واضح آرشیو وب فارسی:ايران: كم خوابي باعث چاقي ميشود
پژوهشگران هشدار دادند كه كم خوابي باعث افزايش اشتهاي انسان و در نتيجه چاقي در دراز مدت ميشود. يك تيم از پژوهشگران دانشگاه اوپسالاي سوئد از تكنيك تصويربرداري رزونانس مغناطيسي (MRI) براي زير نظر گرفتن مغز 12 مرد با وزن طبيعي استفاده كردند و از آنها خواستند به تصاوير غذاها نگاه كنند. پژوهشگران دوباره اقدام به تصويربرداري از مغز اين افراد كردند كه تصويربرداري نخست، بعد از سپري كردن يك خواب خوب شبانه و ديگري بعد از سپري كردن يك شب بدون خوابيدن، صورت گرفت. نتايج اين پژوهش فعاليت بيشتري را در بخش مغزي مربوط به اشتها در اين افراد، به هنگام ديدن تصاوير غذاها بعد از سپري كردن يك شب بدون خوابيدن نشان داد. پژوهشگران گفتند: اين نتايج نشان ميدهد كه عادتهاي بد خواب خطر ابتلاي انسان به چاقي در طولاني مدت را افزايش ميدهد. يكي از پژوهشگران به نام كريستيان بنديكت در بيانيهاي اظهار داشت: بعد از سپري شدن يك شب بدون خوابيدن، مغز اين مردان ميانگين فعاليت بالايي را در بخش مغزي مربوط به اشتها نشان داد.
كشف هورمون تبديل چربيهاي سفيد به قهوهاي
پژوهشگران هورمون جديدي را در بدن كشف كردند كه ميتواند به تبديل چربيهاي سفيد به چربيهاي قهوهاي كمك كند. پژوهشگران گفتند: اين هورمون جديد روند تبديل چربيهاي سفيد (بافت چربي) در بدن موشها و انسان به چربي قهوهاي را كه به شكل حرارت از بين ميرود، تسهيل ميبخشد. پژوهشگران به مدت چند روز اين هورمون را در بدن موشها كنترل كردند كه اين امر از موشها در برابر قرار گرفتن در معرض بيماري ديابت يا چاقي به دليل كالري بالا، محافظت كرد. پژوهشگران اميدوارند بتوانند اختلال در ساخت و ساز بدن و بيماريهاي عضلات را از طريق اين هورمون جديد درمان كنند.
دو نوع بافت چربي سفيد و قهوهاي با دو عمل كاملاً متفاوت در بدن انسان وجود دارد. چربي سفيد بيشترين حجم چربي بدن را تشكيل ميدهد و براي ذخيره شدن مناسب است و در اصل از مازاد چربيهاي مصرف شده و تبديل كربوهيدراتها حاصل ميآيد. اين نوع چربي در همه جاي بدن بويژه در زير پوست ذخيره ميشود اما چربي قهوهاي بيشتر حالت گرمازايي دارد و ذخيره نميشود.
معماي پوست راهراه گورخرها حل شد
گروهي از دانشمندان مجارستاني و سوئدي با بررسي ويژگيهاي پوست راه راه گورخرها توانستند معماي اين خطوط سياه و سفيد كه به مدت قرنها براي زيست شناسان سؤال بوده است را حل كنند. پس از قرنها تلاش دانشمندان براي كشف علت حضور نوارهاي سياه و سفيد در سطح بدن گورخرها اكنون به نظر ميرسد كه محققان دانشگاه ائوتوس در بوداپست و دانشگاه لوند در سوئد برپايه ويژگيهاي پوست گورخر توانستهاند اين معما را حل كنند. اين بررسيها نشان ميدهد كه خطوط راه راه گورخرها در حقيقت تلاشي براي فرار از دست خرمگسها و ساير مگسهاي خونخوار است. اين نوارها نور را به روشي قطبي ميكنند كه موجب سردرگمي اين حشرات ميشود. درحقيقت، خرمگسها تنها زماني كه نور به روشي واحد از يك پوست يك شكل بازتابش شود ميتوانند جذب آن شوند. بنابراين نوارهاي سياه و سفيد پوست گورخرها به اين حيوانات كمك ميكند كه خود را در مقابل چشم خرمگسها كه در سراسر آفريقا گسترده شدهاند و سلامت ساير جانوران را به خطر مياندازند، استتار كنند. اين محققان كشف كردند كه خرمگسها جذب نوري ميشوند كه به روشي افقي قطبي شده باشد، چون انعكاسهاي نور از آب تالابها به روش افقي قطبي ميشوند. تالابها مناطقي هستد كه اين حشرات در آنها جفت گيري و تخمگذاري ميكنند.
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]