واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نيكلاس برنز: امتناع هند از تحريم ايران سيلي محكمي بر صورت آمريكا استخبرگزاري فارس: معاون وزير خارجه پيشين آمريكا در مقالهاي در يك نشريه هندي، اقدام هند در ادامه خريد نفت از ايران را سيلي محكمي بر صورت آمريكا دانست.
خبرگزاري فارس: معاون وزير خارجه پيشين آمريكا در مقالهاي در يك نشريه هندي، اقدام هند در ادامه خريد نفت از ايران را سيلي محكمي بر صورت آمريكا دانست.
در شرايطي كه آمريكا تلاش مي كند كشورها را در راه تحريم ايران با خود همراه كند، كشورهاي زيادي هستند كه از پذيرش خواسته آمريكا در اين زمينه سرباز مي زنند و همچنان به روابط تجاري خود با ايران ادامه مي دهند. هند يكي از اين كشورها است كه با وجود رابطه خوب خود با آمريكا، از پذيرش درخواست اين كشور مبني بر تحريم نفتي ايران امتناع ميكند كه اين مسئله به اعتقاد "نيكلاس برنز" معاون وزير امور خارجه پيشين آمريكا، يك سيلي محكم بر صورت آمريكا است.
به گزارش فارس به نقل از نشريه "ديپلمات" چاپ هند، نيكلاس برنز معاون وزارت امور خارجه آمريكا در امور سياسي در دوران رياست جمهوري جورج بوش، در مقاله خود در اين باره آورده است: تصميم هند مبني بر تداوم خريد نفت از ايران به منزله يك سيلي محكم بر صورت آمريكايي است كه تلاش ميكند جامعه جهاني را براي انزواي ايران با خود همراه كند.
نيكلاس برنز كه يكي از اعضاي كليدي دولت بوش در زمينه روابط هسته اي آمريكا و هند بود، در ادامه مقاله خود در اين زمينه مينويسد: اين مسئله يك نكته نااميد كننده و بسيار تلخ براي آن دسته از آمريكايي هايي است كه از برقراري روابط نزديك با هند استقبال كرده اند. در واقع اين خبر نشان دهنده اين است كه در روند تلاش هاي سه رييس جمهور سابق آمريكا براي برقراري روابط نزديك و استراتژيك با دولت هاي متوالي هند، يك عقب گرد ايجاد شده است.
برنز در ادامه مقاله خود كه در نشريه "ديپلمات" هند به چاپ رسيده است، مينويسد: تصميم هند براي خروج از روندي كه جامعه بين الملل در قبال ايران در پيش گرفته است، يك سيلي بر صورت آمريكا است كه ترديدها را در مورد توانايي آمريكا براي رهبري دنيا افزايش ميدهد.
برنز كه اخيرا در مقاله اي در بوستون گلوب بر لزوم پايداري آمريكا بر تعهدش در زمينه روابط طولاني مدت استراتژيك با هند تاكيد كرده و گفته بود كه اين روابط براي هر دو كشور ارزش زيادي دارد و باعث تعادل قدرت مي شود، در ادامه اين مقاله خود آورده است: هند با اين اقدام خود در واقع به طور فعالانه مانع ساخته شدن بناي روابط ميان دو كشور ميشود. اوباما و بوش روساي جمهور فعلي و سابق آمريكا تاكنون چندين بار از هند ديدن كرده و در مورد موضوعاتي كه هند به آنها اهميت ميدهد، تعهدات زيادي دادهاند، اما متاسفانه هند هيچ اقدام متقابلي در اين زمينه انجام نداده است.
انتهاي پيام/س.ص
سه|ا|شنبه|ا|2|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]