واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شبكه برق جهان اسلام راهاندازي شد
همزمان با توافق هاي جديد برقي تهران و دمشق، دور جديد مذاكرات ايران، سوريه، عراق و لبنان براي ايجاد بزرگترين شبكه برق جهان اسلام از هفته آينده در تهران آغاز مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، دور جديد مذاكرات برقي جمهوري اسلامي ايران و سوريه از روز گذشته چهارشنبه 26 بهمن ماه در تهران آغاز شد كه در نهايت منجر به امضاي يك قرارداد جديد برقي بين اين دو كشور شده است.
بر اساس توافق روز گذشته مجيد نامجو و عماد خميس وزيران برق و انرژي ايران و سوريه دو كشور قراردادي به منظور ساخت يك نيروگاه 450 مگاواتي به نام "سويديه" امضا كردند كه پيش بيني مي شود اين واحد نيروگاهي در مدت زمان 28 ماه طراحي، ساخت، نصب و راه اندازي شود.
همچنين قرار است در جوار ساخت اين نيروگاه برق يك پالايشگاه گاز به منظور تامين انرژي مورد نياز نيروگاه سويديه توسط گروه مپنا ساخته شود.
شبكه برق جهان اسلام راهاندازي شد
به گزارش مهر، پس از توافق اوليه چهار كشور اسلامي به منظور ساخت خط لوله يكهزار و كيلومتري گاز اسلامي، شب گذشته مقامات تهران- دمشق زمينه ساخت بزرگترين شبكه برق جهان اسلام را همفراهم كرده اند.
از اين رو از هفته آينده دور جديد مذاكرات برقي ايران، عراق، سوريه و لبنان به منظور ايجاد شبكه برقي بين چهار كشور آغاز مي شود كه در صورت توافق نهايي امكان مبادله روزانه حدود يكهزار و 600 مگاوات برق بين اين چهار كشور اسلامي فراهم مي شود.
در حال حاضر ايران با راه اندازي خط انتقال كرخه- العماره از ظرفيت صادرات روزانه يكهزار مگاوات برق به عراق برخوردار است كه با راه اندازي شبكه مشترك روزانه 500 مگاوات برق به سوريه و حدود يكصد مگاوات برق به لنان صادر خواهد كرد.
نقشه راه انرژي ايران- سوريه تدوين ميشود
همزمان با توافق جديد ايران و سوريه براي مبادله برق و ساخت يك نيروگاه، بعد از ظهر امروز پنج شنبه 27 بهمن ماه هم يك سند جديد همكاري برقي بين اين دو كشور اسلامي امضا خواهد شد.
به طوري كه با توافق دو كشور امروز سند نقشه راه بلند مدت انرژي بين ايران و سوريه امضا مي شود كه با امضاي اين سند همكاري بين دو كشور زمينه توسعه همكاري هاي اقتصادي به ويزه در صنايع برق و انرژي بين تهران و سوريه فراهم مي شود.
ايران 10 سال به سوريه خدمات برق صادر ميكند
از سوي ديگر با توافق ايران و سوريه، قرارداد و موافقت نامه بلند مدت 10 سال با شركت ايراني مپنا براي ارائه برخي از خدمات فني و مهندسي در تهران امضا شده است.
مطابق با اين قرارداد 10 ساله گروه مپنا بايد خدمات سرويس و نگهداري، تامين قطعات تبديلي پروژههاي گسترش نيروگاههاي جندر، تشرين و سويديه، آموزش كاركنان، نظارت و ارايه خدمتت لازم به منظور راه اندازي و احدهاي توليد برق در نيروگاههاي را تا يك دهه در اختيار طرف سوري بگذارد.
تغييرات فني ايران در نيروگاه برق ايتالياييها
در نشست تهران، وزير برق سوريه خواستار اعمال تغييرات فني در يك نيروگاه گازي خود توسط ايران شده است.
به طوري كه با موافقت ايران با اين درخواست برقي سوريه، دو واحد نيروگاه گازي اجرا شده توسط شركت ايتاليايي "فيات آفيو" با تهيه و نصب ژنراتور، توربين بخار و ديگر بخار و سيستم خنك كننده تبديل به سيكل تركيبي تبديل مي شود.
همچنين دو ژنراتور موجود كنوني با ظرفيت 100 مگاوات براي هر كدام و نصب دو ژنراتور جديد (در صورت ضرورت) با توان ظرفيت در جهت اتصال آنها به شبكه برق سوريه توسط شركت مپنا انجام مي شود. اين درخواست نيز مورد قبول طرف ايراني بوده و دو طرف در جهت تحقق آن حمايتهاي لازم را به عمل مي آورند.
راهاندازي نيروگاههاي برق بادي در سوريه
به گزارش مهر،و نصب و راه اندازي 20 واحد از توربينهاي برق بادي در سوريه با ظرفيت حدود 50 مگاوات توسط مپنا از ديگر توافق هاي برقي دو كشور در نشست تهران است.
اين در حالي است كه مقامات برقي دو كشور در تهران توافق كردند تيمهاي فني و اقتصادي از ايران براي تهيه دفترچه شرايط فني و مالي سرمايه گذاري بخش خصوصي در شبكههاي برق در ولتاژ پايين (0.4 kw) همكاري لازم به عمل آورند.
راهندازي سامانه پيشرفته كنتورخواني در سوريه
طرف سوري و همتاي ايراني از همكاري دو جانبه در زمينه گسترش سيستم كنتورخواني اتوماتيك از راه دور، كنتورهاي مصرف برق و سيستمهاي طبقبندي مصرف انرژي برق در بخشهاي گوناگون شامل خانگي، صنعتي، كشاورزي و تجاري استفاده از كنتورهاي ديجيتالي چند منظوره داراي تعرفههاي مختلف استقبال كرده اند.
از سوي ديگر طرف سوري خواستار همكاري طرف ايراني در زمينه طراحي نرم افزارها و روشهاي تطبيقي مهندسي، محاسبه هزينههاي توليد، انتقال و توزيع برق در سطوح ولتاژ نيروگاههاي اصلي با ولتاژهاي مختلف به طور لحظهاي و روزانه شد.
در اين راستا طرف ايراني شركتهاي توانمند به طرف سوريهاي معرفي خواهد كرد. نياز به اين همكاري به دنبال بازسازي ساختار بخش برق سوريه و تاسيس موسسه انتقال برق اين كشور به وجود آمده است.
همچنين وزارت نيروي ايران در نشست تهران خواستار مساعدت طرف سوري براي كمك به شركتهاي ايراني طرف قرارداد با سوريه از جمله آذرآب، پارسيان و ايران ترانسفو و .. براي حل مسايل و مشكلات به وجود آمده در مسير اجراي قراردادها در آن كشور شد.
در نهايت وزيران برق و انرژي كشور توافق كردند كه با ايجاد يك كارگروه مشترك فني براي پيگيري بندهاي اين يادداشت تفاهم تشكيل دهند. ضمن آنكه پس از پايان نشست تهران مقرر شد در مدت 2 دو ماه نسبت به معرفي نفرات خود اقدام شود.
پنجشنبه|ا|27|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]