واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تصويري - تشريحي مهر؛سرطان زير پاي كودكان "محك"/ اينجا سرم ها كودكان را ميخندانند
سرطان زير پاي كودكان "محك"/ اينجا سرم ها كودكان را ميخندانند
17 هزار كودك مبتلا به سرطان طي 20 سال با حمايت خيريه و بيمارستان محك به آغوش خانواده بازگشتند چرا كه اينجا واژه مرگ سالهاست كه مرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، اينجا خيريه و بيمارستان محك (موسسه كمك به كودكان مبتلا به سرطان) است. خيريه اي كه خشت خشت آن برايت روايتهاي تلخ و شيرين را بازگو مي كند.
هر چند كه سعيده قدس بنيانگذار 60 ساله خيريه محك ديگر رغبتي به بازگو كردن داستان ايجاد اين خيريه ندارد ولي سازمانهاي بين المللي هميشه براي اين بانوي نيكوكار ايراني اداي احترام مي كنند.
فرزند سعيده قدس هم جزو يكي از هزاران كودك مبتلا به سرطان بود و سختيها و مشقتهاي درمان فرزند موجب شد تا سعيده قدس در سال 1370 پس از بهبودي فرزندش خيريه اي را براي حمايت از كودكان مبتلا به سرطان با نام اختصاري "محك" ايجاد كند.
او در گفتگو با خبرنگار مهر مي گويد: در آن سالها خدمت يكي از مسئولان عالي رتبه وزارت بهداشت رسيدم و موضوع ايجاد خيريه را با او مطرح كردم و او در پاسخ گفت: اين كودكان در نهايت مي ميرند چرا بيهوده وقت و هزينه ات را براي آنها صرف مي كني! امروز "محك" 20 ساله شده است كه تولد اين 20 سالگي را به تمامي خانواده ها و كودكان مبتلا به سرطان و خيرين تبريك مي گويم.
ولي اين بانوي نيكوكار تسليم نشد و با تمام سختيها خيريه محك را بنيانگذاري كرد. شايد اين مسئول وزارت بهداشت هنوز هم زنده و از سخني كه 20 سال قبل به سعيده قدس گفت شرمنده باشد چرا كه خيريه محك امروز صاحب بزرگترين و تخصصي ترين مركز درماني كودكان مبتلا به سرطان در خاورميانه شده و اميد به زندگي كودكان سرطاني را از 5 درصد به 98 درصد افزايش داده است.
بنيانگذار "محك" جزو 50 زن تاثيرگذار جهان
فعاليتهاي بشر دوستانه سعيده قدس دهان به دهان تا آن طرف كره زمين رفت تا اينكه در سال 2008 روزنامه "وال استريت ژورنال" در فهرستي از 50 زن تاثير گذار در جهان نام "سعيده قدس" بانوي نيكوكار ايراني را در جايگاه 45 منتشر كرد.
سعيده قدس بعد از انتشار نامش در اين روزنامه بين المللي مي گويد: "فقط ميدانم كه چون مصاحبههاي مختلف در رابطه با محك داشتم، يكي از اين مصاحبهها هم با وال استريت ژورنال بود. ولي آن مصاحبه هيچ وقت چاپ نشد. نميدانم كه شناسايي از آن طريق بوده است يا نه."
امروز محك حدود پنج هزار كودك سرطاني را تحت پوشش خود قرار داده و بنيانگذار محك هم در حال تاسيس خيريه هاي همسو با محك در غرب و آمريكا است.
اينجا بيمار پولدار و فقير معنا ندارد/ همه برابرند
وقتي كه وارد بيمارستان محك مي شويم تابلوهاي نقره اي رنگ كه روي آن نام نيكوكاران هك شده است نظرتان را جلب مي كند. حتي اگر يك آب سردكن هم اهدا كرده باشيد نام نيكوكار توسط خيريه بالاي آن نصب مي شود تا والدين كودكان بستري شده در اين بيمارستان براي اين نيكوكاران دعاي خير يا فاتحه اي نثار كنند.
ورود به بخشهاي بيمارستان براي عموم و خبرنگاران و عكاسان ممنوع است و خبرنگاران و عكاسان تنها مي توانند از كودكاني گزارش تهيه كنند كه والدين آن رضايت داشته باشند.
نكته قابل تامل اين است كه كاركنان بيمارستان و خيريه محك بسيار به تكريم بيماران تاكيد دارند. تا خدايي ناكرده بي پولي و فقر برخي از بيماران موجب سرخوردگي آنها نشود. در اين بيمارستان همه يك رنگ هستند و لبخند بر لبها حكمراني مي كند.
فضاي راهروها و اتاقهاي بيمارستان با رنگهاي شاد و عروسكهاي كارتوني تزئين شده است. كودكان اتاق بازي و مربي مهد دارند. در بيمارستان "محك" هر كودك با مادرش يك اتاق دارد و نمي توان اتاقي پيدا كرد كه دو كودك بستري شده باشند.
