واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رايزني اشتون با گروه 1+ 5 درباره نامه جليلي
اتحاديه اروپا اعلام كرد كه نامه ايران را دريافت كرده و با دقت مشغول بررسي محتويات آن است.
به گزارش ايسنا، «مايا كوچيانچيك»، سخنگوي كاترين اشتون رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا در اين باره گفت: ما نامه سعيد جليلي مذاكرهكننده هستهاي ارشد ايران را در پاسخ به نامه اشتون كه در اكتبر سال 2011 ارسال شد، دريافت كرديم. وي گفت كه اشتون مشغول بررسي نامه است و با شش قدرت جهاني درباره پاسخ به اين نامه مشورت خواهد كرد.
واكنش كشورهاي غربي
وزير امور خارجه فرانسه هم اعلام كرد كه نامه ايران درباره از سرگيري مذاكره هستهاي با قدرتهاي جهاني گنگ و دو پهلو است، اما نشان ميدهد كه ايران آماده ميشود كه راحتتر حرف خود را بزند.
به گزارش ايسنا، «آلن ژوپه»، در سفر به وين در جمع خبرنگاران گفت: اشتون نامهاي از سعيد جليلي (مذاكرهكننده هستهاي ارشد ايران) دريافت كرده كه پاسخي به نامه ماه اكتبر وي در سال گذشته است. وزير امور خارجه فرانسه گفت كه صداقت ايران زماني به بوته آزمايش گذاشته ميشود كه تيمي عاليرتبه از آژانس بينالمللي انرژي اتمي دومين دور مذاكرات را در تاريخ 20 و 21 فوريه در تهران برگزار كنند. كاخ سفيد هم واكنش محتاطانهاي نسبت به نامه ايران نشان داد، اما تاكيد كرد كه در صورتي كه تهران به كاهش تنشها با غرب متعهد شود آمريكا براي از سرگيري ديپلماسي آماده است.
يك مقام عاليرتبه دولت آمريكا در اين باره گفت: اين امر ميتواند به ديپلماسي بيشتر منجر شود، به شرطي كه آنها جدي باشند. ما با صراحت اعلام كردهايم كه در مذاكرات بايد مشخصا درباره برنامه هستهاي گفتگو كنيم.
«جي كارني»، دبير مطبوعاتي كاخ سفيد با اشاره به نامه جليلي به اشتون اعلام كرد: ما مشغول بررسي اين نامه هستيم. مقامات ايراني بايد به نامه ماه اكتبر پاسخ ميدادند و اين كار را كردند، اما من دوست ندارم درباره پاسخشان قضاوتي انجام دهم. در صورتي كه ايران تصميم بگيرد رفتار سازندهاي را اتخاذ كند زمان و فضايي براي يك راهحل ديپلماتيك براي اين مساله وجود خواهد داشت.
«لئون پانتا»، وزير دفاع آمريكا هم در بيانيهاي جداگانه، اظهارات مشابهي را بيان كرد و گفت: ما همواره تاكيد كردهايم كه به نفعمان است براي از سرگيري مذاكرات با ايران تلاش كنيم، به شرطي كه چنين مذاكراتي سازنده باشند.
وي افزود: ايران بايد به وظايف بينالمللي خود عمل كند، به جامعه بينالمللي بپيوندد و تعاملي صادقانه و سازنده داشته باشد تا يك راهحل ديپلماتيك حاصل شود. پانتا گفت كه مقامات آمريكا درباره اين نامه با ديگر اعضاي گروه 1+5 (چين، فرانسه، روسيه، انگليس و آلمان) گفتگو ميكند تا درباره گامهاي بعدي تصميم بگيرند. خبرگزاري آلمان گزارش داد كه ديپلماتهاي غربي روز پنجشنبه استقبال محتاطانهاي از پيشنهاد ايران براي گفتگوهاي هستهاي با شش قدرت جهاني نشان دادند و نسبت به تمايل ايران براي رفع حقيقي نگرانيهاي كشورهاي غربي ابراز شك و ترديد كردند.
ابراز خوشحالي چين
سخنگوي وزارت امور خارجه چين اعلام كرد كه پكن از همه كشورهاي دخيل در مذاكرات پيرامون برنامه هستهاي ايران ميخواهد از فرصت به دست آمده براي احياي زودهنگام اين مذاكرات استفاده كنند. وي تأكيد كرد كه چين نقش سازندهاي در اين روند خواهد داشت.
«ليو ويمين»، در يك كنفرانس خبري در پاسخ به سوالي درباره اين نامه گفت كه چين اين گزارشات را ديده و از اين پيشرفت خوشحال است.
وي ادامه داد: چين با ايران تماس داشته است و اخيراً «ژائو ژو»، دستيار وزير امور خارجه به تهران سفر كرد تا از ايران بخواهد هرچه زودتر به اتحاديه اروپا پاسخ دهد، در گفتوگوهاي جدي با شش ميانجي بينالمللي درباره برنامه هستهاي شركت كند و همكاري با آژانس بينالمللي انرژي اتمي را افزايش دهد.
