پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848283146
نگاهي به تاريخچه فوتبال در جهان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نگاهي به تاريخچه فوتبال در جهان
بازي با توپ تاريخچه اي چند هزار ساله دارد و گر چه به درستي معلوم نيست كه نخستين بار ورزش فوتبال در كدامين نقطه از كره زمين متداول شده و چه كساني آن را ابداع كرده اند اما مدارك تاريخي ثابت مي كند كه لگد زدن به توپ يا چيز هاي مدور و گرد در گوشه و كنار گيتي به شكلاي مختلف رواج داشته است .
به گزارش سرويس ورزشي باشگاه خبرنگاران؛ بازي فوتبال ورزشي است تيمي كه در آن دو گروه يازده نفره در مقابل هم بازي ميكنند و اغلب آن را پرطرفدارترين ورزش جهان ميدانند، اين ورزش در زميني مستطيل شكل با پوشش چمن يا چمن مصنوعي انجام ميگيرد كه در انتهاي عرضي دو ضلع آن دو دروازه قرار داده شدهاست. هدف وارد كردن توپ به دروازهٔ حريف است. دروازه بان تنها كسي است كه در اين بازي حق دارد از دستها و بازوهاي خود براي گرفتن و مهار توپ استفاده كند، ديگر اعضاي تيم توپ را اغلب با استفاده از پا و ضربه زدن به آن به گردش درميآورند، گاه نيز ممكن است از سينه يا سر خود استفاده كنند، هر تيمي كه بيشترين گل را به حريف بزند برندهٔ بازي است. اگر بازي در پايان با گلهاي برابر پايان پذيرد نتيجه بازي را مساوي اعلام ميكنند يا اين كه بازي به وقت اضافي كشيده ميشود و سپس ممكن است ضربات پنالتي تعيينكننده بازي باشد.
قوانين فوتبال مدرن و به شكل امروزي آن در كشور انگلستان وضع شد. نهاد ادارهكننده فوتبال در جهان فيفا نام دارد كه اغلب آن را به اختصار فيفا مينامند. معتبرترين مسابقه در اين رشته ورزشي جام جهاني فوتبال نام دارد كه هر چهار سال يك بار برگزار ميشود. اين رويداد هنگام برگزاري بينندگان زيادي دارد كه شمار آن دو برابر بينندگان بازيهاي المپيك تابستاني است.
شرايط بازي
در اين بازي هر تيم داراي ۱۱ بازيكن است كه يكي از آنها در دروازه قرار ميگيرد و بقيه با توجه به استراتژي بازي در نقاط مختلف زمين قرار ميگيرند. در تقسيمبندي دقيق، بازيكنها با توجه به مكان قرارگيريشان در زمين به مدافع، هافبك و مهاجم تقسيم ميشوند.
داوري مسابقات فوتبال به عهدهٔ چهار داور است. يكي از داوران كه به نام داور وسط معروف است كه در زمين فوتبال همراه با بقيهٔ بازيكنان حركت ميكند، دو كمكداور نيز در كنارههاي زمين قرار ميگيرند و داور چهارم نيز بيرون زمين است.
هر تيم فوتبال داراي حداقل يك سرمربي، يك مربي و يك مربي دروازهبان است. همچنين هر تيم داراي تعدادي بازيكن ذخيرهاست كه ميتوانند در ميان بازي با بازيكنهاي درون زمين تعويض شوند. تعداد تعويضهاي هر تيم به سه تعويض محدود است.
بازيكن
در فوتبال بازيكن فردي است كه بر پايهٔ قوانين فوتبال٫ فوتبال بازي ميكند. در يك بازي فوتبال هر تيم ۱۱ بازيكن دارد كه يكي از آنها دروازهبان است و بقيه يا پدافندگر يا بازيكن ميانه و يا مهاجم هستند.
دروازهبان
در بازي فوتبال به كسي كه براي نگهداري و محافظت از دروازه ميكوشد و مانع ورود توپ به داخل آن ميشود دروازهبان ميگويند. دروازهبان تنها بازيكني است كه ميتواند از دستانش براي گرفتن توپ استفاده كند.(البته فقط در محوطه مشخص شده يا به اصطلاح محوطه ۱۸ قدم)
مدافع
مدافع بازيكني است كه در پشت هافبكها قرار دارد و اولين هدفش پشتيباني از دروازهبان است. وظيفهٔ اوليه او جلوگيري از حريف است براي گل زدن.البته مدافع كار هاي ديگري هم دارد كه يكي از مهم ترين آنها پشتيباني از هافبك هااست . البته دفاع هاي چپ و راست در حمله كمك زيادي دارند.
