تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805730473




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتخاب كتاب سال سینمای ایران برپا شد


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: انتخاب كتاب سال سینمای ایران برپا شد
جشن كتاب سال سینمای ایران
تقدیر از سیدمرتضی آوینی،‌ عباس بهارلو و جمال امید و همچنین اهدای سه دیپلم افتخار و پنج تندیس، اولین جشن كتاب سال سینمای ایران برگزار شد. در این مراسم كه شامگاه 16 دی ماه در سالن اسوه برگزار شد، محمدرضا جعفری جلوه - معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - در سخنانی با بیان این‌كه كتاب در غایت و كمالش، فن هنرمندی دارد، اظهار كرد: می‌بایست هر انسانی چون كتابی نشر پیدا كند و انسان، خود، یك كتاب است. او در ادامه افزود: تا امروز اگر گزینشی صورت گرفته، صرفاً در عرصه‌ی تولیدات هنری بوده و به آن‌چه كه درباره‌ی سینما پرداخته و عرضه شده، كم‌تر پرداخته‌ایم؛ در حالی‌كه سینما حاصل فضای فكری سینماگران است. جعفری جلوه گفت: توجه به نقد، نشر، منتقدان،‌ مؤلفان، اساتید و پژوهشگران، ما را بر آن می‌دارد به شبه جشنواره‌هایی برای این طیف وسیع فكر كنیم، كه برپایی این جشن یكی از نشانه‌های چنین نگاهی است كه از این به بعد باید به صورت فراگیرتر برنامه‌ریزی و پیگیری شود. 
جشن كتاب سال سینمای ایران
او با قدردانی از خانه‌ی سینما برای نخستین حركت در این عرصه، اظهار امیدواری كرد، به‌زودی از نتایج بالنده‌ی این جشن برخوردار شویم. رضا میركریمی - مدیرعامل خانه‌ی سینما - نیز در سخنانی با بیان این‌كه كتاب در رأس نظام رسانه‌یی قرار دارد و رسانه‌های دیگر مثل سینما و تلویزیون، پاهای آن را شكل می‌دهند، گفت: كتاب به‌عنوان مادر رسانه‌های دیگر، رسانه‌های فرهنگ‌ساز را حمایت می‌كند و سینما برای رشد و توسعه‌ی خودش نیازمند این پشتیبانی بوده است. او افزود: ما احساس كردیم در بخش آموزش نیازمند كتاب هستیم و شاید این نازایی كه در تكنیك و محتوا به آن دچار هستیم، با انتقال تجربیات ارزشمند، بارور و به یك شكوفایی در حوزه‌ی سینما تبدیل شود. میركریمی از راه‌اندازی پژوهشكده‌ای در زیرمجموعه‌ی خانه‌ی سینما در آینده خبر داد و گفت: ‌در این راستا جشن كتاب را هم طراحی كردیم و 17 داور، 41 كتاب سینمایی چاپ‌شده در سال‌های 85 و 86 را بررسی كردند، كه در نهایت 11 كتاب به بخش نهایی راه یافتند.
جشن كتاب سال سینمای ایران
او تصریح كرد: رقابت بسیار نزدیك بود و جوایز اصلی را از 3 به 5 تندیس افزایش دادیم و 3 دیپلم افتخار نیز اهدا خواهد شد. هدف‌مان حمایت و تقدیر از كلیه‌ی كسانی است كه در شكل‌گیری كتاب نقش داشته‌اند. در ادامه، علی معلم - عضو شورای برگزاری این جشن - كه اجرای مراسم را هم برعهده داشت، با بیان این‌كه شاید اگر زودتر این اتفاق می‌افتاد، امروز شاهد اتفاقات بهتری بودیم، اظهار كرد: ادبیات سینمایی بعد از انقلاب در ایران رشد بسیاری داشته و ایران در این زمینه جزو 10 كشور اول دنیاست؛ اما این سؤال مطرح است كه چرا در سینمای ما این بخش جدی گرفته نشده است؟! او در ادامه یادآور شد: ما در سینما مرتب سراغ بخش‌های مختلف رفته‌ایم و به همه‌چیز با هم پرداخته شده است؛ اما توجه به بخش تئوریك و ادبیات سینمایی در كنار سایر بخش‌ها باید جدی‌تر گرفته شود. همچنین پس از پخش قسمت‌هایی از فیلم «مرتضی و ما» ساخته‌ی كیومرث پوراحمد، با حضور این كارگردان و محمدرضا جعفری جلوه، از سیدمرتضی آوینی تقدیر و لوح تقدیر جشن به همسر این شهید اهدا شد. همسر شهید آوینی با ابراز خوشنودی از این‌كه به كتاب به عنوان بخش مستقلی كه مربوط به سینماست، اهمیت داده می‌شود و با اشاره به كتاب‌ «آیینه‌ی جادو» شامل مقالات سینمایی آوینی، گفت: این اثر یك‌جور جمع بین حكمت و سینما به عنوان یك رشته‌ی فنی، تخصصی و هنری است.  