واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بيانيه هيأت داوران انجمن روزنامهنگاران مسلمانجشنواره امسال سيطره پوشالي سينماي روشنفكري را شكستخبرگزاري فارس:هيات داوران انجمن روزنامه نگاران مسلمان با اعلام فيلم هاي«قلاده هاي طلا» ، «شورشيرين» و «سلام بر فرشتگان» به عنوان برگزيده هاي خود در جشنواره سي ام ، نكاتي را درباره شرايط كنوني سينماي كشور و افق هاي پيش رو مطرح كرد.
خبرگزاري فارس:هيات داوران انجمن روزنامه نگاران مسلمان با اعلام فيلم هاي«قلاده هاي طلا» ، «شورشيرين» و «سلام بر فرشتگان» به عنوان برگزيده هاي خود در جشنواره سي ام ، نكاتي را درباره شرايط كنوني سينماي كشور و افق هاي پيش رو مطرح كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس ، متن كامل بيانيه هيات داوران انجمن روزنامه نگاران مسلمان كه شامل مسعود ده نمكي ، وحيد جليلي ، محمدتقي فهيم ، عليرضا سربخش ، مريم پوريامين و پژمان كريمي است به شرح ذيل است:
سيامين جشنواره فيلم فجر در شرايطي برگذار شد كه ايران بزرگ در طليعه جهشي به سمت آينده متعالي و درخشان خود، آماج انواع تهديدهاي فرهنگي، سياسي، اقتصادي و حتي نظامي دشمنان است.
مستكبران عالم با تمام توان ميكوشند تا از ثمردهي نو به نوي شجره طيبه انقلاب اسلامي در كشور و منطقه و جهان جلوگيري كنند و الهامبخشي آن در موج جديد بيداري اسلامي و جهاني را با مانع روبرو سازند. آنها ميدانند يك نمونه محقق و يك الگوي عيني از پيشرفت در سايه اسلام ناب؛ چه چشمانداز حركتآفرين و اميدبخشي پيش روي ملتهاي تازه به پا خاسته در منطقه ميگشايد. از يك سو تلاش ميكنند تا بافشارهاي سياسي و تحريمهاي اقتصادي و حتي عملياتهاي تروريستي پيشرفتهاي علمي و صنعتي و اقتصادي را سد كنند و ازديگر سو با تحركات بيسابقه رسانهاي و هنري و نرمافزاري؛ فرهنگ ديني و انقلابي را با انواع و اقسام شگردها و ترفندها هدف قرار دادهاند.
هرآنچه را كه به اميد، ابتهاج و نشاط، معنويت و اخلاق مبتني بر آموزههاي الهي، ارزشهاي فردي، خانوادگي و ملي ايراني - اسلامي، هويت ديني و آرمانهاي انقلابي صدمه بزند و آنها را در جامعه امروز كمرنگ و بيفروغ جلوه دهد گامي به سوي اهداف شوم خود ميدانند و هيچ حمايتي را از آن دريغ نميكنند. راهاندازي شبكههاي متعدد ماهوارهاي در دو سه سال اخير كه مرحله به مرحله صريحتر و جسورانهتر همه ابعاد فرهنگ ايراني-اسلامي-انقلابي را مورد هجوم قرار ميدهند نشانه غيرقابل انكاري است كه پرده از توطئههاي برنامهريزي شده و گسترده عليه فرهنگ جامعه ايراني بر ميدارد. بدون شك در كنار تهاجم خارجي؛ مستكبران ميكوشند تا از بسياري از ظرفيتهاي داخلي و از جمله سينماي ايران بمثابه اسب تراوايي براي نفوذ سربازان و سرسپردگان فرهنگ و سياست غربي استفاده كنند.
كساني كه ميكوشند وادادگي و انفعال عميق فكري، فرهنگي، سياسي خود در برابر غرب را به همه سطوح و اقشار جامعه ايران تعميم دهند و در اين مسير حمايت صريح و همه جانبه قرارگاههاي فرهنگي غرب و البته بعضاً مديران كم بصيرت داخلي را نيز دارند. سينماي ايران بمثابه يكي از چند قطب سينماي بزرگ جهان كه امكان كمنظير توليد نزديك به صد فيلم سينمايي در هر سال را دارد؛ هنوز موقعيت تاريخي خود را درنيافته و نسبت دقيقي با شرايط امروز كشور، منطقه و جهان پيدا نكرده است.
هيأت داوران انجمن روزنامهنگاران مسلمان لازم ميبيند قبل از معرفي برگزيدگان اين دوره چند نكته مهم را متذكر شود.
1.سيامين جشنواره فيلم فجر نشان داد كه اگرچه خوشبختانه سيطره پوشالي حلقههاي روشنفكري بر سينماي كشور در سراشيبي قرار گرفته و فضاسازيهاي تبليغاتي آنان كمتأثير شده است اما همچنان تا رسيدن به وضع ايدهآل راه درازي در پيش است.
تقليد طوطيوار بعضي حلقههاي سينمايي از سخيفترين شبكههاي ماهوارهاي و باسازي سريالهاي مبتذل در قابل فيلمهاي روشنفكرمآبانه نمونهاي از همسويي جريانهاي داخلي و خارجي و برنامهريزي مشترك براي حمله به اركان خانواده ايراني بمثابه هسته اصلي مقاومت فرهنگي در برابر غرب است.
اگرچه مديران سينمايي وزارت ارشاد با اذعان تلويحي به خالي گذاشتن تنگه احد و باز كردن راه براي شكستن خط قرمزها سراسيمه اعلام كردند كه اولويت سال آينده خود را حمايت از فيلمهاي مبتني بر امتيازات خانواده ايراني قرار دادهاند، اما بايد به آنان گوشزد كرد كه فهم غلط از آزادي و برداشتهاي سطحي از فضاي باز فيلمسازي؛ ممكن است به آسيبهايي منجر شود كه جبران آن به آساني ممكن نخواهد بود.
اگرچه نظام جمهوري اسلامي و جامعه ريشهدار و اصيل ايراني با سماحت و سعهصدر از تنوع آرا و سلايق استقبال ميكند اما اقتدار خود را همزمان در حمايت از آزادي بيان و نيز حفظ خط قرمزها نشان ميدهد.
هيچ جامعهاي به خاطر بيمبالاتي در دفاع از حريمها و ارزشهاي خود مورد تحسين و تكريم قرار نخواهد گرفت. خوب است مسئولان سينمايي كشور غيرت و حساسيت در مورد خط قرمزها را از مسئولان برخي جشنوارههاي اروپايي بياموزند كه از اخراج مشهورترين فيلمسازان به خاطر كمترين تعرض به رژيم جنايتكار صهيونيستي ابايي ندارند.
مديران محترم سينماي كشور بايد توجه كنند كه سياستهاي سينمايي بايد از هر دو وجه ايجابي و سلبي پيگيري شود. نگاههاي متصلب و دگم و غلبهمميزي و سلب و حذف مطمئناً راه نجات سينماي ايران نيست. اما همانقدر كه افراط در مميزي غلط و اشتباه و بيفرجام است؛ تفريط در اين زمينه نيز بيمنطق و آسيبزاست و ميتواند تلاشهاي ايجابي مديران را نيز فاقد اثر كند.
اتفاقاً براي ثمردهي زحمات و خدمات مديريت سينمايي كشور در حمايت ايجابي از تنوع نگاهها و سلايق و طرح عناصر و آثار تازه در اين سينما؛ تأكيد بر خط قرمزها و جلوگيري از نفوذ ويروسهاي عناد و ابتذال وظيفه و تكليف قطعي مسئولان سينمايي است.
2.حضور چندين فيلم مربوط به دفاع مقدس در جشنواره اخير موجب خوشحالي و تشكر است و نشان ميدهد ظرفيتهاي دراماتيك دفاع مقدس يكي از بركات و نعمات مهم انقلاباسلامي براي ارتقاي سينماي ايران است.
دفاع مقدس هشتساله؛ درخشانترين قله معنوي و آرماني تاريخ چند هزارساله ايران بزرگ است و مهمترين ويژگي آن آميختگياش با فرهنگ ديني و معنوي و انقلابي است كه آن را از ديگر جنگهاي جهان ممتاز ميكند.
در كنار تلاش براي گسترش و ارتقاي فني و توليدي سينماي جنگ؛ بايد توجه داشت كمرنگ كردن نشانههاي انقلابي و ديني در بازنمايي تصوير دفاع مقدس؛ ظلمي عظيم و دروغي آشكار است كه بايد عميقاً و دقيقاً نسبت به آن حساس و نگران بود.
هرگونه انحرافي از ماهيت و محتواي آرماني - معنوي دفاع مقدس به منزل مصادره فداكري ا و ايثارگري بهترين فرزندان ايران زمين به نفع تمنيات و توهمات شخصي و جرياني است و نگاه نوآورانه و خلاقانه به دفاع مقدس در صورتي ارزشمند است كه التزام عميق به حقيقت اين دفاع داشته و ظرائف بازنمايي هنرمندانه را با دقايق نگاه امانتدارانه در هم آميزد.
4. هيأت داوران انجمن روزنامهنگاران مسلمان ضمن اعلام هشدارها و نگرانيهاي فوقالذكر آرزومند است فضاي اميدوارانهتري كه در جشنواره امسال نسبت به جشنواره پيشين شكل گرفته و نيروهاي جوان و نسلهاي جديدي كه با نگاه باز و آزاد از تحجر روشنفكري و دگماتيسم ضدانقلابي و ضد ديني به عرصه فيلمسازي قدم نهادهاند بتوانند گامبهگام سينماي ايران را به آنچه در خور و شايسته اين ملت بزرگ و مظلوم است نزديك كنند.
و اما برگزيدگان اين دوره انجمن روزنامهنگاران مسلمان:
1-انجمن روزنامهنگاران مسلمان جايزه اول خود را به خاطر تلاش حرفهاي و هنرمندانه و نگاه مسئولانه و شجاعانه در تبيين فتنه 88 تقديم ميكند به آقاي ابوالقاسم طالبي كارگردان فيلم درخشان و كمنظير «قلادههاي طلا»
2-دومين جايزه انجمن تعلق ميگيرد به روايت صادقانه از فداكاريها و مظلوميتهاي فرزندان ملت در كردستان در فيلم دلنشين «شور شيرين» به كارگرداني فيلمساز متعهد آقاي جواد اردكاني.
3-جايزه سوم انجمن روزنامهنگاران مسلمان تعلق ميگيرد به اميد تازه سينماي معنوي و فرهنگي؛ كارگردان هنرمند و متعهد فيلم سينمايي جذاب و با محتواي «سلام بر فرشتگان» آقاي فرزاد اژدري.
دوشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]