هافبك/بازيكن ميانه
هافبك يا بازيكن ميانه بازيكني است كه جايگاهش بين پدافندگر(مدافع) و مهاجم است(در شكل با رنگ آبي نشان دادهشدهاست). وظيفهٔ اصلي آنها بي بهره كردن تيم حريف از توپ است(كه معمولاً با تكل انجام ميشود)٫ تا توپ را به تصرف خود درآورند و براي مهاجمان خودي بفرستند.
فوروارد/مهاجم
فورواردها يا مهاجمان بازيكناني هستند كه در نزديكترين رديف به دروازهٔ حريف بازي ميكنند كه مسئوليت گل زدن را دارند
زمين بازي
يك زمين استاندارد فوتبال بزرگسالان براي مسابقات بينالمللي ميبايست تا ۱۱۰ تا ۱۲۰ يارد (قدم) (معادل ۱۰۰ تا ۱۱۰ متر) طول و ۷۰ تا ۸۰ يارد (۶۴ تا ۷۵ متر) عرض داشته باشد.
زمينهاي مسابقات غير بينالمللي ميتواند بين ۹۱ تا ۱۲۰ متر طول و ۴۵ تا ۹۱ متر عرض داشته و نبايد مربع باشد.
يك دروازه مستطيل شكل در وسط خط عرضي (يا خط گل) گذاشته ميشود كه فاصله تيركهاي عمودي آن از يكديگر ۸ يارد (۷٫۳۴ متر) و فاصله تيرك افقي از زمين ۸ فوت (۲٫۴۴ متر) است.
در جلوي هر دروازه و به فاصله ۱۸ يارد (۱۶٫۵ متر) از خط دروازه، محوطه مستطيل شكلي وجود دارد كه به محوطه جريمه و محوطه هجده قدم معروف است، در اين محوطه دروازهبان قادر است توپ را با دست لمس كرده و بگيرد و خطاي بازيكنان حريف با ضربه پنالتي جريمه ميشود.
محوطه كوچكتري نيز در جلوي دروازه و با فاصله ۶ يارد (۵٫۵ متر) وجود دارد كه ميبايست ضربات شروع مجدد بازي در هنگام خروج توپ از خط عرضي از داخل آن زده شود. خطوط و علامتهاي ديگري نيز در زمين براي مشخص كردن محل قرار گرفتن بازيكنان و جاي زدن ضربات كرنر، پنالتي و شروع بازي وجود دارد.
آفسايد:بازيكن زماني در موقعيت آفسايد قرار دارد اگر در نيمهٔ زمين حريف باشد و از توپ به دروازهٔ حريف نزديك تر باشد و كمتر از دو بازيكن بين او و دروازۀ حريف قرار گرفته باشد. وضعيت فاصلهٔ مساوي با دومين بازيكن حريف نزديك به دروازه حريف آفسايد محسوب نميشود. در سال ۲۰۰۵ بورد بينالمللي فوتبال تصميم جديدي در مورد قانون آفسايد تصويب كردند : نزديك تر بودن به دروازهٔ حريف به معناي اين است كه هر قسمت از سر، بدن و يا پاي بازيكن كه از توپ و دومين بازيكن حريف نزديك تر به دروازهٔ حريف باشد. در اين تعريف بازوها شامل نميشوند.
چين:
نزديك به دو هزار سال پيش يكي از امپراطور هاي چيني به نام امپراطور هوانگ تين كه به تقويت جسم و روح سربازان خود بسيار علاقمند بود بازي جالب و سرگرم كننده اي را ابداع كرد و نظاميان را واداشت كه در اوقات فراغت به آن بپردازند .اين بازي تسو- كوه ناميده شد و ترتيب ان چنين بود كه دو گروه بدون استفاده از دست و فقط با ضربه هاي پا توپ را مي بردند تا از زمين حريف عبور دهند. تسو در زبان چيني به معني لگد زدن و كوه به معني توپ است تو پي كه براي بازي تسو- كوه بكار مي رفت از هشت قطعه چرم به هم دو خته تشكيل مي شد كه درون آن را با پر مرغ يا پشم مي انبا شتند.
ژاپن:
در اواخر قرن ششم ميلادي بازي تسو- كوه از چين به ژاپن راه يافت اما شكلي ديگر به خود گرفت. ژاپني ها فوتبال خود را گو ماري نام نها دند و آن را با آداب و تشر يفاتي با شكوه در معبد ها بر گزار كردند و رنگي مذ هبي- عبادي به گو ماري بخشيد ند.
