واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: توسعه مترو و BRT نشانه توسعه دموكراسي است
خبرگزاري آريا- شهردار سابق بوگوتا پايتخت كلمبيا گفت: برنامههايي كه طي چند سال اخير در تهران به مورد اجرا درآمده، منجر به بهتر شدن وضع ترافيك و بهبود وضعيت حمل و نقل شهري در اين كلان شهر شده است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، دكتر انريكه پنه لوسا افزود: سال گذشته هم ميهمان كنفرانس بودم اما امسال تهران نسبت به سال قبل متفاوت شده و اين همان تفاوتي است كه در كلان شهرهاي پيشرفته دنيا از لوسآنجلس تا آمستردام و از سئول تا پاريس احساس ميشود.
اين شخصيت شناخته شده بينالمللي در مديريت شهري اظهار كرد: در مديريت شهري بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه شهرها از محلي براي «جولان خودروها» به محلي براي «جريان انسانها» تبديل شده و امكان راه رفتن دوستانه عابران پياده و بازي بدون خطر كودكان در آنها فراهم شود.
وي با تأكيد بر اين كه شهر بايد جايي باشد كه آدمها در آن زندگي و كودكان در آن كودكي كنند، تصريح كرد: شهر بايد محلي باشد كه شاعران را به چنان احساسي برساند كه بتوانند بهترين شعرها را در آن بسرايند و موسيقيدانان را به چنان حسي برساند كه بتوانند بهترين موسيقيها را در آن بنوازند.
دكتر پنه لوسا، قرن 19 ميلادي را به واسطه ورود خودرو به شهرها بدترين قرن براي زندگي شهري دانست و اضافه كرد: خوشبختانه در حال حاضر حتي در شهرهاي ثروتمندي مانند پاريس، لندن و نيويورك نيز بسياري از ثروتمندان ترجيح ميدهند با استفاده از حمل و نقل عمومي يا به وسيله دوچرخه و يا با پاي پياده به محل كار خود رفت و آمد كنند.
اين متخصص برجسته جهاني در حوزه حمل و نقل شهري اعلام كرد: در بسياري از شهرهاي جهان تعدادي از خيابانهاي مهم بر روي خودروها بسته و بر روي انسانها گشوده شده و امروزه اين خيابانها به محلي براي رفت و آمد عابران پياده ودوچرخهسواران تبديل شده تا مردم به راحتي بتوانند در آنها راه بروند و به سادگي بتوانند در آنها دوچرخهسواري كنند.
وي با مقايسه دوچرخه و خودرو گفت: امروزه در بسياري از كلان شهرهاي دنيا «دوچرخههاي ارزان قيمت» به اندازه «خودروهاي گران قيمت» و بلكه بيشتر از آنها كارآيي دارند و در مجموع براي حركت در شهرهاي شلوغ دوچرخه موثرتر و مناسبتر از خودرو است و اگر بتوانيم 10 درصد مردم شهرها را به استفاده از دوچرخه مجاب كنيم، كار بزرگي انجام دادهايم.
دكتر پنه لوسا، محل عبور عابران پياده را موضوعي بسيار مهم دانست و افزود: اساسا حركت در شهر با راه رفتن آغاز ميشود و به شهرهايي كه به عابران پياده اهميت نميدهند، نميتوان شهر گفت و اصولا شهري كه در آن عابر پياده مهم نباشد، شهر نيست.
اين كارشناس ارشد مباحث شهري اظهار كرد: متاسفانه امروزه در بسياري از شهرهاي توسعه نيافته براي ماشينها بيشتر از بچهها اهميت قائلاند و در اين شهرها آن قدر كه سرعت خودروها مهم است، امنيت كودكان اهميت ندارد.
وي با اشاره به اين كه شهرها تا قبل از قرن 19 ميلادي سفيد بودند اما با ورود خودروها رو به سياهي رفتند، تصريح كرد: طي چند سال اخير، مسئولان شهري به اين باور رسيدهاند كه شهرها محلي براي حركت خودروها و توقف ماشينها نيستند، بلكه محلي براي عبور عابران و تحرك انسانها هستند و بر اين اساس خوشبختانه شهرها مجددا در حال سفيد شدن هستند.
دكتر پنه لوسا، اختصاص فضاي شهر به محلي براي عبور عابران پياده به جاي حركت خودروها را مورد تأكيد قرار داد و اضافه كرد: در اين خصوص هيچ تفاوتي بين لندن و بوگوتا نيست و همان طور كه بخش بزرگي از پايتخت انگلستان منحصر به رفت و آمد شهروندان و توريستها شده، بخش وسيعي از پايتخت كلمبيا نيز در انحصار آمد و شد عابران پياده قرار گرفته است.
اين صاحب نظر امور شهري اعلام كرد: امروزه در شهرهاي دنيا موضوع حمل و نقل و ترافيك و اين كه فضاي عابران پياده در شهرها بايد بيشتر باشد يا فضاي خودروها به يك مسأله سياسي تبديل شده و اصولا نبايد با اين تصور كه مشكل ترافيك حل ميشود، با احداث بزرگراههاي جديد فضاي بيشتري به خودروها اختصاص دهيم.
وي با اشاره به اين كه در هيچ شهري در دنيا مشكل ترافيك با ساختن بزرگراه حل نشده، گفت: را ه حل مشكل ترافيك گسترش فضاهاي پيادهروي و دوچرخهسواري و توسعه حمل و نقل عمومي است و به اين منظور مترو به عنوان يك زيرساخت شهري و اتوبوسهاي تندرو (BRT ) به عنوان يك روش كم هزينه و مقرون به صرفه لازم و ملزوم يكديگرند.
پنه لوسا با تأكيد بر اين كه در شهرهاي امروز جايي براي جولان خودروها نيست، افزود: «دموكراسي شهري» بهترين راه استفاده از فضاي شهري است و «شهر دموكرات»، شهري است كه فضاي آن به صورت عادلانه بين آدمها و خودروها تقسيم شود و به عنوان نمونه اگر در شهرها و به ويژه در مسيرهاي پر ترافيك، مترو و BRT پياده شود در واقع دموكراسي پياده شده است.
شهردار سابق بوگوتا كه يكي از كلان شهرهاي آمريكاي جنوبي محسوب ميشود، در پايان خاطرنشان كرد: تهران در حال گذار از شهر «دوستدار ماشين» به شهر «دوستدار انسان» است و اين كلان شهر ميتواند به عنوان يك الگوي مثال زدني براي كشورهاي در حال توسعه تبديل شود كه از اين بابت بايد به شهردار تهران تبريك گفت.
شنبه|ا|6|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]