واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/محروميت ايلام در بخش پزشكي/ مصوبات مهم وزارت بهداشت در استان اجرا نشد
محروميت ايلام در بخش پزشكي/ مصوبات مهم وزارت بهداشت در استان اجرا نشد
ايلام - خبرگزاري مهر: كمبودها و مشكلات استان ايلام در بخشهاي مختلف پزشكي در استان ايلام بعد از سالها هنوز وجود دارد و در اين بين مصوبات وزارت بهداشت در قالب سفر هيئت دولت به استان اجرايي نشده است.
به گزارش خبرنگار مهر، ايلام از استانهاي غربي كشور است كه به دليل دوري از مركز كشور و نبود راه هاي ارتباطي مناسب هميشه در بخشهاي مختلف دچار مشكل و كمبود بوده است.
علاه بر محروميت و كمبودهاي استان ايلام بخش پزشكي استان از بخشهاي ضعيف به شمار مي رود زيرا كمبود امكانات و نيروي انساني متخصص در استان كاملا مشهود است.
در سالهاي اخير بسياري از بيماران براي معالجه به خارج از استان رجوع مي كردند هرچند در حال حاضر بخش پزشكي و درماني استان شاهد پيشرفتهايي بوده ولي اين رشد نيز نسبت به وضعيت استان مشهود نيست.
در سفرهاي دولت و در قالب مصوبات استاني نيز در اين بخش مصوبات متعددي براي ارتقاي وضعيت بهداشت و درمان استان ايلام به تصويب رسيد اما مصوبات مهم كه نياز مردم را برآورده كند اجرا نشد.
بررسي مصوبات دور اول وزارت بهداشت در استان ايلام
اين مصوبات سفر اول هيئت دولت در سال 1384 در بخش پزشكي هستند كه نوع مصوبات با نيازهاي اصلي استان همخواني زيادي ندارد و به مشكلات ريشه اي استان توجه نشده است و مصوبه احداث بيمارستان 32 تخخوابي در شهرستان آبدانان كه نياز اصلي مردم اين شهرستان است هنوز كامل نشده است.
بررسي مصوبات دور دوم و سوم هيئت دولت در استان ايلام
در مجموع مصوبات دور دوم و سوم هيئت دولت به استان در بخش پزشكي و درماني و مصوبات مهم همانطور كه ديده مي شود روند رو به رشد نداشته اند.
در بين مصوبات مهم دولت در استان، بيمارستان 330 تختخوابي كه با مشاركت وزارت مسكن و وزارت بهداشت بايد ساخته شود هنوز در مراحل مقدماتي است.
استان ايلام يكي از استانهاي كشور است كه از لحاظ تجهيزات بيمارستاني مظلوم واقع شده و حتي از لحاظ پزشك فوق تخصص نيز محروم بوده اين در حالي است كه اكثر مردم مجبورند بيماران خود را به استانهاي همجوار يا تهران اعزام كنند كه اين مهم نيازمند توجه و عزم جدي مسئولان است.
در حال حاضر سه بيمارستان دولتي و دو بيمارستان خصوصي و چند پلي كلينيك در شهر ايلام وجود دارد كه متاسفانه به علت نداشتن كادر فوق تخصص و كمبود تجهيزات پزشكي مدرن اكثر مردم حاضر نيستند كه بيماران خود را در آن بستري كنند كه بايد مسئولان به خصوص وزارت بهداشت براي رفع آن چاره انديشي كند.
شهرستان ملكشاهي، بخش شيروان و بخش بدره از نبود بيمارستان رنج مي برند و در حال حاضر داراي درمانگاه هستند كه جوابگوي مناطق نيستند و مردم براي بيماران خود به مركز استان يا شهرهاي همجوار مستلزم هزينه هاي زيادي مي شوند يا در حين اعزام فوت مي كنند اين در حالي است كه وزارت بهداشت و درمان دليل عدم ساخت بيمارستان را تناسب جمعيتي عنوان مي كند كه اين موضوع با وضعيت و توپوگرافي اين مناطق همخواني ندارد.
در حال حاضر فاز A بيمارستان امام خميني شهر ايلام به دليل كمبود اعتبار كه يكي از مصوبات سفر رئيس جمهوري به استان بوده هنوز به بهره برداري نرسيده و مركز استان از لحاظ فضاهاي بيمارستاني به علت فرسوده بودن مشكل دارد كه بايد مسئولان براي رفع آن برنامه هاي مدوني طراحي كنند.
در حال حاضر اكثر بيمارستانهاي استان عمومي هستند و بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي در اين خطه ديده نمي شود اين در حالي است كه ايلام در زمان جنگ تحميلي كارنامه درخشاني از خود دارد آيا وقت آن نرسيده كه مسئولان اين وزارتخانه به منظور دلگرمي مردمان اين ديار به سلامت آنان توجه ويژه اي داشته باشند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان ايلام در اين ارتباط گفت: اخذ مجوز ساخت مركز آموزشي،درماني سوختگي شهر ايلام و درمانگاه تخصصي قلب از مصوبات سفر سوم هيئت دولت به استان ايلام بوده اما متاسفانه تاكنون اعتباراتي به اين استان داده نشده و هنوز عملي نشده است.
خيرالله اسداللهي اظهار داشت: مبلغ50 ميليارد ريال اعتبار در سفر سوم هيئت دولت براي تكميل شبكه بهداشتي، درماني، بستر سازي لازم در بيمارستان امام حسين (ع) مهران براي توريست درماني و جراحي قلب باز اختصاص داده شده ولي تاكنون هيچ گونه اعتباري به اين دانشگاه پرداخت نشده است.
اين مسئول عنوان كرد: ايجاد 25 پايگاه اورژانس جاده اي و شهري با 30 دستگاه آمبولانس بنز، ساخت 20 خانه بهداشت در سالهاي 84 تا 89 و ساخت 31 خانه بهداشت در سال گذشته و جشن تكميل خانه هاي بهداشت به عنوان دانشگاه پيشگام در سراسر كشور از اقدامات دولت در استان ايلام بوده است.
وي تصريح كرد: در حوزه بهداشت و درمان ساخت بيمارستان 230 تختخوابي در شهر ايلام و ساخت فاز A بيمارستان امام خميني (ره) شهر ايلام با پيشرفت 90 درصد، شروع شد و در حال انجام است.
اين مسئول يادآور شد: ارتقا آموزشكده بهداشت و پيراپزشكي به دانشكده، راه اندازي آموزشكده بهداشت دهان در سرابله و جذب دانشجو، اخذ مجوز دانشكده دندانپزشكي، اخذ مجوز دكتراي پژوهشي، اخذ مجوز و راه اندازي دو مركز تحقيقات آسيب هاي رواني، اجتماعي و ميكروب شناسي از ديگر اقدامات صورت گرفته براي دانشجويان بوده است.
تاريخ انتشار، تهران: ۰۸:۳۸ , ۱۳۹۰/۱۲/۰۳
--------------------------------------------------------------------------------
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذكر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز مي باشد
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]