جزئيات نامه جليلي به اشتون
رويترز با انتشار جزئيات نامه سعيد جليلي به رئيس سياستخارجي اتحاديه اروپا نوشت كه ايران در نامهاش از سرگيري مذاكرات هستهاي با قدرتهاي جهاني را كه تهران ميتواند در آن «ابتكارات جديدي» داشته باشد، پيشنهاد داد.
مذاكرهكننده هستهاي ارشد ايران در نامهاش به كاترين اشتون نوشت: آمادگي خود را براي گفتگو درباره طيفي از مسائل مختلف كه ميتواند زمينهساز همكاريهاي سازنده و آيندهنگرانه باشد، اعلام ميكنيم.
به گزارش رويترز، جليلي در نامهاش نوشت كه از اظهارات اشتون درباره احترام به حق ايران براي استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي استقبال ميكند. «شكي وجود ندارد كه با تعهد به اين رويكرد مذاكراتمان براي همكاري بر مبناي اصول گام به گام و عمل متقابل در زمينه برنامه هستهاي ايران ميتواند آغاز شود».
در بخش ديگري از نامه جليلي آمده است: يك رويكرد سازنده و مثبت در قبال ابتكارات جديد جمهوري اسلامي ايران در اين دوره از مذاكرات ميتواند دورنماي مثبتي براي مذاكراتمان به همراه داشته باشد.بنابراين من پيشنهاد ميدهم مذاكراتمان را از سر بگيريد تا گامهاي اساسي را براي همكاري پايدار در اولين فرصت در زمان و مكاني كه مورد توافق طرفين قرار داشته باشد برداريم.
كلاپر: ايران به دنبال جنگ نيست
در همين حال رئيس سازمان اطلاعات ملي آمريكا در سخناني در كنگره اين كشور ضمن تاكيد بر صلح طلب بودن جمهوري اسلامي اعلام كرد كه ايران به هيچ وجه برنامه هستهاي خود را رها نميكند.
به گزارش مهر به نقل از روزنامه هاآرتص، «جيمز كلاپر» كه در جلسه استماع سنا سخن ميگفت افزود: تشخيص سازمان اطلاعات ملي آمريكا اين است كه اقدام ايران براي تحريك ساير كشورها و جامعه بينالملل براي جنگ غير متحمل است. اين جلسه استماع روز پنجشنبه و درست در زماني برگزار شد كه 32 نفر از سناتورهاي دموكرات و جمهوريخواه آمريكا پيش نويس طرحي را با عنوان «استراتژي بازداشتن ايران از سلاح
هسته اي» در سنا مطرح كردند. رئيس سازمان اطلاعات ملي آمريكا با اشاره به شايعات موجود در ارتباط با تصميم رژيم صهيونيستي براي حمله به ايران گفت: ممكن است اسرائيل در فصل بهار تصميم به حمله بگيرد، اما تا كنون تل آويو چنين تصميمي را اتخاذ نكرده است.
در همين رابطه ژنرال «رونالد بورگس» رئيس آژانس اطلاعات دفاعي آمريكا با اشاره به توان نظامي ايران گفت: ايران توان موشكي بالايي دارد بهطوري كه ميتواند مركز اروپا را هدف قرار دهد، اما با اين حال ايران تصميمي براي تحريك ساير كشورها براي جنگ ندارد.
راهاندازي رآكتور اراك با سوخت مجازي
خبر ديگر اين كه رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: رآكتور تهران با انجام بازسازي، در سالهاي آينده قابل استفاده خواهد بود.
فريدون عباسي، در گفتگو با خبرنگاران ايسنا و ايرنا، تأكيد كرد: ما ميتوانيم هر ماه يك مجتمع سوخت صفحهاي 20 درصدي براي استفاده در رآكتور تهران توليد كنيم، البته توان افزايش توليد سوخت تا سه مجتمع را هم بر اساس نيازمان
داريم. رئيس سازمان انرژي اتمي افزود: يك سال بعد، تمامي مجتمعهاي سوخت رآكتور تهران را عوض خواهيم كرد و رآكتور با يك قلب جديد به كارش ادامه خواهد داد.
عباسي درباره جدول زماني راهاندازي رآكتور تحقيقاتي 40 مگاواتي اراك اظهار داشت: پيشبيني ما براي راهاندازي رآكتور اراك اواخر سال 92 است؛ اما به احتمال زياد ساختمان رآكتور و نصب تجهيزات آن را تا نيمه اول سال 91 تمام ميكنيم و با سوخت مجازي، رآكتور تست و راهاندازي ميشود.
وي، خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي حتي اين آمادگي را دارد كه اين سوخت را به كشورهايي كه نيازمند آن هستند، صادر كند.
شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]