واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: رئيس حوزه هاي علميه سراسر كشور:امام(ره) از همان ابتداي پيروزي انقلاب براي رأي و نظر مردم ارزش قائل بود
رئيس حوزههاي علميه سراسر كشور با بيان اينكه امام (ره) از همان ابتداي پيروزي انقلاب براي رأي و نظر مردم ارزش قائل بود گفت: بعضيها فكر ميكردند امام خميني (ره) بعد از تحقق انقلاب اسلامي، به عنوان خليفه مسلمين، حكومت اسلامي تشكيل ميدهد، اما از همان ابتداي پيروزي انقلاب برخي بحثها مبني بر تأسيس حكومت اسلامي را كنار گذاشته و عنوان جمهوري اسلامي را مطرح كردند.
آفتاب: رئيس حوزههاي علميه سراسر كشور با بيان اينكه امام (ره) از همان ابتداي پيروزي انقلاب براي رأي و نظر مردم ارزش قائل بود گفت: بعضيها فكر ميكردند امام خميني (ره) بعد از تحقق انقلاب اسلامي، به عنوان خليفه مسلمين، حكومت اسلامي تشكيل ميدهد، اما از همان ابتداي پيروزي انقلاب برخي بحثها مبني بر تأسيس حكومت اسلامي را كنار گذاشته و عنوان جمهوري اسلامي را مطرح كردند.
آيت الله مرتضي مقتدايي رئيس حوزههاي علميه سراسر كشور و عضو شوراي عالي حوزههاي علميه در گفتوگو با خبرنگار ايلنا در قم، با اشاره به فرارسيدن سالروز پيروزي انقلاب اسلامي، در خصوص رفتار سياسي امام خميني (ره) در مواجهه با رأي و نظر مردم اظهار داشت: روش سياسي امام (ره) روش روشني بود و ميخواستند مردم را وارد صحنه كنند تا رأي و نظر مردم را بگيرند و همان اعمال شود.
وي افزود: امام خميني (رض) عنايت بالايي به رأي مردم داشته و ميخواستند مردم در صحنه حاضر باشند؛ يعني در تمام شئون اجتماعي و سياسي خود مردم دخالت كرده و رأي و نظرشان اعمال شود، كما اينكه در بدو ورودشان از پاريس به ايران در ۱۲بهمن ماه سال ۵۷ و زماني كه در بهشت زهرا سخنراني كردند، با اينكه معلوم بود، مردم ايشان را قبول دارند و به رهبري پذيرفتهاند و اين در شعارهايي كه مردم در طول دوراني كه مبارزات انقلابي در رژيم قبل به اوج رسيده بود مشخص شده بود، فرمودند من دولت و حكومت تعيين ميكنم،
اما بلافاصله فرمودند من به پشتيباني ملت، دولت تعيين ميكنم.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: با وجود اينكه مردم رهبري حضرت امام (ره) را پذيرفته بودند اما در عين حال خود ايشان تصريح كردند به پشتيباني مردم و نه به عنوان ولايت و اختياري كه شارع مقدس به ايشان داده، كارهاي خود را انجام ميدهم.
استاد خارج فقه حوزه علميه قم با تأكيد بر اينكه امام خميني (ره) ميخواستند مردم نظامي را كه مورد علاقهشان است را انتخاب كنند، گفت: امام راحل صد در صد ميدانستند مردم نظام الهي و اسلامي را ميخواهند اما در عين حال فرمودند رفراندوم شود، مردم پاي صندوقهاي رأي بيايند و آنجا نظرشان را اعلام كنند.
وي خاطرنشان كرد: در تظاهرات قبل از تحقق انقلاب اسلامي، بخش زيادي از مردم به تبع برخي از سياسيون شعار ميدادند استقلال آزادي حكومت اسلامي، اما چون شخصيت امام خميني (ره) به گونهاي بود كه ميخواستند نظر مردم اعمال شود، فرمودند به جاي اين شعار گفته شود استقلال آزادي جمهوري اسلامي؛ يعني به جاي واژه حكومت اسلامي، واژه جمهوري اسلامي را مطرح كردند تا نظر مردم جلوه و ظهور و بروز داشته باشد.
آيت الله مقتدايي افزود: البته اختلافاتي در مورد اينكه عنوان نظام برآمده از انقلاب اسلامي چه باشد وجود داشت و افراد مختلف، نامهاي مختلفي پيشنهاد كردند مانند جمهوري دموكراتيك، حكومت اسلامي و...، كه امام راحل فرمودند جمهوري اسلامي نه يك كلمه كم نه يك كلمه زياد و اين را به عنوان عقيده خودشان بيان كردند نه اينكه تحميلي بر مردم باشد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه نظر شما در اين خصوص چيست كه امروزه برخي از افراد ميگويند امام خميني (ره) نظرشان حكومت اسلامي بود و فقط به خاطر جلوگيري از بهانههاي دشمنان اصرار به واژه جمهوري اسلامي داشتند، گفت: رأي و نظر مردم به عنوان يكي از ديدگاههاي روشن امام (ره) و يكي از اعتقادات ايشان بود و به همين دليل هيچگاه عنوان حكومت اسلامي را مطرح نكردند بلكه هميشه اصرار به واژه حاكميت جمهوري اسلامي داشته و آن را برگزيدند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: بعضيها فكر ميكردند امام خميني (ره) بعد از تحقق انقلاب اسلامي، به عنوان خليفه مسلمين، حكومت اسلامي تشكيل ميدهد، اما از همان ابتداي پيروزي انقلاب اين بحثهاي حكومت اسلامي را كنار گذاشته و عنوان جمهوري اسلامي را مطرح كردند.
