واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انقلاب به روايت رسانه ـ6/فرقاني: اقبال مردم به اخبار انقلاب تيراژ يكروز كيهان را به ميليون رساند
فرقاني: اقبال مردم به اخبار انقلاب تيراژ يكروز كيهان را به ميليون رساند
فرقاني از خبرنگاران روزنامه كيهان در روزهاي انقلاب، گفت: روزنامه خيلي زود ناياب ميشد و مردم تماس ميگرفتند و درخواست روزنامه ميكردند و اين در حالي بود كه تيراژ روزنامه به يك ميليون نسخه ميرسيد و ما حتي سهميه تحريريه را نيز به مردم ميداديم.
مهدي فرقاني، عضو هيئت علمي گروه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي كه در روزهاي انقلاب از جمله خبرنگاران فعال كشور بود در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينكه مطبوعات در دوره انقلاب نقش موثري داشتند، گفت: اين تاثيرگذاري تنها يك ادعا نيست بلكه تجربهاي است كه در آن سالها به دست آوردهام و بيان آن ميتواند تاييدي بر اين ادعا باشد.
وي ادامه داد: در غروب روز 12 بهمن كه در مسير برگشت از بهشت زهرا به روزنامه با عكاس و راننده كيهان همراه بوديم، تاثير روزنامه بر مردم را با چشمان خود ديديم. با وجود ترافيك سنگين و نبود راه، مردم كه چاپهاي مختلف روزنامه كيهان را در آن روز ديده بودند، راه را بازكرده و دلشان ميخواست جيپ روزنامه را روي دست حركت دهند.
فرقاني افزود: همان زمان كه در بهشت زهرا سخنراني رهبر انقلاب را مينوشتم نيز اگر كمك مردم نبود امكان نداشت بتوانم كار انجام دهم. بايد سرپا يادداشت ميكردم و مردم بودند كه صفحات را ورق و شماره ميزدند و از من مراقبت ميكردند.
وي درباره چگونگي ارسال اخبار به روزنامه از بهشت زهرا نيز گفت: من متن سخنراني را با تندنويسي در بهشت زهرا يادداست كرده بودم و توانستم يك دستگاه تلفن ثابت در بهشت زهرا پيدا كنم و متن را براي تحريريه روزنامه بخوانم كه چاپ سوم روزنامه با تيتر«من توي دهن اين دولت ميزنم» بعدازظهر 12 بهمن ماه منتشر شد.
روزنامهنگار سالهاي انقلاب تصريح كرد: روزنامه پس از انتشار خيلي زود ناياب ميشد و مردم با كيهان تماس ميگرفتند و درخواست روزنامه ميكردند. اين در حالياست كه تيراژ روزنامه در آن زمان به يك ميليون نسخه ميرسيد و ما گاهي اوقات سهميه تحريريه را نيز به مردم تحويل ميداديم.
فرقاني با تاكيد بر اينكه پس از نماز معروف عيد فطر كه در تهران برگزار شد، روزنامهها تلاش ميكردند سمت و سوي انقلاب مردم را ادامه دهند، گفت: تلاش روزنامهها انعكاس مسائل و مشكلات مردم بود و در واقع با حركت مردم همسو بودند.
وي به اعتصاب روزنامهها در دو مقطع تاريخي نيز اشاره كرد و ادامه داد: اعتصاب سه روزه در سال 57 در زمان نخستوزيري شريف امامي كه در اعتراض به حضور مأمور حكومت نظامي در تحريريه كيهان آغاز شد و منجر به عقد پيمان روزنامهنگاران با دولت براي كسب آزادي مطبوعات شد. همين اعتصاب نوعي همگامي با حركت مردم بود.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به اعتصاب دوم روزنامهنگاران در زمان دولت ازهاري، تصريح كرد: اين اعتصاب تا دولت بختيار ادامه داشت كه با نظر امام(ره ) شكسته شد و روزنامه پس از اين دوره اعتصاب با تيتر «يك قرن سانسور مطبوعات» كار خود را از سر گرفت.
به گفته فرقاني، در دوران اعتصاب بولتن اعتصاب روزنامهنگاران در محل سنديكا منتشر ميشد و با وجود آنكه مطبوعات در اعتصاب و راديو وتلويزيون هم تحت كنترل بودند، بولتن اعتصابيونبه چاپ ميرسيد. بولتن به وسيله زيراكس تكثير و با توجه به اينكه همكاران در سطح شهر پراكنده بودند، پخش ميشد. اين بولتن اخبار روزمره را به مردم ميرساند و ارتباط روزنامهنگاران و مردم را حتي در زمان اعتصاب حفظ ميكرد.
خبرنگار دهه 50 روزنامه كيهان در پايان تاكيد كرد: محتواي آن دوره روزنامهها نشان ميدهد كه مطبوعات در جهت بسيج و تهييج افكار عمومي و افشاگري، گزارشهايي را درباره زندانيان سياسي و شكنجهها منتشر ميكردند كه نشان از همدلي آنها با حركت مردم داشتهاست.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]