تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816649758




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ادعاي عجيب ميقاتي


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: ادعاي عجيب ميقاتي
ادعاي عجيب ميقاتي
سعيد سبحاني
نخست وزير لبنان در تازه ترين اظهارات خود تحليلي عجولانه و كاملا نادرست در خصوص بيداري اسلامي ملتهاي منطقه ارائه داده است.در حالي كه نشانه هاي حركت جمعي ملتهاي مسلمان عليه وابستگان غرب هر روز بيشتر عيان مي شود و بيداري اسلامي در منطقه هر لحظه گسترده تر مي شود،نجيب ميقاتي` نخست وزير لبنان در مصاحبه اختصاصي با تلويزيون `العربيه` مدعي شده است كه بهار عرب در واقع زماني آغاز شد كه در كنفرانس سران عرب در بيروت، طرح صلح با اسرائيل اعلام و تصويب شد!
ميقاتي تحليل عجيب خود را اين گونه ادامه مي دهد :"به نظر من، وقتي شاهزاده عبدالله آن زمان و ملك عبدالله كنوني در سال 2002 طرح صلح را اعلام كرد، بهار حقيقي جوامع عربي آغاز شد، زيرا مردم عرب به ضرورت تاريخي صلح پاسخ مثبت دادند و از آن زمان به فكر اصلاح درون افتادند."
در خصوص اظهارات ميقاتي بايد به دو نكته اشاره كرد.نخست اينكه بهار عربي تعبيري گويا و كامل براي بررسي تحولات منطقه نيست و بيداري اسلامي ملتهاي منطقه است كه در برهه فعلي تعيين كننده معادلات خاورميانه جديد است .
نكته دوم اينكه ميقاتي با اين صحبت نشان داد كه شناختي از تحولات اتفاق افتاده در طول انقلاب هاي عربي اخير و
علي‌الخصوص تحولات بعد از پيروزي انقلاب مصر ندارد. چرا كه بعد از پيروزي انقلاب مصر مردم مسلمان اين كشور بارها خواهان قطع تمامي روابط با رژيم اشغالگر قدس كه با كشورشان روابط ديپلماتيك دارد، شدند.
با گذشت زمان بيش از پيش ماهيت انقلاب‌هاي مردمي در منطقه هويدا مي گردد . اگر چه مسائلي مانند ناكارآمدي اقتصادي دولت ها و فضاي سياسي بسته از جمله دلايل بروز نارضايتي‌هاي مردمي در كشورهايي مانند ليبي ، مصر ، تونس و يمن بوده است اما با قوام يافتن انقلاب هاي مردمي منطقه جهت هاي ضد اسرائيلي اين قيام‌ها نيز صبغه قوي تري مي گيرد .
مگر نجيب ميقاتي مسئله ترس رژيم صهيونيستي از تحولات مصر را فراموش كرده است؟
اگر بخواهيم حتي ذره اي از تحليل ارائه شده از سوي ميقاتي را قبول كنيم بايد با استقبال تل آويو از تحولات قاهره مواجه شويم اما هم اكنون چنين استقبالي از سوي صهيونيستهاي افراطي وجود ندارد و بالعكس،دولت نتانياهو به شدت نگران وضعيت مصر و كمپ ديويد است . امروز اسرائيل در پي رخدادهاي مصر، خونسردي خود را از دست داده است، زيرا معاهده صلح سال 1979 كه مصر را به يك كشور بي طرف تبديل كرده و از اين طريق، در طول سه دهه گذشته، هيمنه نظامي اسرائيل بر منطقه را نهادينه كرده بود، در معرض خطر قرار دارد.
