واضح آرشیو وب فارسی:فارس پاتوق:
سنجش خوشبختی با ۳ آزمون شناختی
ایران: روانشناسان معتقد هستند اگر قبل از تصمیم گرفتن به ازدواج فقط ۶ ساعت زمان به شناخت بیشتر اختصاص دهیم احتمال اینکه در برگ دوم شناسنامه مهر طلاق درج نشود، افزایش خواهد یافت. تستهای روانشناسی که در دهههای اخیر در کشورهای مختلف جهان رواج پیدا کرده است چند سالی هست که در کنار مشاورههای قبل از ازدواج انجام میشود. ولی به دلیل آگاهی نداشتن جوانان به وجود چنین آزمونهایی و فرهنگسازی نشدن در خصوص اهمیت انجام این تستها با استقبال کمی مواجه شده است در حالی که اگر آگاهیها بالا برود جداییها به کاهش چشمگیری منجر میشود.
دکتر فرج حسینیان روانشناس با این اعتقاد که زوجهای امروزی بیشتر به مسائل ظاهری اهمیت میدهند و توجه چندانی به هماهنگی شخصیتی و رفتاری ندارند، گفت: شاید یکی ازعوامل افزایش آمار طلاق در کشور اهمیتندادن به هماهنگی شخصیتی و رفتاری طرفین است تا قبل از ازدواج میزان علاقه میان زوجها آنقدر زیاد است که به ضعفهای رفتاری یکدیگر توجه نمیکنند یا اینکه والدین و آشنایان آنها را با یکدیگر آشنا کرده و سرعت گذر از دوران نامزدی و ورود به زندگی مشترک فرصت آشنایی کامل و صحیح را از آنان میگیرد و همه مشکلات زمانی نمایان میشود که عروس و داماد زندگی مشترک خود را زیریک سقف آغاز میکنند.
دکتر حسینیان با بیان این مطلب که توجه به آزمونهای روانشناسی زوجها قبل از ازدواج به اندازه آزمایش خون مهم و حیاتی است، ادامه داد: تستهای روانشناسی سازگاری هر فرد نسبت به محیط و افراد، میزان افسردگی، درونگرایی و برونگرایی،… افراد را به دو طرف نشان میدهد که نتیجه این آزمایشات مسیر خوشبختی و میزان آن را به دو فردی که قصد دارند از این پس راه زندگی را با یکدیگر بپیمایند نشان میدهد.
اگر تستها ایرانی باشد
این درحالی است که دکتر قرائی مقدم جامعهشناس با بیان این که انجام این تستها بیفایده نیست و حتماً تأثیرات مثبتی را بر زندگی زوجها دارد، گفت: «تستهای شخصیت و هوش و هیجان زمانی میتواند در زندگی زوجهای ایرانی تأثیرداشته باشد که تستهایی ایرانی باشد. تستهایی که با شرایط اجتماعی و فرهنگی کشور ایران طراحی شده باشد، در غیر اینصورت از درصد تأثیرگذاری آن کاسته میشود.»
دکتر حسینیان در خصوص میزان تمایل زوجها به انجام تستهای روانشناسی قبل از ازدواج گفت: تستهای قبل از ازدواج سه نوع هستند، تست هوش، تست هیجان و تست شخصیت که انجام سه آزمون بخشی از شخصیت و سلامت روح و روان فرد را برای روانشناس مشخص میکند که شاید انجام آن برای هر زوجی قبل از ازدواج ضروری است ولی متأسفانه تنها ۵درصد مردم درخصوص این تستها اطلاعات دارند. به دلیل اینکه کار فرهنگی در این خصوص انجام نگرفته در موارد زیادی شاهد هستیم، وقتی از زوجها درخواست میکنیم این تستها را برای تضمین بیشتر زندگیشان قبل از ازدواج انجام دهند از بیاطلاعی کامل خود از وجود چنین تستهایی خبر میدهند.
دکتر قرائیمقدم نیز در خصوص عدم تمایل جوانان به انجام این تستها قبل ازدواج معتقد است: مهمترین مسئله نقص در فرهنگسازی و اطلاع رسانی است ولی مسئله مهمتر این است که مدت زمان آشنایی و دقت در رفتار دو طرف ازسوی خانواده و خود جوانان بسیار کم است که منجر به ایجاد اختلافات میشود و اکثر این اتفاقات بعد از ازدواج و بعد از زندگی در زیر یک سقف ایجاد میشود.
