واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: افزاش كودك آزاري؛ پيامد تاخير در تصويب لايحه حمايت از كودكان
در مواردي كه والدين حضور دارند براي مدتي فرد مقصر به زندان رفته و پس از گذراندن دوره محكوميت آزاد مي شود و چرخه كودك آزاري ادامه خواهد داشت.
امسال به طور ميانگين هرماه يك كودك آزاري شديد اتفاق افتاده كه منجر به بستري و در برخي موارد فوت كودك شده است. دراين ميان آسيبشناسان اجتماعي بارها در مورد تكرار چنين وقايع دلخراشي هشدار داده و بر تسريع تصويب سريع لايحه حمايت از كودكان در معرض خطر تاكيد كردهاند.
به گزارش مهر، در سال 90 خبرهايي مربوط به آزار و اذيت كودكاني مانند پارساي 4 ساله، باربد 3 ساله ، علي 9 ساله، هانيه ، نيما و ... توسط والدينشان گزارش شد كه دچار جراحت، شكستگي و سوختگيهاي بسياري شده بودند و متاسفانه برخي از اين كودكان بدليل آسيبهاي زياد وارده فوت كردند.
در تمامي اين كودك آزاريها ردپاي اعتياد وجود دارد، اعتيادي كه بلاي جان والدين و يا يكي از آنها شده و در نهايت گريبانگير كودك بيگناه شده است.
آخرين كودك آزاري كه هفته گذشته رخ داد مربوط به علي كودك سه ساله اي بود كه پس از آزارهاي زياد در سطل زباله در خيابان قرار داده شده بود. اين كودك توسط فردي كارتن خواب به بيمارستان الغدير و سپس شهداي تجريش منتقل شد كه از ناحيه دست دچار شكستگي و جراحت بسيار در بدن شده بود.
در اغلب كودك آزاريها خبري از والدين كودك نمي شود و درنهايت پس از طي شدن مراحل قضايي كودك به بهزيستي تحويل داده مي شود كه در مورد علي نيز اينگونه بود. او اكنون در شيرخوارگاه آمنه بسر مي برد.
در مواردي كه والدين حضور دارند براي مدتي فرد مقصر به زندان رفته و پس از گذراندن دوره محكوميت آزاد مي شود و چرخه كودك آزاري ادامه خواهد داشت.
يك آسيب شناس و متخصص علوم رفتاري با بيان اينكه دليل حوادثي نظير كودك آزاري به دليل كم توجهي به حقوق كودكان است، گفت: 85 درصد از كودك آزاريها توسط والدين معتاد انجام مي شود.
دكتر مجيد ابهري افزود: بسياري از كودك آزاريها از جمله آزارهاي مادي و عاطفي غالبا مخفي مانده و موجب ورود افراد بيمار از نظر رفتاري به جامعه مي شود. چنين فرزنداني با نگاه پر از كينه به جامعه نگريسته و همواره درصدد انتقام هستند.
وي با اشاره به اينكه آزارهاي جسماني معمولا توسط پدر يا مادر و يا هردو و يا ناپدري و نامادري انجام مي شود، گفت: در صورتهاي مختلف فرد آزاد دهنده گرفتار اعتياد بوده كه اين آسيب نيز مجموعه اي از ناهنجاريهاي روحي و رفتاري است. حال سوال اين است چه فرد و يا سازماني مسئول رسيدگي به وضعيت اين كودكان است.
وي افزود: فقط انعكاس در جرايد و چند روز بيان حادثه كافي نيست. ما به عنوان امضا كننده سند دفاع از حقوق كودكان در جهان و يكي از اعضاي كنوانسيون دفاع از حقوق كودك يادمان باشد موظف به ايفاي نقش قانوني خود هستيم و مهمتر از همه اينكه براساس باورهاي ديني، اسلامي و همچنين دستورهاي اكيد رسول اكرم (ص) بايد با كودكان رفتار خوب داشته و از آنها حمايت كنيم.
اما براساس آمارهاي بدست آمده 66 درصد كودك آزاري ها از سوي مردان اعمال مي شود و دختران بيش از پسران در معرض كودك آزاري قرار مي گيرند. همچنين 25 درصد كودك آزاري ها در خانواده هاي طلاق اتفاق مي افتد.
بررسيها نشان مي دهد، در مقابل يك مورد كودك آزاري كه فاش مي شود حداقل 20 مورد ديگر پنهان مي ماند. تحقيقات نشان مي دهد بيش از 90 درصد كودك آزاري ها در محيط خانه اتفاق مي افتد و اين در حالي است كه پدران با 5/48 درصد، بالاترين و پس از آن مادران با 8/23 درصد در رديف بعدي عوامل كودك آزاري جسماني در خانواده هاي كودك آزار قرار دارند.
آسيب شناسان اجتماعي معتقدند براي پيشگيري از كودك آزاري و همچنين برخورد با اين موارد كه آمار آن در سال جاري افزايش پيدا كرده است بايد لايحه حمايت از كودكان در معرض آسيب كه از سوي قوه قضائيه و بهزيستي به دولت ارائه شده هرچه سريعتر به تصويب برسد تا ديگر شاهد وقوع مواردي اينگونه در كشور نباشيم.
مديركل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي در مورد لايحه حمايت از كودكان در معرض خطر به خبرنگار مهر گفت: اين لايحه از سوي قوع قضائيه به دولت ارسال شد كه چندين مورد آن نيز مربوط به سازمان بهزيستي است.
به گفته حبيب الله مسعودي فريد، مواردي مانند كودك آزاري، اورژانس اجتماعي، سوء استفاده از كودكان براي كارهاي خلاف و ... از جمله مواردي است كه در اين لايحه مربوط به بهزيستي مي شود.
مدير كل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي تاكيد كرد: درحال حاضر اين لايحه در كميسيون اجتماعي مجلس بررسي مي شود كه اخيرا نيز ما براي توضيح در مورد آن به كميسيون رفتيم.
فريد با اشاره به لزوم تصويب سريع اين لايحه گفت: مواردي مانند كودك آزاري اخير نياز به تصويب اين لايحه را تسريع مي كند به همين دليل براي جلوگيري و برخورد با عوامل كودك آزاري بايد علاوه بر تصويب لايحه از اقدامات پيشگيرانه نيز استفاده كرد.
درهر حال چنانچه طرح و برنامه و لايحه اي براي پيشگيري از كودك آزاري و برخورد با اين آسيب ناپسند و دور از انسانيت در جامعه به تصويب نرسد هر روز شاهد وقوع يك كودك آزاري خواهيم بود. بنابراين جاي آن دارد مسئولان و نمايندگان مجلس قبل از پايان مجلس هشتم با توجه عواقب دلخراش چنين حوادثي و تاثيرات مخرب آن بر جامعه هرچه سريعتر لايحه حمايت از كودكان درمعرض خطر را به تصويب برسانند تا شايد اجراي آن بتواند جلوي وقوع كودك آزاري هاي بعدي را بگيرد.
نظر شما:
------------
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]