وی افزود: مسائل كلی كه در این كتاب مطرح می‌شود، هنوز هم مبتلابه جامعه‌ی سینمایی است و مبحث ضعف و محتوا كه مطرح می‌شود، هنوز هم بسیار بحث‌برانگیز است. معتقدم سؤال‌هایی كه آوینی آورده، هنوز جواب داده نشده‌اند. دومین تقدیر مراسم از عباس بهارلو (غلام حیدری) بود، كه توسط علی‌اكبر اشعری - رییس سازمان اسناد و كتابخانه‌ی ملی - و اكبر عالمی - استاد دانشگاه - صورت گرفت.
جشن كتاب سال سینمای ایران
در بخش آخر تقدیر‌ها هم عزیز ساعتی و سید محمد بهشتی از جمال امید تجلیل كردند. جمال امید با اظهار امیدواری از این‌كه این جشن در سال‌های آینده پرقوام‌تر ادامه پیدا كند، گفت: ‌امیدوارم كتاب‌های آماده، چاپ شوند و شاید من هم بتوانم در این مسابقه با جوان‌ها شركت كنم. پس از خواندن بیانیه‌ی هیأت داوران اولین جشن كتاب سال سینمای ایران و پخش تصاویر 11 كتاب نامزدشده، از رضا كیانیان برای اهدای جایزه‌ی اول دعوت شد و دو دیپلم افتخار به مجید شیخ انصاری برای كتاب «حركت سینمایی» و محمد گذرآبادی برای ترجمه‌ی كتاب «نما به نما» اهدا شد. سعید راد دیپلم افتخار بعدی را به هوشنگ گلمكانی برای تألیف كتاب «تنگنا» اهدا كرد. گلمكانی با بیان این‌كه كتاب «تنگنا» را برای خودم درآوردم، نه برای خواننده، در عین حال اظهار كرد: اما همیشه وقتی آدم كارهایی را كه برای دلش انجام می‌دهد، مورد تشویق قرار می‌گیرند، خوشحالی به همراه دارد. او با گله از كم شدن خوانندگان كتاب، گفت: قبلا كتاب خریداری و در كتابخانه نگهداری می‌شد؛ اما ظاهرا این از مد افتاده و كم‌تر كتابی خریداری می‌شود؛ به‌طوری‌كه تیراژ كتابی كه در دهه‌ی 40 با آن جمعیت، حدود 3هزار تا بود، الآن به 2هزار عنوان رسیده است و خود كتاب «تنگنا» در 8 ماه اخیر حتا نصف تیراژش هم به فروش نرفته است. اما اولین تندیس جشن كتاب سال سینمای ایران توسط حسین جعفریان به بابك تبرایی برای ترجمه‌ی كتاب «تصویر كودكان در فیلم‌های هالیوود» اهدا شد و محمدعلی سجادی تندیس دوم را به محمد شهبا برای ترجمه‌ی كتاب «مقدمه‌ای بر هالیوود جدید» داد.
جشن كتاب سال سینمای ایران
شهبا با بیان این‌كه خیلی دیر است كه بعد از 27 سال به یاد كتاب افتاده‌ایم، گفت: ما با كتاب، سینما یاد گرفتیم و امیدوارم دیگران با كتاب‌های ما، سینما یاد بگیرند. سیف‌الله داد تندیس سوم را به مهدی پارسا برای ترجمه‌ی كتاب «آن‌چه می‌خواستید درباره‌ی لاكان بدانید» اهدا كرد و جواد طوسی تندیس دیگری را به مازیار اسلامی برای ترجمه‌ی كتاب «لاكان هیچكاك» داد. آخرین تندیس اولین جشن كتاب سال سینمای ایران نیز توسط رضا میركریمی و سعید ابوطالب به بهزاد رحیمیان برای تألیف كتاب «راهنمای فیلم» اهدا شد. مجید مجیدی، مجید رجبی معمار، غلامرضا موسوی، محمدرضا سكوت،‌ منوچهر محمدی، علیرضا شجاع‌نوری، محمود اربابی، محمدرضا شرف‌الدین، ‌مجید رضابالا، ‌منوچهر شاهسواری، علیرضا رضاداد،‌بهمن فرمان‌آرا، ‌عباس گنجوی، رضا بانكی، ‌علی‌اكبر ثقفی و ناصر باكیده از دیگر حاضران در این مراسم بودند.   





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 615]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن