واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: هدايت صندلي چرخدار با نوك زبان!
يك محقق ايراني "موسسه فناوري جورجيا" دست به ساخت يك دستگاه بيسيم و قابل پوشش زده كه به مبتلايان به جراحتهاي ستون فقرات كمك ميكند بدون كمك ديگران به هدايت ويلچر برقي خود با زبان بپردازند.
به گزارش ايسنا، سيستم رانش با زبان (TDS) ميثم قوانلو، دانشيار مهندسي برق و رايانه موسسه فناوري جورجيا كه شبيه به يك نگهدارنده دنداني داراي حسگر است با يك مغناطيس بر روي زبان كنترل شده و كاربران خود را به مرحله جديد از استقلال چه در ارتباط و در حملونقل هدايت ميكند.
نسخههاي پيشين اين سيستم داراي يك هدست خارجي بودند كه به پيگيري حركات مغناطيس روي زبان ميپرداختند و هرگونه تغييري در اين هدست به معني نياز براي سنجش مجدد كل سيستم بود.
قوانلو درباره اين سيستم جديد اظهار كرد: ما با انتقال حسگرها به درون دهان اين مشكل را حل كرده و سيستم رانش با زبان را با پايداري مكانيكي و راحتي افزايشيافتهاي كه تقريبا نامحسوس است، ساختهايم.
وي افزود: از آنجايي كه دستگاه دنداني درون دهان قرار گرفته و از آثار دنداني براي جايگيري در دندانهاي فرد با گيره قالبگيري ميشود، از اختلالات اينچنيني جلوگيري ميكند.
ترتيب جديد اين سيستم به نمايش حسگرهاي ميدان مغناطيسي بر روي هر يك چهار گوشه خود پرداخته كه به شناسايي حركات در مغناطيسي روي زبان فرد ميپردازند.
خروجي اين حسگرها سپس به طور بيسيم به يك برنامه خاص بر روي گوشيهاي هوشمند آيپاد يا آيفون ارسال ميشود كه به رمزگشايي بلادرنگ تقاضاي كاربر با تعيين موقعيت مغناطيس زبان در ارتباط با ديگر حسگرها ميپردازد.
اين اطلاعات سپس به هدايت يك مكاننماي رايانهاي پرداخته يا به طور مضاعف براي كنترل فرمان يك ويلچر الكتريكي به كار ميروند.
يك سلول ريز ليتيوم يوني قابل شارژ، نيروي كل اين دستگاه را تامين ميكند كه در يك پوشش ضدآب در يك دستگاه دنداني آكرليكي قالبگيري شده است.
قوانلو و تيمش طي ماههاي گذشته با تنظيمات دستگاه با هدست به انجام چندين آزمايش اوليه بر روي داوطلباني با آسيبهاي شديد ستون فقرات پرداختند. احتمالا يكي از بزرگترين مشكلات آنها، سوراخ كردن اجباري زبان فرد براي اتصال يك ميخ مغناطيسي بود اما با وجود نياز براي سنجش گاه و بيگاه اين مفهوم بدون عيب اثبات شد.
به گفته قوانلو، طي دورههاي آزمايشي كاربران توانستند عملكرد اين سيستم را فراگرفته، مكانياب رايانهاي را سريعتر و دقيقتر حركت داده و از ميان موانع با سرعت بيشتر و برخورد كمتري عبور كنند.
گفتني است، دكتر قوانلو تحصيلات كارشناسي خود را در رشته مهندسي الكترونيك در دانشگاه تهران و تحصيلات كارشناسي ارشد را در رشته مهندسي پزشكي در دانشگاه صنعتي اميركبير به پايان برده و پس از آن به آمريكا رفته و مدارج كارشناسي ارشد و دكتري را در رشته مهندسي الكترونيك از دانشگاه ميشيگان اخذ كرده است.
چهارشنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]