآني دارند و مايل به مشاركت در مهر تابان هستند، استقبال ميكنيم.
ايجاد نشاط معنوي
وقتي سجادي دعاي فرج را پخش ميكند، وارد اتاقك شيشهاي ميشوم و باب گفتوگو ر ا با گوينده برنامه باز ميكنم. محمدهادي صلحجو، گوينده برنامه مهر تابان ميگويد: كار خود را با برنامه «با حافظان وحي» از سال 86 در راديو قرآن شروع كردم و در اين مدت فقط در همين راديو مشغول به كار بودهام.
او درخصوص لحن و بيانش در برنامههاي قرآني ميگويد: سعي كردهام هميشه ساده و محاورهاي با مخاطب سخن بگويم تا بيانم براي مخاطب قابل فهم باشد. او با اشاره به سبك و سياق برنامه ميافزايد: برنامه مهر تابان يك برنامه صبحگاهي است كه قرار است نشاط معنوي براي شنوندگانش ايجاد كند. بنابراين ميطلبد فضاي برنامه شاداب باشد؛ با ضرباهنگ وريتم تند. مجري نبايد با شنونده خيلي با تكلف صحبت كند.
نويسندگي مبتني بر تحقيق
مريم كلانتري، پژوهشگر برنامه ميگويد: در پژوهش تنها به مطالعه كتابها بسنده نميكنم و از مطالب سايتهايمعتبر نيز بهره جسته و از نرمافزارهاي قرآني همچون جامع التفاسير و نرمافزارهاي حديثي همچون گنجينه احاديث نور، همچنين كتب تفسيري همچون الميزان و منابع روايي موثق و معتبر همچون كتابهاي نهجالبلاغه و اصول كافي استفاده ميكنم.
كلانتري كه فوقليسانس علوم قرآن و حديث است، ادامه ميدهد: نويسندگي برنامه مبتني بر تحقيق است و من مطالب را كاملا علمي و مستند بر آيات و روايات مينويسم و البته نوشتن از سيره زندگاني معصومين عليهم السلام و پيروان مكتب اهلبيت(ع) و علماي اسلام هم از مواردي است كه به علت كاربرديتر شدن موضوع برنامه و الگوپذيري شنوندگان در پژوهشهاي من براي خود جاي مهمي دارند.
وي در پايان تصريح ميكند: به عنوان پژوهشگر راديو قرآن دوست دارم به موضوعات مختلفي كه به نوعي مغفول مانده بپردازم. از جمله شأن و احترام زنان خانهدار، حرمت و اقتدار مردان، تكريم خردسالان و موضوعاتي اينچنين كه در راستاي سبك زندگي قرآني و رسيدن به يك جامعه ايدهآل اسلامي است.
زهره زماني
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 970]