تستهای سهگانه
دکتر حسینیان در این خصوص ادامه داد: تست هوش که یکی از مهمترین تستهای قبل از ازدواج قلمداد میشود تقریباً ۲ ساعت طول میکشد ولی این دو ساعت در آرامش فرد برای یک عمر زندگی مشترک مؤثر است.
تست بعدی تست هیجان است که از تست هوش برای افراد ناشناختهتر است، درحالی که میتوان گفت مهمترین تست قبل ازازدواج به شمار میرود، در مواردی شاهد هستیم هماهنگی ضریب هوشی افراد در ایجاد مشکل بین آنان آنقدر مؤثر نیست که میزان سازگاری فرد، روابط عمومی، قدرت حل مسئله، توانمندی کنترل شرایط بحران و… میتواند پایههای یک زندگی را سست کند که این موارد با انجام تست هیجان مشخص میشود.
تست شخصیت به عنوان سومین تست به زوجها معرفی میشود که با انجام هر سه تست که همراه با شرایط دروغسنجی انجام میگیرد به روانشناس میزان تفاوتها و هماهنگیهای شخصیتی و رفتاری زوج را نسبت به هم نشان میدهد اگر زوجها به این نتایج دقت کرده و به نظرات و پیشنهادات پزشکان نیز توجه کنند زندگی آرام و دلپذیری را برای خود رقم میزنند.
وقتی نتایج این آزمایشها به زوجها اعلام میشود حتی در مواردی که نتایج نشانگر این است که زوج در شرایط مطلوب برای ازدواج با یکدیگر قرار ندارند، روانشناسان سعی میکنند ضمن اعلام نتیجه درست، برای بهبود اوضاع تلاش کنند تا حدی که در اکثر موارد شناخت منجر به ازدواج میشود ولی شناخت کامل از ضعفها و قوتهای شخصیتی نسبت به یکدیگر باعث میشود آگاهانهتر با اختلافهای خود مواجه شده و این یعنی پائین آمدن میزان تنش و ناسازگاری با یکدیگر در زندگی، که یک زندگی ایدهآل را شکل میبخشد.
حسینیان در مورد اینکه انجام این آزمایشات قبل از ازدواج مؤثرتر است یا بعد از ازدواج، گفت: همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، ولی در مواردی هم که زوج ها بعد از ازدواج و برخورد با اختلافات به مراکز مشاوره یا مطبهای روانشناسان مراجعه میکنند اولین کاری که برای آنان بعد از مشاوره اولیه صورت میگیرد معرفی آنان به بخش برگزاری اینگونه تستها است و بعد از آن تلاش برای رفع مشکلات ایجاد شده آغاز میشود بارها شاهد بودهایم مشکلات ۷۰ یا ۸۰ درصدی زندگی با مراجعه و انجام این آزمایشات و ارائه راهکارها به ۳۰ درصد تقلیل یافته است.
دکتر قرائیمقدم با تأکید بر اینکه جوانان ما باید در گذر از سنت به مدرنیته بهترین راه را انتخاب کنند تا زندگیشان هر روز مستحکمتر از قبل شود گفت: پسرهای جوان با اینکه تمایل به زندگی همراه با رشد تکنولوژی در دنیا دارند اما وقتی حرف به ازدواج و معیارهای انتخاب همسر میرسد گاه ملاکهایی را بیان میکنند که با شرایط دختران این روزگار که اکثر دارای تحصیلات، شغل و درآمد و… هستند تطابق ندارد.
دختر امروزی شاید برایش معقول به نظر نیاید که همپای همسر تلاش کند و درآمد داشته باشد ولی در زندگی حقوق یکسان نداشته باشد و البته که دختران هم باید توجه داشته باشند که کار و شغل برای آنان که زندگی مشترک و ازدواج را انتخاب کردهاند در مرحله دوم از اولویتهای زندگی باید قرار گیرد و خانه و خانواده را باید در مقام اول قرار دهند زیرا نقش همسر و مادر همانقدر برای زن اهمیت دارد که انتظار دارند شوهرشان نیز به عنوان همسر و پدر فرزندان مسئولیتپذیر باشد و اختلافنظرهایی از این دست که در مواردی به جدال در خانه تبدیل میشود باعث مشکلاتی میشود که بنیان یک زندگی را ویران میکند و اختلافنظرها و موارد مشابه آن میتواند با تستهای روانشناسی که همان تستهای هوش، شخصیت و هیجان است تا حدی مشخص شده و همین حد نیز شاید به کاهش اختلافاتی که به طلاق بعد از ازدواج ختم میشود کمک بزرگی کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 341]