بيش از هر مسا بقه كو ماري كاهن بزرگ توپ را به دست مي گرفت ودعا هاي مخصو صي بر آن مي خواند. آنگاه توپ به زير پاي باز يكنان دو گروه مي افتد و بازي مدتها ادامه مي يافت.
در اسپارت هم توپ بازي با پا رواج داشت كه به شكلي بسيار خشن اجرا مي شد و قوانين و مجازات هاي سختي نيز بر آن حاكم بود فوتبال وايكتينگها نوعي توپ چرمي پر از كاه و گاه با جمجمه حيوانات صورت مي گرفت. در نزد اقوام متمدن آزتك بازي با اجسام كروي شكل و لگد زدن به گوي متداول بوده است.
رم و يونان باستان:
انواع توپ بازي با پا در يونان و رم باستان به اجرا در مي آمد .تصور بر اين است كه رميها بازي با توپ را از يونانيها ياد گرفته باشند .اما قيصر آگوستوس امپراطور رم فوتبال را در سرباز خانه ها ممنوع اعلام كرد. چرا كه معتقد بود اين بازي براي سربازان و جنگاوران رمي بسيار ملايم و سبك است .فوتبال يونانيها اپيگرو ناميده مي شد و در آن دو تيم در دو طرف يك زمين بزرگ صف آرايي مي كردند و با شروع بازي هر تيم مي كوشيد توپ را از ياران حريف عبور دهدو به آن سر ميدان برساند .
در ميان روميان بعدها نوعي توپ بازي با پا متداول شد. به نام هارپاستوم به معني( من ميگيرم) بازي هارپاستوم بسيار خشن هيجان انگيز بود به همين جهت سربازان و جنگجويان بيشتر به آن مي پرداختند تا قدرت بدني خود را افزايش دهند. توپ بازي ديگري كه رميها داشتندبا توپي از جنس چرم نرم اجرا مي شد. اين توپ فوليس نام داشت.
از روي هار پاستوم يونانيها نوعي بازي دسته جمعي پديد آوردند كه اسفروناثيا خوانده مي شد .
انگلستان:
وقتي امپراطور رم كلاوديوس اول در سال 43ميلادي انگلستان را فتح كرد سربازان رمي بازي هار پاستوم را در انگلستان رواج دادند.
اهالي دربي انگلستان ادعا مي كنند كه در سال 217ميلادي توانسته اند يك دسته از سربازان رمي را شكست دهند از آن به بعد به افتخار فراري دادن دشمن هر سال در همان روز جشن با شكوهي مي گرفتندو در اين روز به بازي فوتبال مي پرداختند.
بازي فوتبال رفته رفته چنان در قلب جوانان انگليسي جاي گرفت كه هر چه زمان مي گذشت گروه بيشتري مايل به بازي و تماشاي آن مي شدندو به اين ترتيب چنان گسترش در اين كشور يافت كه انگلستان تبديل به مهد فوتبال شد.
قرون وسطي:
توپ بازي با پا در قرون وسطي در مناطق مختلف اروپا رواج داشت كه چون قوانين يكسان و معيني براي آن موجود نبود به شكلي پر هياهو و بسيار خشونت آميز همراه با مشت و لگد و پشت پا زدن انجام مي شد. به همين دليل حكمرانان محلي و پادشاهان تصميم گر فتند مانع از اجراي آن در شهر ها و روستاها شو ند.
در فرانسه در قرن چهاردهم ميلادي بازي فوتبال چندين بار از سوي پادشاهان كشور ممنوع اعلام شد.
پادشاهان انگلستان در قرنهاي 14و 15فوتبال را به عنوان اينكه كاري ناشايست و زيانبار استيك عمل شيطاني دانستند و اعلاميه هاي در ممنوعيت آن انتشار دادند.ممنوعيت فوتبال درانگلستان همچنان در اواخر قرن 18ادامه داشت اما اين قبيل سختگير ها هرگز نتوانست عملا مانع از توپ بازي با پا شود و فوتبال به شكلهاي گوناگون در گوشه و كنار اروپا به ويژه در انگلستان گسترش مي يافت و حتي در مدرسه ها و دانشگا هها اجرا مي شد.
در سال 1863دانشگاه كمبريج انگلستان بازي فوتبال را رسما پذيرفت و قوانين خاصي براي آن به وجود آورد كه به مقررات كميريج معروف شد.اين قوانين را تيمهاي آزاد هم پذيرفتند و در بازيهاي خود اجرا كردند.
