واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اختصاصي مهر/طوفان شن روي ريلها مي تازد/ عدم خسارت جاني در حادثه قطار زاهدان
طوفان شن روي ريلها مي تازد/ عدم خسارت جاني در حادثه قطار زاهدان
فهرج - خبرگزاري مهر: قطار زاهدان - تهران درحالي شب گذشته به دليل طوفان شن از ريل خارج شد كه پيش از اين كارشناسان بارها در خصوص لزوم تثبيت شنهاي روان اطراف خط آهن هشدار داده بودند.
به گزارش خبرنگار مهر، طوفان شن اين روزها در شرق استان كرمان به خبر اول رسانه ها تبديل شده است و نكته قابل تامل اينكه بر خلاف گرد و غبار در غرب كشور اين طوفانها كانون محلي دارند و با وزش تند باد در شرق كرمان به خصوص فهرج و ريگان طوفان شن ايجاد مي شود و بر روند عادي زندگي مردم تاثير مي گذارد.
طوفان شن درحالي روز گذشته فهرج و ريگان را در نورديده بود كه امروز نيز ادامه يافت و جاده ترانزيتي ريگان – چابهار و فهرج – زاهدان را براي مدتي مسدود كرد و هم اكنون نيز رفت و آمد در اين مسيرها به كندي انجام مي شود.
اما خبري كه بار ديگر طوفانهاي شن و كانونهاي شن خيز شرق كرمان را بر سر زبان انداخت خبر خارج شدن قطار تهران زاهدان از ريل بود كه در اين خصوص بارها كارشناسان هشدار داده بودند.
خط آهن در اين مسير كه طي سالهاي اخير به بهره برداري رسيده است از كانون هاي بالقوه طوفان شن در منطقه شورگز و زاهدان مي گذرد و چاره انديشي در راستاي حل اين مشكل از روزهاي ابتدايي راه اندازي قطار بارها گوشزد شده بود.
حادثه شب گذشته قطار زاهدان - تهران نيز كه منجر به خروج قطار به دليل شن گرفتگي شديد خط ريل و طوفان شديد شن شده بود به همين دليل روي داد و 170 مسافر قطاري را كه از تهران به سمت زاهدان حركت كرده بود در منطقه شور گز در مرز استان سيستان و بلوچستان و كرمان زمين گير كرد.
اين حادثه كه در دقايق ابتدايي شب گذشته روي داد در نهايت ساعت 8 شب به فرماندار فهرج گزارش شد و مسافران با شش دستگاه اتوبوس كه ساعت يك به محل حادثه رسيده بودند به زاهدان منتقل شدند.
به گفته فرماندار فهرج هيچ كس در اين حادثه دچار مشكل نشده است و تنها يك زن با مشكلات تنفسي مواجه شد كه بلافاصله مورد رسيدگي پزشكي قرار گرفت.
حسين زين الصالحين در گفتگو با مهر اظهارداشت: شب گذشته شاهد طوفان شديد شن در فهرج بوديم كه خساراتي را بجاي گذاشت و اين طوفان هم اكنون نيز ادامه دارد.
170 مسافر قطار با اتوبوس به مقصد رسيدند
وي ادامه داد: خروج قطار از خط آهن نيز به همين دليل روي داد كه اين امر ساعت 8 شب به وسيله معاون سياسي امنيتي استاندار كرمان به فرمانداري فهرج گزارش شد و بلافاصله جلسه ستاد بحران تشكيل شد و مقرر شد مسافران اين قطار كه 170 نفر و اكثرا دانشجو بودند با اتوبوس به زاهدان منتقل شوند.
وي گفت: در نهايت اتوبوسها ساعت 12 در طوفان شن به محل حادثه رسيدند و بلافاصله مسافران به زاهدان منتقل شدند و تنها مشكل مسافران استرسي بود كه به دليل حادثه ايجاد شده بود.
زين الصالحين ادامه داد: به دليل شرايط خاص منطقه قبل از حضور اتوبوسها و در ساعات ابتدايي يگانهاي نيروي انتظامي و سپاه در منطقه مستقر شده بودند و اكيپها درماني هم حضور داشتند.