با اين معاهده، مصر به عنوان قويترين و پرجمعيت ترين كشور عربي از صفوف اعراب جدا شد و امكان تشكيل يك ائتلاف عربي كه بتواند اسرائيل را كنترل كند و از آزادي اقدام اين كشور بكاهد، از ميان رفت. موشه دايان وزير خارجه وقت اسرائيل معتقد بود كه اگر يكي از چرخ هاي اتومبيل (ملت هاي عربي)بيرون آورده شود، ديگر قادر به حركت نخواهد بود. تحليلگران غربي اين معاهده را «زيربناي ثبات منطقه»، «تكيه گاه ديپلماسي خاورميانه» و «محور ديپلماسي آمريكا در جهان عرب و اسلام» ناميدند. بي ترديد اسرائيلي ها و هم پيمانان آمريكايي آنها نيز همين ديدگاه را درباره معاهده مذكور داشتند اما اين معاهده براي بيشتر اعراب، فاجعه آميز بود و به جاي برقراري ثبات، آنان را به زير سلطه رژيم صهيونيستي برد. اين معاهده به جاي اينكه صلح را محقق كند، آن را از ميان برد، چرا كه اسرائيل ديگر سازش با سوري ها و فلسطيني ها را ضروري تلقّي
نمي‌كرد. اين معاهده در عوض راه را براي اسرائيل باز كرد تا در لبنان و سرزمين هاي فلسطيني مرتكب اشغالگري و قتل عام مردم شود، تاسيسات هسته اي عراق و سوريه را مورد حمله قرار دهد، آشكارا ايران را تهديد كند، 44 سال كرانه باختري را در اشغال خود نگاه دارد و نوار غزّه را به محاصره وحشيانه خود درآورد. از سوي ديگر شهرك نشينان متعصب يهود و ملي گرايان نيز با استفاده از همين معاهده، در مسير اجراي روياي اسرائيل بزرگ گام برداشتند.اما هم اكنون ملت مصر فرياد ابطال كمپ ديويد را سر داده و خواستار محو رژيم صهيونيستي به عنوان لكه ننگ خاورميانه هستند .
از سوي ديگر،بهتر است ميقاتي نيم نگاهي به تحولات بيروت طي سالهاي اخير بيندازد تا نادرست بودن تحليلش از اوضاع منطقه بيشتر برايش عيان گردد.ميقاتي مي گويد كه بهار عربي در سال 2002 در پي تصويب طرح صلح با اسرائيل به پيشنهاد پادشاه عربستان توسط سران عرب و در راستاي دستيابي به صلح با اسرائيل آغاز شده است.بايد به نخست وزير لبنان ياد آور شويم كه درست بعد از 4 سال از تصويب طرح صلح، اسرائيل به كشورش لبنان حمله كرده و جنگ 33 روزه و پس از آن جنگ 22 روزه با فلسطينيان به راه انداخت كه بر خلاف ميل سران عرب نشان از عدم تمايل اسرائيل به صلح با اعراب و ادامه سياست تجاوز كارانه اين رژيم دارد.
در چنين شرايطي اظهارات ميقاتي ارائه نوعي تحليل و برداشت نادرست از اوضاع منطقه محسوب مي شود.نه تنها رژيم صهيونيستي،بلكه ايالات متحده نيز بازنده اصلي قيامهاي ملل مسلمان در منطقه بوده است . اخيرا نتايج نظرسنجي يك موسسه آمريكايي نشان داد كه 92 درصد از مردم مصر آمريكا را بزرگترين تهديد خود مي دانند. موسسه زاگبي، اين نظرسنجي را در جولاي 2011 يعني چند ماه پيش از انقلاب مصر براي دانشگاه مريلند انجام داده است . نتايج اين نظرسنجي نشان مي دهدكه 85 درصد
مردم مصر نگرش منفي نسبت به آمريكا داشتند، 87 درصد به آمريكا اعتماد نداشتند،92 درصد آمريكا را به عنوان بزرگترين تهديد خود مي دانستند و تنها 4 درصد آمريكا را براي ادامه زندگي انتخاب مي كردند.از اين روست كه مي توان گفت تحولات اخير خاورميانه تاثيرات شگرفي بر مسئله فلسطين گذاشته است و معادلات سازش را به نحوي با چالش مواجه ساخته است.نظرسنجي موسسه «پيو»پس از سقوط حكومت حسني مبارك نيز نشان مي دهد كه اكثر مصري ها خواستار لغو معاهدات قاهره و رژيم صهيونيستي هستند.

شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن