واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رسانههاي حكومتي بحرين درسالروز آغازجنبش مردمي،ازسياست سانسوراستفاده ميكنند
تهران/واحدمركزيخبر/سياسي 1390/11/29 00:06:38.15 الجزيره انگليسي اعلام كرد رسانه هاي حكومتي بحرين در سالروز آغاز جنبش مردمي، از سياست سانسور و پاتك رسانه اي استفاده مي كنند. به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره انگليسي،ريچارد گيزبرت تهيه كننده سري برنامه هاي ليسنينگ پست گفت: «كشورهاي شمال آفريقا و منطقه خاورميانه يكي پس از ديگري ، نخستين سالروز انقلاب بهار عربي خود را جشن مي گيرند.
تونس در اين مسير پيش قدم بود وسپس سالگرد قيام مردم مصر رسيد.
هفته گذشته سالروز آغاز تظاهرات مردمي در بحرين بود.
حكومت بحرين توانسته است در مقابل اين اعتراضها دوام بياورد.
حكومت بحرين اقدامات بسيار زيادي صورت داده است تا پيامهاي رسانه اي را در اين فضا كنترل كند.
حكومت بحرين سال گذشته خبرگزاريها و رسانه هاي بين المللي را از بحرين بيرون راند، وبلاگ نويسان و خبرنگاران و روزنامه نگاران داخلي را دستگير و تنها روزنامه واقعي مخالف در اين كشور را تعطيل كرد.
اتهاماتي در زمينه شكنجه و حتي قتل به دست نيروهاي حكومتي بحرين نيز مطرح شده است.
البته حكومت بحرين از شيوه هاي ظريفتري نيز در اين زمينه بهره مي گيرد.
حكومت بحرين شركتهاي غربي فعال در عرصه تبليغات را به كار گرفته است تا از پايگاههاي اينترنتي اجتماعي در نقش رسانه هاي جديد براي رسيدن به اهداف خودش استفاده كند.
اين پايگاههاي اينترنتي اجتماعي كه در قيامهاي كشورهاي ديگر بسيار موثر بوده است در بحرين همانند شمشيري دولبه عمل كرده است زيرا حكومت بحرين نيز با بهره گيري از همين رسانه هاي اجتماعي به نوعي پاتك مبادرت كرده و در اين كارش نيز موفق بوده است.» ريچارد گيزبرت در ادامه افزود:« تلويزيون دولتي بحرين موسوم به بي تي وي در چهاردهم فوريه كه نخستين سالروز قيام مردم بحرين بود برنامه هايي توام با جشن و موسيقي پخش مي كرد.
به گفته علا شهابي فعال حقوق بشر در بحرين، رسانه هاي حكومتي در بحرين فقط منعكس كننده يك ديدگاه يعني ديدگاه حكومت است و در واقع ماشين تبليغاتي رژيم است و تصاويري را با تمركز بر خاندان سلطنتي بحرين پخش مي كند و همه خبرها به آنها مربوط است و درنتيجه صداي مردم بحرين در اين رسانه امكان ظهور و بيان ندارد.
حكومت بحرين تلاش مي كند با تاكيد بر ديدگاههاي خودش، هرگونه مخالفتي را انكار كند.
اين درحالي است كه همه مي دانند در بحرين ناارامي هايي وجود دارد.
درست در چهاردهم فوريه كه سالروز آغاز اعتراضهاي مردمي در بحرين بود ، رسانه حكومتي بحرين در بخش نيم ساعته خبري خود، بيست و چهار دقيقه و پنجاه و دو ثانيه خبر و گزارش درباره خاندان سلطنتي حاكم پخش كرد! و بعدا به پوشش مطالب مربوط به قيامهاي بهار عربي در كشورهاي ديگر پرداخت.
دو و نيم دقيقه از اين بخش به تحولات سوريه اختصاص داشت.» ريچارد گيزبرت در ادامه گفت:« حكومت با آزادي بيان و آزادي مطبوعات مقابله مي كند.
بازداشت خبرنگاران داخلي و اخراج خبرنگاران خارجي از بحرين در همين راستا قرار دارد.
حكومت بحرين با اين كار تلاش مي كند نوع روايتي كه از رويدادها به مردم منتقل مي شود مطابق خواست حكومت باشد.
رسانه هاي غربي نيز در اين زمينه تاحدودي با حكومت بحرين همنوا شدند براي نمونه، روزنامه آلماني اشپيگل در چهاردهم فوريه ، مصاحبه اي اختصاصي با پادشاه بحرين را منتشر كرد كه همه ويژگي هاي يك عمليات رواني تمام عيار را داشت.
شركتهاي تبليغاتي خارجي كه حكومت بحرين به كار گرفته است به اين حكومت در كنترل رسانه ها كمك مي كنند.» 00:12:23.18
شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]