آيت الله مقتدايي گفت: جمهوري امري است كه در دنيا شناخته و پذيرفته شده است و امام خميني (ره) نيز همان را انتخاب كردند و منتها يك اسلامي كنارش گذاشته و عنوان جمهوري اسلامي را بيان كردند.
وي خاطرنشان كرد: مردم واقعا اعتقاد به جمهوري اسلامي دارند و پاي همان هم ايستادهاند؛ نسل نو و جديدي هم، به جمهوريت اسلاميت و اسلاميت جمهوريت اعتقاد داشته و پاي آن ايستادهاند، منتها ممكن است گاهي اشكالات، دو دستگيها و اختلافاتي در جامعه پيش بيايد كه مردم را دلسرد كند.
رئيس حوزههاي علميه سراسر كشور، با بيان اينكه تهاجمهايي كه از طرف دشمنان و تبليغهايي كه به صورت منفي عليه اتحاد مردم صورت ميگيرد، بالاخره تأثيرگذار است، گفت: بايد در داخل وحدت خودمان را حفظ كرده و مسئولين امر بيشتر به مردم و خواستهاي مردم بهاء دهند.
وي گفت: مردم ايران واقعا مردم خوبي هستند و خيلي انتظارات ندارد، چرا كه مشكلات را ميفهمند و درك ميكنند.
اين استاد خارج فقه حوزه علميه قم تأكيد كرد: اگر قدري بيشتر به خواستهاي مردم بهاء داده شده، بيشتر روي اسلام تكيه شود، مردم همراهي بيشتري خواهند داشت، چرا كه مردم به اسلام علاقه دارند، اما اگر ببينند يك سري انحرافاتي در حال مطرح شدن است، دلسرد ميشوند.
وي در پاسخ به اين سؤال كه چه انحرافاتي در نظام جمهوري اسلامي ميتواند مردم را دلسرد كند، گفت: برخيها فكر ميكنند حال كه جمهوري اسلامي رونق گرفته و استقرار پيدا كرده، ميتوانند از اين نظام اسلامي سوء استفاده كرده و مطالبي را مطرح كنند كه خلاف آن اعتقاد مردم و خلاف راهي است كه امام خميني (ره) به مردم نشان دادند و رهبر معظم انقلاب هم همان راه را ترسيم ميكنند. بعضيها خلاف اينها ميروند؛ و يك عده هم فريب ميخورند.
آيت الله مقتدايي گفت: معتقدم ما بايد سعي كنيم وحدت امت اسلامي را حفظ كرده و به مردم بهاء داده شود.
وي با بيان اينكه آن زمان مردم اعتماد به امام خميني (ره) داشتند چون ميدانستند امام (ره) نظرشان حمايت از مردم بود، گفت: الآن هم اگر مردم احساس كنند مسئولين و رهبري در مقام حمايت از ايدههاي مردم كه اين ايده همان ايده حمايت از اسلام است، هستند، حضور جديتر در صحنه دارند؛ يعني اگر امروز هم قضيهاي مانند حمله نظامي پيش بيايد حاضرند جان فشاني كنند؛ جوانهاي امروزي همانند جوانهاي ۸سال جنگ تحميلي كه با عشق رفتند و خون خودشان را براي حفظ نظام ريخته و به سوي شهادت رفتند، براي كشور جان فشاني ميكنند.
رئيس حوزههاي علميه سراسر كشور گفت: بايد بالاخره همين ايدههاي اسلامي حاكم بر اين نظام را ارج بگذاريم و به مردم اعتماد دهيم كه ما پشتيبان آنان و پشتيبان اسلام كه آرمان والاي شماست هستيم.
وي در پاسخ به اين سؤال كه نظر شما راجع به برخي افراد كه با اسم تحليل شخصيت امام خميني (ره) بحث حكومت اسلامي را به جاي جمهوري اسلامي مطرح ميكنند، چيست؟ گفت: بالاترين چيزي كه به نظام و حمايت مردم از نظام لطمه ميزند، همين سوء استفادههايي است كه بعضا مشاهده ميشود لذا بايد جلو اين سوء استفادهها و جلوي اين انحرافات گرفته شود.
آيت الله مقتدايي با بيان اينكه حمايت از خواست مردم و حمايت از اسلام ناب كه آن هم خواست مردم مسلمان ايران بود مورد تأكيد امام راحل بود، گفت: واقعا امام خميني (ره) مردم را شناخته بود، مردم هم امام را؛ امام ميدانست مردم چه ميخواهند، مردم هم فهميده بودند كه امام روي چه چيزي تأكيد ميكنند و هدفشان است. الان هم مقام معظم رهبري همان راه را ميروند؛ يعني همان برنامه اسلامي است و همان ايده هاست و از اين نظر پشتمان گرم است و اعتماد داريم به روشي كه ايشان، ادامه ميدهند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: فراموش نكنيم در حال حاضر هستند افرادي كه سوء استفاده كرده و مردم را دلسرد ميكنند و همين دلسرد كردن مردم بهانههايي دست دشمنان ميدهد تا آنها هم با تبليغات وسيع هر تعداد از مردم ما را كه ميتوانند نسبت به نظام جمهوري اسلامي دلسرد كرده تا از حمايت نظام دست بردارند.
كد مطلب : 145474
شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]