واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: ابوطالب: در مجلس هفتم حداد عادل مانع طرح سوال از احمدينژاد شددولت حق دخالت در انتخابات را ندارد
سعيد ابوطالب نماينده تهران در مجلس هفتم با بيان اينكه مجلس هفتم ضعيفترين مجلس بعد از انقلاب بود، خاطرنشان كرد: متاسفانه با گذشت زمان شاهد اين هستيم كه مجلس از جايگاه اصلي خود دور ميشود و اين ناشي از ضعف ساختار حزبي، نحوه نظارت و عدم تاييد صلاحيت هاست.
آفتاب: سعيد ابوطالب نماينده تهران در مجلس هفتم با بيان اينكه مجلس هفتم ضعيفترين مجلس بعد از انقلاب بود، خاطرنشان كرد: متاسفانه با گذشت زمان شاهد اين هستيم كه مجلس از جايگاه اصلي خود دور ميشود و اين ناشي از ضعف ساختار حزبي، نحوه نظارت و عدم تاييد صلاحيت هاست.
ابوطالب كه در همايش مجلس، مشاركت حداكثري، انتخاب برتر سخن ميگفت، ادامه داد: مجلس شوراي اسلامي داراي سه ركن صحن مجلس، هيات رئيسه و كميسيونهاست كه همگي به نوعي بستگي به فهم مجلس دارد. بنابراين ضعف مجلس در درجه اول به صحن مجلس و بعد هيات رئيسه باز ميگردد.
ايلنا نوشت: ابوطالب با بيان اينكه كميسيونهاي مجلس را اقليتي در داخل مجلس ايجاد ميكنند، تصريح كرد: پيش از هر انتخابات عدهاي با ايجاد ليستهاي مختلف در پي اين هستند كه پس از شكل گيري مجلس اقدام به قرار گرفتن در كميسيونهاي مختلف مجلس كنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: صرف نظر از اينكه رئيس دولت چه كسي باشد نبايد فراموش كرد كه دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد، در حالي كه دولتهاي غرب اين كار را ميكردند و دولت احمدينژاد نيز به بدترين شكل خود اقدام به دخالت در انتخابات ميكند.
ابوطالب با انتقاد از اينكه برخي از نمايندگان مجلس به شكل كاملا اتفاقي و تصادفي وارد مجلس ميشوند، تاكيد كرد: آنچه به عنوان اصولگرايي و اصلاح طلبي مطرح ميشود در مجلس جايگاهي ندارد ولي متاسفانه برخي با تعريف اصلاح طلبي و اصولگرايي كاسبي ميكنند، در حالي كه حتي فرق فراكسيون و كميسيون را هم نميدانند.
وي با اشاره به مجلس در زمان بني صدر تصريح كرد: در آن زمان شاهد بوديم كه توانايي مجلس به حدي بود كه توانست حتي رئيس جمهور را از سمت خود خلع كند، در حالي كه در مجلس هفتم و هشتم به هر گونه انتقاد و سوال از رئيس جمهور واكنشهاي مختلفي صورت ميگيرد.
وي ادامه داد: در مجلس هفتم نيز با مقاومت حداد عادل اجازه طرح سوال از رئيس جمهور داده نشد در حالي كه من معتقدم اين اقداماتشان مجلس را پايين ميآورد.
ابوطالب افزود: اگر جمهوري اسلامي را پذيرفتهايم بايد الزامات آن از جمله آزادي و دموكراسي را نيز بپذيريم و به آن احترام بگذاريم.
وي با بيان اينكه ساز و كار مجلس ايران بسيار قدرتمند است، خاطرنشان كرد: اگر چه هيچ قدرتي در ايران نميتواند مجلس را منحل كند ولي ضعف مجلس به افراد آن باز ميگردد.
ابوطالب در پايان اذعان داشت: من معتقدم مجلس نهم نيز ادامه مجلس هشتم خواهد بود به گونهاي كه شاهد اتفاق خاصي در آن نخواهيم بود. مگر اينكه افرادي همچون كاتوزيان و مطهري با ورود مجدد خود به مجلس جان تازهاي به مجلس بدهد. چرا كه متاسفانه اغلب نمايندگان به دنبال منافع استاني و منطقهاي خود هستند.
سعيد ابوطالب گفت: مجالس در جمهوري اسلامي از بدو تاسيس تاكنون به دليل عدم وجود حزبي واحد و وابستگي به دولت قدرت خود را از دست داده است و هر دوره نيازمند تغييرات اساسي در آيين نامه داخلي هستند.
