واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ايرانيالاصل 60 ميليون دلاري
ورزش > همگاني - مرتضي بغدادي:
برخلاف تصور خيليها، ژاپنيها بين اين دو ورزش پرطرفدار بيسبال را انتخاب ميكنند؛ پس خيلي تعجب ندارد كه «يو درويش» بين مردم اين كشور محبوبيت بيشتري از ناكاتا و ناكامورا داشته باشد.
بيسبال يا فوتبال؟ برخلاف تصور خيليها، ژاپنيها بين اين دو ورزش پرطرفدار بيسبال را انتخاب ميكنند؛ پس خيلي تعجب ندارد كه «يو درويش» بين مردم اين كشور محبوبيت بيشتري از ناكاتا و ناكامورا داشته باشد.
چراكه بيسبال محبوبترين ورزش در ميان ژاپنيهاست و روزي نيست كه تلويزيون اين كشور، مسابقات بيسبال پخش نكند يا دستكم گزارشهاي مفصلي از نتايج مسابقات داخلي يا حتي ليگ بيسبال آمريكا در برنامههايش نداشته باشد.
درست به همين دليل، ورزشكاران بيسبال گرانترين ورزشكاران ژاپني هستند و چنان قراردادهاي سنگيني با باشگاههاي داخلي يا باشگاههاي آمريكايي ميبندند كه فوتباليستهاي طراز اول اين كشور را هم انگشت به دهان گذاشتهاند.
يو درويش يكي از اين بيسباليستهاست كه براي بيسبالدوستان ژاپني و غيرژاپني نامي آشناست. جواني 26 ساله كه خبر قرارداد 60 ميليون دلاري او با باشگاه آمريكايي تگزاس رنجرز اين روزها حسابي خبرساز شده است؛ چراكه اين رقم، گرانترين قيمتي است كه يك باشگاه آمريكايي براي يك بازيكن ژاپني تا به حال پرداخت كرده است.
اين بيسباليست مشهور، هميشه در پست پرتابگر بازي ميكند و با قد يك متر و نود و شش سانتيمترياش يك سر و گردن بلندتر از همتيميهايش است، همين طور به خاطر ژن ورزشكاري كه از پدر به ارث برده، امروز به عنوان يكي از موفقترين بيسباليستهاي دنيا هم شناخته ميشود. همانطور كه تا به حال حدس زدهايد، يو درويش از پدري ايراني و مادري ژاپني متولد شده و نام كاملش «فريد درويشصفت» است اما در ژاپن همه او را با نام يو درويش ميشناسند.
پدرش فرزاد درويشصفت در جواني بازيكن فوتبال بوده و در سن 17 سالگي براي تحصيل از ايران راهي آمريكا شده و در آنجا با همسرش يعني مادر يو آشنا شده است. نتيجه اين آشنايي و ازدواج آنها، سفر به ژاپن و درنهايت سكونت در اين كشور آسيايي است.
البته فرزاد درويشصفت ميگويد كه قصد داشته دوباره براي ادامه تحصيل به آمريكا برگردد اما از آنجا كه شيفته فرهنگ ژاپن و نقاط مشترك زياد آن با فرهنگ ايران شده بود در اين كشور ماندگار شد. او درحال حاضر علاوه بر اداره «گالري درويش» كه ارائه كننده صنايع دستي ايران است و در شهر اوساكا قرار دارد، مشاور فدراسيون بيسبال ايران هم است.
تولد يك پديده
يو از هشت سالگي ورزش را آغاز كرد و ابتدا به زمين هاكي روي يخ پا گذاشت اما به خاطر سخت بودن تمرينات هاكي آن را رها كرد و تصميم گرفت بيسبال را به طور جدي دنبال كند و نكته عجيب اينجا بود كه او بعد از گذشت چند سال در اين ورزش چنان استعدادي از خودش نشان داد كه پيشنهادات خوبي از بيش از 50 دبيرستان ژاپني براي بازي در تيمهايشان دريافت كرد و اين آغاز موفقيتهاي خبرساز اين بازيكن ايرانيالاصل بود.
اولين قرارداد يو درويش در سال 2004 با تيم «نيپّونهام» منعقد شد؛ پدر او نظارت بر اين قرارداد را به عهده داشت و به اين ترتيب يو در سن 18 سالگي قراردادي 100 ميليون يني (سالانه 15 ميليون ين) را امضا كرد كه يك سال بعد اين مبلغ دوبرابر شد.
از اين به بعد بود كه مبلغ قراردادهاي يو درويش به شدت سير صعودي به خود گرفت؛ طوري كه در سن 24 سالگي يعني تنها شش سال بعد از حضور حرفهاي او در اين ورزش، او قرارداد سالانهاي به مبلغ 500 ميليون ين امضا كرد و ركوردِ جوانترين بازيكن بيسبال را كه تا آن زمان موفق شده بود چنين قرارداد سنگيني ببندد شكست؛ ركورد قبلي در دست بيسباليستي به نام ايچيرو بود كه در سن 25 سالگي توانسته بود قراردادي به همين مبلغ ببندد. البته پست ايچيرو با پست درويش فرق دارد؛ او توپزن است و درويش پرتابگر.)
رقم جنجالي
به هرحال تكنيك بالاي يو درويش هنگام پرتاب توپ و سرعت بالاي توپهاي او (k/h 156 بالاترين سرعت ثبت شده) توجه تيمهاي دسته اول آمريكا را به سوي اين بازيكن جلب كرد تا اينكه بالاخره تيم تگزاس رنجرز موفق شد او را با مبلغ 60 ميليون دلار براي مدت شش سال در اختيار بگيرد.
براي يك بازيكن ژاپني حضور در ليگ بيسبال آمريكا نميتواند بدون تشويش و نگراني باشد اما يو درويش وقتي خبرنگاران از او پرسيدند كه آيا دلهره و نگرانياي به خاطر بازي در ليگ آمريكا دارد يا نه، پاسخ داد كه اصلا احساس اضطراب و تشويش ندارد.
با اين پاسخ سرراست و محكم شكي نيست كه او خود را در قد و قامت بهترين بيسباليستهاي آمريكايي ديده است. به هر حال بيسبال ژاپن از بيسبال كشورهايي مثل آمريكا و كوبا چيزي كم ندارد. گفتني است كه كتابي نيز درباره تكنيكهاي منحصربهفرد يو درويش در پرتاب توپ چاپ شده است. درباره او در هفتههاي آينده گزارش كاملي كار ميكنيم.
همشهري سرنخ
يکشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]