واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: شناسايي يك ذخيرهگاه جنگلي در قزوين
قزوين - خبرنگار اطلاعات: معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين ازشناسايي يك ذخيره گاه جنگلي درسطح استان خبر داد.
حميد روزبه گفت:ذخيره گاه جنگلي شناسايي شده انار وحشي در منطقه رودبار الموت غربي در دره لمبسر روستاي زردچال است. وي مساحت اين ذخيره گاه را حدود چهار هكتاراعلام كرد و افزود: مقرر شده است در آينده براي اين ذخيره گاه باارزش طبيعي نيز طرح ذخيرهگاه تهيه شود.روزبه با اشاره به اينكه در حال حاضر 10ذخيره گاه
جنگلي در استان قزوين شناسايي شده است،افزود:اين ذخيره گاههاي جنگلي از گونههاي نادر و با ارزش اكولوژيكي شامل ارس ايلان در الموت شرقي، ارس صمغ آباد درشهرستان آبيك،بلوط قسطين درالموت غربي وگزاله آباد درشهرستان بويين زهرا است.
او بااشاره به مديريت پايداردرجنگلهاي كشور و تقابل با پديدههاي ناخوشايند، اضافه كرد: سازمان جنگلها براجراي طرح جامع صيانت از جنگلهابا هدف اجراي برنامههاي حفاظت جامع و احيا و توسعه جنگلها، ارتقاي شاخصهاي پايداري همچون تنوع زيستي و توسعه گياهان دارويي، توليد سوخت پاك و سازگار با محيط زيست تاكيد كرد.
برنامه فرهنگي طي هفته منابع طبيعي
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين از برگزاري بيش از 30عنوان برنامه فرهنگي در هفته منابع طبيعي خبر داد.مهندسهاشم گودرزوند چگيني با اشاره به توزيع بيش از 500هزار اصله نهال در هفته منابع طبيعي در استان افزود: ديدار با امام جمعه، عطر افشاني مزار شهدا، برگزاري مراسم روز درختكاري، افتتاح طرحهاي آبخيزداري و گردهمايي و تحويل اسناد طرحهاي مرتعداري از جمله برنامههاي اين هفته است.
وي اظهار داشت: جنگلكاري وتوسعه فضاي سبز درحاشيه راهها، ادارات و برخي مدارس، توزيع نهال بين بهرهبرداران،گردهمايي قضات و روساي ثبت، گردهمايي انجمن صنفي مرتعداران و محافظين افتخاري، تجليل از نمونههاي منابع طبيعي و همياران طبيعت، برپايي نمايشگاه و سخنراني مديران، مسئولان و كارشناسان در محافل عمومي از ديگر برنامههاي هفته منابع طبيعي در استان است.چگيني حفظ و حراست از منابع طبيعي را راهي به سوي توسعه پايدار دانست وافزود: منابع طبيعي ثروت ملي محسوب ميشود.
بر اين اساس حفاظت از آن وظيفه همگاني است. وي كاهش اثرات مخرب خشكسالي درعرصههاي منابع طبيعي و كشاورزي را در گروهمكاري بيشترمردم وعمل به توصيههاي مروجان و كارشناسان اين حوزه دانست.
استقرار هيأت بازرسي
هيأت بازرسي در اداره كل محيط زيست استان قزوين برنحوه عملكرد كارخانههاي توليد كننده محصولات آزبستي نظارت ميكند.
مسئول پايگاه اطلاع رساني اداره كل بازرسي استان قزوين دراين باره گفت: در اجراي ماده 2 قانون تشكيل سازمان بازرسي كل كشور و ماده 4 آيين نامه اجرايي قانون مذكور هيأتي متشكل از كارشناسان و بازرسان اداره كل بازرسي در محيط زيست استان مستقر شد و بررسيهاي خود را آغاز كرد.
حجت الاسلام سيد جمال حسيني افزود: براي بررسي عملكرد محيط زيست استان قزوين و ميزان انطباق اقدامات انجام شده با قوانين و مقررات مربوطه، بازرس كل استان طي صدور حكمي به كارشناسان و بازرسان كارگروه توليدي و كشاورزي اين اداره كل مأموريت داد تا ضمن استقرار در دستگاه مذكور نسبت به بررسي عملكرد آن (حول محورهاي قيد شده) اقدام كنند.وي بررسي نحوه اقدام قانوني لازم با متخلفين توليدكننده محصولات آزبستي و نيز نحوه تهيه و اجراي برنامه كنترل و كاهش آلايندههاي مواد داراي آزبست را از مهمترين موضوعات مورد تأكيد هيأت بازرسي در اين مأموريت دانست.
مميزي مراتع
مدير كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين گفت:820هزار هكتار از اراضي ملي اين استان زير پوشش طرح مميزي قرار گرفت.هاشم گودرزوند چگيني با اشاره به اينكه طرح مميزي مراتع كشور تا پايان برنامه پنجم تكميل ميشود، افزود:براساس ماده يكم قانون ملي شدن جنگلها و مراتع كشور، مميزي اراضي شامل شناسايي و تشخيص عرصه و اعياني جنگلها و مراتع، بيشههاي طبيعي و اراضي جنگلي به منظور تعيين حدود دايمي آنها از مستثنيات قانوني اشخاص است. وي اظهار داشت:طرح تكميل مميزي اراضي و تفكيك مستثنيات براي تثبيت مالكيت دولت بر تمام عرصهها و منابع ملي و تفكيك مستثنيات مردم است. چگيني تحقق بخشيدن به اهداف سازمان شامل حفظ، اصلاح، احيا، توسعه و بهره برداري پايدارازمنابع طبيعي، شناسايي، تشخيص و اعمال حاكميت دولت بر عرصههاي جنگلي و مرتعي رااز مهمترين اهداف اجراي اين طرح بيان كرد.او باتاكيد بر اين مطلب كه اصلاح و احياي مراتع، قرق، مرمت چشمه و آبشخور و اجراي طرح مديريت چرا در اراضي اين استان از برنامههاي در دست اجراي اين اداره است اضافه كرد: يكي از اصول اساسي در مديريت مرتع، تعيين زمان چرا، رعايت تعادل دام و مرتع و بهره برداري مجاز از گياهان مرتعي است. به گفته وي مراتع در حفظ خاك و جلوگيري از فرسايش، تنظيم گردش آب در طبيعت، تامين علوفه مورد نياز دام، توليد محصولات دارويي و صنعتي، حفظ ذخاير ژنتيك گياهي و جانوري نقش اساسي دارند. وي ادامه داد: 25 درصد ارزش هرهكتار مرتع مربوط به توليد علوفه و 75 درصد آن مربوط به ارزشهاي زيست محيطي است، بنابراين حفظ، احيا، توسعه و بهرهبرداري از مراتع بيش از آنكه از ديدگاه تعليف دام مهم باشد از نظر زيستمحيطي ارزشمند است.
جمعه|ا|5|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]