تمامي هزينه هاي درماني و بيمارستاني كودكان مبتلا به سرطان در اين بيمارستان كاملا رايگان است و هزينه هاي آن توسط خيرين تامين مي شود. ولي تمامي كودكان مبتلا به سرطان در بيمارستان محك بستري نيستند بلكه محك هر كودك مبتلا به سرطان در هر بيمارستان كشور را تحت پوشش خود قرار مي دهد.
قدم زدن و گفتگو كردن با اين كودكان براي هر خبرنگاري از لحاظ احساسي بسيار سخت است چرا كه ممكن است هر سوالي كودك و مادر را آزار دهد. تنها بايد مشاهده كرد كه چگونه كودكان خردسال با غول سرطان مبارزه مي كنند. هر چند كه در اتاق بازي موسيقي هاي شاد كودكانه و بازيهاي فكري و حركتي موج مي زند ولي قهقهه هاي كودكانه آنها در چشمان مضطربشان خاموش مي شود.
اينجا همه تلاش مي كنند تا فضا شاد باشد، همه تلاش مي كنند تا كودك بيماري را فراموش كند، همه تلاش مي كنند تا كودك تنها نشود ولي بسيار سخت است.
چشمان كودكان محك لبخند نمي زند
مربي اتاق كودك كه نهايت تلاش خود را مي كند تا كودكان شاد باشند در حين بازي مي گويد هر كي ببازه بايد براي همه نمايش اجرا كنه... بچه ها همه تلاش مي كنند تو بازي فكري برنده باشند ولي وقتي به چشمانشان نگاه مي كني نگراني و غم را مي تواني با تمام وجود احساس كنيد در حالي كه لبخند بر لب دارند.
چقدر نامرد است اين سرطان...
اينجا كودكان با سوزن بازي مي كنند. آري دستان كوچك كودكي كه با سوزنهاي نقره اي رنگ پيوند خورده است و سرمهايي كه از سقف آويزان است بازي كودكانه را خراب مي كند. چقدر نامرد است اين سرطان... كه لبخند را از لبان كودكان به يغما برده است...
ولي با تمام اين تلخيها والدين كودكان اميد به زندگي و حيات فرزندانشان دارند كه اميد به زندگي در اين خيريه و بيمارستان بيش از 98 درصد است. اينجا سرطان زير پاي كودكان است. هر چند سوزنها دستان كوچك كودك را آزار مي دهد ولي حتي تلخي لبخندهاي كودكان مبتلا به سرطان محك شيرين است چرا كه آنها ميهمان چند ماهه اي بيش نيستند و به زودي به آغوش خانواده باز مي گردند.
نكته قابل توجه در مجموعه بيمارستاني و خيريه محك آن است كه مسئولان اين دو مجموعه تلاش مي كنند تا در قالب مشاوره، مددكاري، تامين منابع بيمارستاني و حتي شرايط رفاهي والدين كودكان بستري شده بهترين خدمات را ارائه كنند.
امروز والدين كودكاني كه از راههاي دور حتي خارج از كشور به محك آماده اند مكاني براي استراحت و اقامت تا بهبودي فرزندشان دارند و ديگر دغدغه تامين اسكان و منابع مالي ندارند. انها تمامي اين خدمات مرهون كمك خيرين و مردم نيكوكار ايران هستند.
ولي محك تلاش مي كند تا با ارائه آموزش به خانواده هاي ايراني مانع از بيماري سرطان شود. هرچند اين تلاش قابل تقدير است ولي آموزش همگاني مستلزم جهاد رسانه هاي و سازمانهاي مسئول بالاخص وزارت بهداشت و رسانه ملي است.
به گزارش خبرگزاري مهر، موسسه محك در سال 1380موفق به اخذ مقام مشورتي از شوراي اجتماعي اقتصادي سازمان ملل متحد (اكوسوك )گرديد كه اعطاي اين مقام به يك سازمان غير دولتي نشان دهنده اعتبار آن در سطح بين المللي است.
همچنين اين خيريه در سال 1386به عنوان اولين سازمان غير دولتي در منطقه خاورميانه موفق به اخذ گواهينامه بين المللي بين المللي NGO Benchmarking از شركت بازرسي بين المللي SGS شد كه اخذ اين گواهينامه توسط يك سازمان غير دولتي نشان دهنده بالاترين سطح تعهد آن سازمان در طراحي و پياده سازي اهداف و برنامه ها به روشي شفاف قابل اعتماد و اثر بخشي است.
محك افتخار عضويت در سازمانهاي DPI بخش اطلاع رساني سازمان ملل- ICCCPO كنفدراسيون بين المللي والدين كودكان مبتلا به سرطان و UICC اتحاديه بين المللي مبارزه با سرطان را دارد.
و در انتها هم در سال 90 پرچم خيريه محك توسط كوهنوردان ايراني بر قله اورست برافراشته شد...
---------------
گزارش و عكس از سيد هادي كسايي زاده
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]