واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك ايراني موفق به ساخت روباتي با روابط دوستانه شد
اصفهان- يك محقق ايراني براي نخستين بار در دنيا موفق به ساخت نسل جديدي از روباتها با قابليت برقراري روابط دوستانه (LOVOTICS) با استفاده از هوش مصنوعي شده است.
اين محقق ايراني روز چهارشنبه در گفتگوي اختصاصي با ايرنا اظهارداشت: اين روبات بر اساس تحليل روابط محبت آميز ميان انسانها قادر است رفتارهاي فرد مقابل خود را تقليد كند و حركات بدن، شادي، ناراحتي، ترس، تعجب، تنفر و عصبانيت را با استفاده از نورهاي LED يا لرزش فيزيكي به نمايش بگذارد.
"هومن ساماني" كه مدرك كارشناسي خود را در رشته مهندسي مكانيك از دانشگاه صنعتي اصفهان اخذ كرده است، افزود: انتقال اطلاعات به اين نوع روبات از طريق صدا، تصوير و لمس كردن است.
وي توضيح داد: روبات لاواتيكس به تعدادي دوربين و حسگر مجهز است كه امكان شناسايي كاربر و ايجاد رابطه دوستانه با انسان را برايش فراهم مي كند به طوريكه به هنگام ابراز محبت به ديگران نزديك شده و نورهايي با رنگهاي متفاوت پخش مي كند.
وي كه مدرك دكتراي خود را در زمينه روباتيك از دانشگاه ملي سنگاپور اخذ كرده ، تحقيق برروي توانايي برقراري رابطه عاطفي روبات ها را موضوع اصلي پروژه دكتراي خود عنوان كرد و گفت: روابط دوستانه اين روبات بر اساس تركيبي از دانش عصب شناسي، هورمون شناسي، روان شناسي، فلسفه و عوامل زيستي انسان صورت مي گيرد.
ساماني با اشاره به اينكه امروزه مهندسي روباتيك بدنبال روشي براي بهبود روابط انساني بوسيله روبات ها است، ادامه داد: فناوري ساخت روبات به اين سمت حركت مي كند كه توانايي دريافت، پردازش و انتقال احساسات واقعي بشر در روبات هاي نسل جديد ايجاد شود.
اين محقق مهندسي روباتيك، زيبايي، يادگيري، ارتباط برقرار كردن در طول زمان و احساس تعلق داشتن را از جمله ويژگي هاي مهم اين روبات دانست و تصريح كرد: بحث طراحي روبات نيز براي نشان دادن احساسات و روابط عاطفي در اين پروژه بسيار مهم بود.
ساماني با اشاره به اينكه كار بر روي اين پروژه را از سال 2007 آغاز كرد، گفت: در سال 2011 موفق به ساخت روبات لاواتيكس با همكاري مركز تحقيقاتي مشترك سنگاپور و ژاپن شدم و هم اكنون تعدادي از شركتها و دانشگاه هاي بزرگ دنيا براي اين روبات و اطلاع از دانش فناوري آن درخواست دارند.
وي كه پيش از اين عضو تيم روبوكاپ ايران نيز بوده است، تصريح كرد: اين روبات در زمينه هايي براي برقراري روابط عاطفي و دوستانه در كنار انسان مانند كودكان و افراد مسن كاربرد دارد به شرطي كه انسان آن روبات را قبول كند.
وي با تاكيد بر اينكه روباتها نمي توانند جايگزين انسان باشند ، افزود: روبات در كنار انسان براي بهبود كيفيت زندگي او كاربرد دارد.
به گفته وي بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته، روبات ها تا سال 2050 به صورت گسترده وارد زندگي مردم مي شوند و در زمان حاضر بيشتر در مراحل تحقيقاتي قرار دارد.
ساماني، نسل هاي روباتيك را به ترتيب روباتهاي صنعتي، سرويسي، خدماتي و اجتماعي دانست و تاكيد كرد: امروزه عصر روباتهايي با روابط دوستانه است.
اين محقق در زمان حاضر در ايران به سر مي برد و يك سمينار آموزشي درباره لاواتيكس در دانشگاه صنعتي اصفهان ارايه كرده است.
7148/1011
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30819284
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]