فرماندار فهرج افزود: راه اندازي قطار زاهدان - كرمان كه از خدمات دولت است بايد با اقدامت ديگري تكميل شود كه مي توان به نهال كاري اطراف ريلها و تثبيت شنهاي روان اشاره كرد.
وي احداث تونل در مناطقي كه در اوج بروز طوفانهاي شن قرار دارند را نيز از ديگر راهكارها اعلام كرد كه در حال مطالعه است.
زين الصالحين با تشكر از اعضاي ستاد بحران فهرج افزود: اين اولين حادثه خارج شدن قطار از ريل در شهرستان فهرج بود و هر چند قبلا نيز به دليل طوفان شن تاخيرهايي در رفت و آمد قطار وجود داشته است اما به وسيله مجموعه راه آهن اين مشكلات رفع شده بود.
مهار طوفانهاي شن در شرق كرمان به يك نگاه جدي نياز دارد
در اين خصوص يك كارشناس منابع طبيعي استان كرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: طوفان شن در شرق كرمان يك تهديد جدي است كه بايد با نگاهي جدي تر از سوي مسئولان دنبال شود.
علي شاهي افزود: منابع طبيعي با تمام توان در اين زمينه وارد شده است اما تثبيت شنها نياز به اعتبارات بيشتر دارد.
وي ادامه داد: از سال 61 طرح تثبيت شن از راههاي مالچ پاشي و نهال كاري در اين منطقه شروع شد كه چند سالي است كه به دليل كمبود اعتبار متوقف شده است.
شاهي ادامه داد: در برخي قسمتهاي اين منطقه شاهد هجوم شنها به ريلها نيز هستيم كه اين امر مختص ريلهاي نيست بلكه باغها، روستاها و قنوات و جاده ها را نيز در بر مي گيرد و بايد فكر اساسي در اين خصوص انديشيده و اجرا شود.
وي از اجراي طرح تله رسوب گير در كانونهاي بيابانزا در استان كرمان خبر داد كه به خصوص در راستاي جلوگيري از ورود شن به مناطق مسكوني جوابگو بوده است.
69 كيليومتر راه آهن كرمان - زاهدان در معرض شن گرفتگي شديد قرار دارد
رئيس بيابان زدايي اداره كل منابع طبيعي استان كرمان نيز چندي قبل در گفتگو با مهر خواستار افزايش اعتبارات تثبت شنهاي روان در كرمان شده بود.
سيد حسين موسوي در اين گفتگو اختصاص بخشي از اعتبارات حوادث كرمان را براي تثبيت شنهاي روان ضروري دانست و اظهارداشت: براي حل اين مشكل انتظار مي رود دولت بخشي از اعتبارات حوادث را براي عمليات تثبيت شن اختصاص دهد تا بتوان مشكلات روستاييان اين منطقه را حل كرد.
وي اظهار داشت: منطقه عمومي نرماشير، جاده زاهدان، دارزين، وكيل آباد، شورآباد فهرج، دارستان و شورگز از كانونهاي بحراني طوفان شن و فرسايش بادي در شرق استان كرمان هستند.
وي گفت: در بيشتر شهرستان هاي استان كرمان هجوم شنهاي روان به مناطق مسكوني و روستاها خسارت زيادي را به همراه داشته است.
موسوي ادامه داد: در مناطق ذكر شده در شرق استان كرمان، در مجموع 226 كيلومتر راه، 69 كيلومتر راه آهن مسير بم - زاهدان و 37 هزار و 983 هكتار از مناطق مسكوني در معرض خسارات ناشي از طوفان و هجوم شنهاي روان قرار دارند.
اين مسئول تاكيد كرد: براي حل اين مشكل انتظار مي رود دولت بخشي از اعتبارات حوادث را براي عمليات تثبيت شن اختصاص دهد تا مشكلات روستاييان اين منطقه را بتوان حل كرد.
..............................
گزارش: سيد مهدي موسوي
عكس: مجيد قاسمي نژاد
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]