آغاز تحول:
در تاريخ 26اكتبر سال 1863نمايندگان هفت باشگاه و دسته آزاد در لندن جمع شدندوفدراسين فوتبال انگلستان را تاسيس كردند. از اين پس با مسابقات منظمي كه در ميان تيمها برگزار مي شد شمار طرفداران فوتبال نيز در انگلستان رو به فزوني مي نهاد و از طرف ديگر انگليسها به هر نقطه از جهان كه قدم مي نهادند بازي فوتبال را معرفي و منتشر مي كردند. در اواخر قرن نوزدهم فوتبال به قدري توسعه يافته بود كه در بسياري از كشورهاي اروپاي و برخي از كشورهاي آمريكاي لاتين مسابقات فوتبال به صورتي منظم جريان داشت. در سال 1904 فدراسيون بين المللي فوتبال {فيفا}با مشاركت هفت كشور فرانسه هلند بلژيك سوئيس اسپانيا دانمارك و سوئد تاسيس شد. انگلستان در ابتدا از پيوستن به اين هفت كشور خوداري كرد اما سر انجام در سال 1946به آنها پيوست.
در سال 1908همزمان با برگزاري چهارمين دوره بازيهاي المپيك فوتبال در برنامه المپيادها قرار گرفت و از سال 1930مسابقات جام جهاني فوتبال راه اندازي شد. در حال حاضر 165كشور جهان عضو فيفا هستند و فوتبال بي ترديد ورزش اول دنيا محسوب مي شود چرا كه فوتبال تركيب كاملي است از فن مهارت قدرت و كوشش جمعي يك تيم.
كشورهاي صاحب فوتبال جهان عبارتند از :برزيل انگلستان آلمان آرژانتين ايتاليا فرانسه هلند اسپانيا بلژيك و اروگوئه.
از ميان بهترين بازيكنان تاريخ فوتبال نيز مي توان به اين اسامي اشاره كرد:
په له {برزيل}اوزه بيو{پرتقال}كرايف {هلند}ياشين{شوروي}بكن بائر {آلمان}مارادونا{آرژانتين}و پلاتيني{فرانسه}پيدايش فوتبال در ايران
ورزش و بازيهاي نوين مانند فوتبال كه بازيهاي اروپايي خوانده مي شود در بيست سال پاياني قرن سيزدهم هجري شمسي حدود سالهاي {1280-1300}توسط اروپايها بويژه انگلستان در ايران رواج يافتند. اصطلاح فوتبال را دانشجويان اعزامي به اروپا وارد زبان فارسي كردند.
اولين بار فوتبال توسط انگليسيها مقيم ايران در تهران و ملوانان خارجي در بنادر كشور به راه انداخته شد در سال 1907{1286}هجري شمسي وزير مختار انگليس در ايران به منظور ايجاد حس رقابت در بازيكنانو جنبه رسمي دادن به بازيها يك جام {كاپ}براي فوتبال تهيه كرد و اولين دوره رسمي مسابقه فوتبال در همان سال انجام شد.در بازيهاي تيمهاي انگليسي هيچ ايراني شركت نداشت. كريم زندي اولين ايراني بود كه در سالهاي1287تادر 1295در آن تيمها بازي كرد .
طي سال 1299ه.ش فوتبال به صورتي پراكنده و كاملا ابتدايي در زمين هاي حاشيه تهران بازي مي شد.در سال 1300انجمن ترقي و ترويج فوتبال در تهران تاسيس شد و برگزاري مسابقات فوتبال را بر عهده گرفت. اولين بار مدرسه آمريكايي البرز فعلي آموزش فوتبال را به دانش آموزان آغاز كرد.
در سال 1308اولين مسابقه خارجي فوتبال با تيم باد كوبه {شوروي}در تهران برگزار شد كه در آن شكست خورد.سال 1312را به حق مي توان {سال پيشرفت تشكيلات ورزش}در مدارس و فوتبال در ايران دانست.
در سال1313{انجمن ملي تربيت بدني و پيشاهنگي}تشكيل شد تا متصدي اداره امور تربيت بدني و ورزش در خارج از مدارس باشد.
تعداد تيمها در سال 1315و 367تيم در 29استان و شهرستان بود كه در مقايسه با سال 1314كه 152تيم فوتبال وجود داشت قابل توجه مي باشد.