به گزارش خبرنگار ايلنا، ابوطالب در پاسخ به سوال دانشجويان مبني بر اينكه آيا نظر شما همانند نظر مطهري اين است كه نماينده مجلس نبايد وكيل مردم باشد؟ گفت: نظر من خلاف نظر مطهري است زيرا من معتقدم نماينده وكيل مردم است و بايد سخنان مردم را بيان نمايد و از همه حقوق آنان در مجلس دفاع كند.
وي در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در استان كرمانشاه در رابطه با تعامل با دولت، بيان كرد: دولت وظيفه دارد برابر قوانين مصوبه مجلس كه اين قوانين ريلي است براي رسيدن به اهداف نظام اطاعت كند. چرا كه مجلس تجلي مردم سالاري است و نمايندگان قوانيني را مصوب ميكنند كه همه نظرات ملت بر آن سنجيده شده است.
ابوطالب در ادامه با اشاره به سخنان امام خميني كه بيان فرمودند كه يك نفر نبايد كشور را اداره كند، گفت: يك رهبر يا رئيس يك كشور بايد همواره به پشتوانه آحاد ملت اهداف بزرگ نظام را براساس ريل گذاري قوانين مجلس اسلامي به سر منزل مقصود برساند.
وي در ادامه افزود: دولت با برخي از سخنان خود همچون اينكه مجلس بايد همانند دولت شبانه روز فعاليت كند و قوانين را به تصويب برساند نمايندهها را تحقير ميكند، چرا كه مجلس اداره نيست كه بخواهد هر روز طبق يك ساعت و زماني ورود و خروج كند.
وي در ادامه با اشاره به مجلس ششم بيان كرد: مجلس ششم كه اصلاح طلبان آن را اداره ميكردند برخي افرادي داشت كه خوب حرف ميزدند و برخي ديگر صحبتهاي بيربطي را انجام ميدادند. در روزهاي آخر مجلس ششم نمايندگان با اعتصاب خود جزيي از اپوزوسيون در كشور شدند.
ابوطالب در ادامه تصريح كرد: مجلس ششم و هفتم به دليل اينكه با دولت همسو شده بودند اصل كار خود را فراموش كردند و به انجام برنامههاي حاشيهاي پرداختند. در حالي كه مجلس محل انجام برنامه حاشيهاي نيست و بايد در كار ديگر قوا نظارت و قوانين را براي صلاح مردم و كشور تصويب كند.
ابوطالب گفت: در مجلس هفتم قرار شده بود تا مسايل فرهنگي به نوبهاي تغيير كند و بر طبق نظر نمايندگان بررسي شود كه مقام معظم رهبري با اين نظر مخالفت كردند. چرا كه رهبر نظام اسلامي معتقد بود بايد مسايل فرهنگي در اختيار خود مردم قرار گيرد.
وي در رابطه با تعدد ليستهاي اصولگرايي در انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و اينكه آيا ميتوان گفت كه اين مجلس با دولت همسو است يا خير؟ خاطرنشان كرد: هيچ مجلسي را نميتوان تا يك سال اول تخمين زد كه نمايندگان آن به دنبال منافع دولت هستند يا منافع و مصلحت مردم، بلكه بايد پس از گذشت يك سال و كارآيي آن نمايندگان مجلس را تخمين زد.
وي روند رو به كند سوال از رئيس جمهور را يكي از معايب مجلس هفتم دانست و تصريح كرد: به دليل اينكه رئيس مجلس هفتم حداد عادل بود و وي با رئيس جمهور مسامحه داشت اين طرح در مجلس هفتم پيگيري نشد. اما با ورود لاريجاني در مجلس هشتم و تغيير آيين نامه داخلي اين طرح تصويب شد، ولي به دليل برخوردهاي نامناسب و بازيچه گرفتن صحن مجلس عليه هيات رئيسه تصويب اين طرح با كندي پيش رفت.
ابوطالب دولتي بودن يك سوم نمايندگان مجلس را دليل ديگر كند پيش رفتن طرح سوال از رئيس جمهور برشمرد.
وي در پايان بيان كرد: مجالس تا اين دوره به دليل عدم وجود حزبي واحد و وابستگي به دولت قدرت خود را از دست دادهاند و هر دوره بايد تغييري در آن ايجاد شود.
ابوطالب با بيان اينكه دولت در مجلس هشتم به دنبال سهم خواهي براي خود بود، گفت: در حالي كه سهم خواهي از سوي دولت براي دستيابي به توصيههايي به مجلس خيانت است، اما دولت در مجلس هشتم در صدد بود تا افراد خود را با استفاده از تمامي امكانات دولتي وارد مجلس كند.
كد مطلب : 146081
جمعه|ا|28|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]