در سال 1316حسين صد قياني پس از بازگشت از اروپا به ايران مسئول آموزشو گسترش فوتبال شد از كارهاي صد قياني تشكيل تيم ملي و اعزام آن به افغانستان بود.سال 1318 را ميتوان يكي از نقاط عطف ورزشي بويژه فوتبال در ايران دانست.
ورزشگاه امجديه در اين سال تكميل شد و به شكلي در آمد كه امروز وجود دارد.در 12اسفند سال 1325نخستين فدراسيون فوتبال ايران به وجود آمد و سال بعد در 30دي ماه1326اين فدراسيون به عضويت فيفا پذيرفته شد.
تيم ملي ايران از ابتدا تا سال 1326:
دوره اول:1314-1305
اولين تيم ملي فوتبال ايران در سال 1305به سرپرستي مير مهدي ورزنده براي سفر به باد كوبه {شوروي}تشكيل شدو براي انجام چند مسابقه به آذر بايجان شوروي سفر كرد. از بازيكنان اين تيم كه در حقيقت ستارگان فوتبال ايران در سالهاي 1305تا1314بودند مي توان از خان سردار پل هراند شكوه رضا كلانتري حسين سردار احمد سردار حسين صد قياني علي امير اصلاني {معروف به گيوه اي}حسن مفتاح و رضا هدايتي نام برد.
دوره دوم :1320-1314
دوره دوم تشكيل تيم ملي فوتبال از سال 1314با اشغال نظامي ايران توسط ارتشهاي متفقين پايان يافت.در اين دوره تيم ملي ايران دومين سفر خارجي خود را به افغانستان انجام داد. اين تيم به سر پرستي حسين صد قياني از بازيكنان باشگاههاي معروف تهران همچون طوفان تدين نيك نام و تهران تشكيل شد. مهمترين اين بازيكنان عبارت بودند از :
مصطفي بهار مست اكبر حيدري عبدالله كوهستاني احمد خطيبي محمد بلور فروشان گلبو ناصر انشا حسن گوشه جعفر اخوان گيلانشاه و عباس فرزانگان.
دوره سوم:1330-1321
از سال 1321مقارن با اشغال ايران فوتبال شكل تازهاي به خود گرفت.در اين دوره تيم ملي ايران در مسابقه اي با تيم ارتش انگلستان كه از بازيكنان ملي پوش به نامهاي (منين،ميگر،بيك)استفاده ميكرد در امجديه مسابقه داد كه جهت تماشاي آن براي اولين بار بطور رسمي بليط فروخته شده .
بازيكنان تيم ايران در اين دوره كه توسط حسين صدقياني سرپرستي مي شدند عبارتند از : مين باشيان،حاجيان، عباس غريب،عزيز فرزانگان، ملك شاهي ،عباس تنيده گرو... كه سرپرستي تيم ملي ايران را در سه دوره گذشته بعهده داشت درباره تيم ملي ايران در دوره سوم گفته است:به عقده من در اين دوران تيم ملي ايران از نظر بنيه و قدرت در تاريخ فوتبال ايران بينظير بود
در سالهاي 1327تا مسابقات فوتبال جام جهاني 1998فرانسه (1377)فوتبال ايران فراز و نشيب بسياري را پشت سر گذاشته است مسابقات سراسري {ليگ}در اين دوران آغاز شد و از دهه 1350با عنوان جام تخت جمشيد با نظم و انسجام تداوم يافت. با آغاز جام ملتهاي آسيا تيم ملي فوتبال ايران در اين مسابقه شركت كرد و در سالهاي 1345تا1355در اوج فوتبال آسيا قرار و دوران طلا يي خود را آغاز كرد.تيم ايران در مسابقات مقدماتي جام جهاني 1978شركت كرد و براي اولين بار به اين دوره از مسابقات راه يافت.
با پيروزي انقلاب اسلامي فوتبال ايران حدود يك دهه در اثر مشكلات ناشي از جنگ دچار ركود نسبي شد اما با پايان جنگ و آغاز عصر سازندگي فوتبال ايران بار ديگر سير صعودي خود را آغاز كرد و توانست در جام جهاني 1998 فرانسه شايسته ترين نماينده قاره آسيا باشد.
شكلگيري فوتبال امروزي
ايرانيان با اقتباس از رومي ها بازي فوتبال را تكامل دادند به طوري كه در قرون وسطي فوتبال از محبوبيت مردمي چشمگيري برخوردار بوده و بازي شناخته شده و معروفي گرديده . در اين دوران فوتبال را (Melees) مي گفتند . بازي در زمين هاي باز و هموار با دروازه هاي نسبتا وسيع انجام مي گرفته و در همين دوران ، در يكي از نمايشنامه هاي شكسپير به نام (Errors) در پرده دوم آن ، كلمه (Football) به اين بازي اطلاق گرديده . در نيمه اول قرن پانزدهم بازي فوتبال يك بازي براي پرورش جسم شناخته شده بود و مدارس عمومي و دانشگاه هاي اروپا همگي داراي تيم هاي مستقل و رسما جا افتاده بودند .
جهاني سازي انجمن فوتبال
با گسترده شدن محبوبيت اين رشته و در اوايل قرن بيستم، نياز به يك سازمان واحد كه امر نظارت بر انجمن فوتبال را برعهده بگيرد، بيش از پيش احساس گرديد. انجمن انگليسي فوتبال برگزار كننده گفتگوهاي زياد در خصوص ايجاد يك سازمان بينالمللي بود ولي پيشرفتي حاصل نگرديد. بنابر اين موضوع در انجمنهاي هفت كشور ديگر اروپائي از جمله فرانسه ، بلژيك ، دانمارك ، هلند ، اسپانيا ، سوئد ، و سوئيس مطرح گرديد. «فدراسيون بينالمللي انجمنهاي فوتبال» (فيفا) در مورخ، ۲۱ مي سال، 1904 در شهر، پاريس تأسيس گرديد. اولين مدير اين تشكيلات، رابرت گورين بود. نام فرانسوي خلاصه حروف فيفا بعدها حتي در كشورهاي غير فرانسه زبان نيز مورد استفاده قرار گرفت.
بازيهاي توپ قرون وسطي كه هنوز زنده هستند
• مسابقات سنتي شروو تيوزدي در يو كي – بازيهاي فوتبال ساليانه شهري و يا روستائي كه قواعد خاص خود را دارا بودند. نامهاي جايگزين اين بازيها عبارتاند از: «موب فوتبال»، «شرووتايد فوتبال» و «فولك فوتبال»
o آلن ويك در نورث هامبرلند
o اشبورن در دربي شاير (كه نام ديگرش فوتبال سلطنتي شرووتايد است.
o آتراستون در وارويكشاير
o كورف كسل دردورست - مراسم يادمان فوتبال شروو تيوزدي منطقه پيوربك ماربلرز.
o هاكسي در لينكلن شاير (بازي هاكسي هود در واقع در مراسم ظهور حضرت عيسي بازي شد.)
o هارلينگ اند سيلور بال كه در كاخ سنت كلامب واقع در كورن وال بازي شد.
o سيدگ فيلد در كانتي دورهام
o دراسكاتلند هنوز هم بازيهاي با گيم و «بال گيم» در ميان مسيحيان و در شب سال نو رايج است.
دانز، برويك شاير
اسكون، پرت شاير
كرك وال در جزاير اورك ني
بازيهاي ديگر قرون وسطي كه هنوز در خارج از انگلستان بازي ميشوند عبارتاند از:
o كالسيو فيورتينو - شكل مدرن باقي مانده از فوتبال رنسانس قرن ۱۶ فلورانس.
ديگر بازيهاي عمومي مدرسهاي باقيمانده تا زمان حال
• بازي اتون فيلد
• اتون فيلد گيم
• اتون وال گيم
• فوتبال هارو
• فوتبال وينچستر
جهاني سازي انجمن فوتبال
با گسترده شدن محبوبيت اين رشته و در اوايل قرن بيستم، نياز به يك سازمان واحد كه امر نظارت بر انجمن فوتبال را برعهده بگيرد، بيش از پيش احساس گرديد. انجمن انگليسي فوتبال برگزار كننده گفتگوهاي زياد در خصوص ايجاد يك سازمان بينالمللي بود ولي پيشرفتي حاصل نگرديد. بنابر اين موضوع در انجمنهاي هفت كشور ديگر اروپائي از جمله فرانسه، بلژيك، دانمارك، هلند، اسپانيا، سوئد، و سوئيس مطرح گرديد. «فدراسيون بينالمللي انجمنهاي فوتبال» (فيفا) در مورخ، ۲۱ مي سال، 1904 در شهر، پاريس تأسيس گرديد. اولين مدير اين تشكيلات، رابرت گورين بود. نام فرانسوي خلاصه حروف فيفا بعدها حتي در كشورهاي غير فرانسه زبان نيز مورد استفاده قرار گرفت.
چهارشنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-