واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: صالحي، وزير امور خارجه:تهديدات نظامي غرب بياساس است اما آمادهايمچند دستاورد هستهاي در هفتههاي آينده اعلام ميشود/ احمدينژاد به چين سفر خواهد كرد
وزير امور خارجه كشورمان از سفر احمدينژاد به چين و اعلام چند دستاورد هستهيي طي هفتههاي آينده خبر داد و در مورد روند مذاكرات هستهيي ايران گفت: نامه دبير شوراي عالي امنيت ملي به 1+5 در شرف ارسال بوده يا فرستاده شده است.
آفتاب: وزير امور خارجه كشورمان از سفر احمدينژاد به چين و اعلام چند دستاورد هستهيي طي هفتههاي آينده خبر داد و در مورد روند مذاكرات هستهيي ايران گفت: نامه دبير شوراي عالي امنيت ملي به 1+5 در شرف ارسال بوده يا فرستاده شده است.
علياكبر صالحي با اشاره به نقش وزارت امور خارجه در مذاكرات هستهيي ايران با 1+5 و جايگاه دستگاه ديپلماسي كشور در شوراي عالي امنيت ملي تصريح كرد: دبير شوراي عالي امنيت ملي در واقع تنها وظيفه گفتوگو با 1+5 را بر عهده دارد و سياستها و مباحث هستهيي ابتدا در كميته تخصصي هستهيي شورا طراحي ميشود و زماني كه اعضا به نظر واحدي دست يافتند، آقاي جليلي نظرات ناشي از رايزنيها را در مذاكرات خود با گروه 1+5 مطرح ميكند.
جمهوري اسلامي ايران با طرح اوليه گام به گام موافقت كرده است
وي در پاسخ به سوالي درباره سفر دستيار وزير امور خارجه چين به ايران در روز يكشنبه آينده اظهار كرد: جمهوري اسلامي ايران رايزنيهاي مستمري با چينيها و روسها درباره مذاكرات 1+5 دارد و بهخصوص اين بار رايزنيها گستردهتر از قبل شده است. چندي پيش معاون وزير امور خارجه چين به ايران آمده بود و قرار است وزير امور خارجه اين كشور نيز ظرف يكي دو ماه آينده به تهران سفر كند. همچنين دولت چين از آقاي احمدينژاد دعوت كرده است كه با توجه به برنامهريزيهاي انجام شده، اين سفر انجام خواهد شد. از سوي ديگر چند ماه قبل زماني كه در روسيه بودم با سرگئي لاوروف ـ وزير امور خارجه روسيه ـ ديدار كردم كه وي طرح گام به گام را مطرح كرد. جمهوري اسلامي ايران با طرح اوليه آن موافقت كرده اما بايد درباره جزئيات آن مطالعه بيشتري انجام شود. به هر حال اين حركت روسيه نشاندهنده اين است كه اين كشور به دنبال برونرفت از شرايط فعلي است.
وزير امور خارجه ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران نيز به دنبال يك برونرفت آبرومندانه براي طرف مقابل است زيرا ما فعاليتمان را ادامه ميدهيم و روز به روز به جلو پيش ميرويم. به هر حال آنها يكسري سوالها و ابهامهايي از منظر خود دارند و ما تلاش ميكنيم كه به اين سوالها و ابهامات پاسخ بدهيم.
نامه جليلي به 1+5 در شرف ارسال بوده يا فرستاده شده است
صالحي درباره زمان انجام مذاكرات ميان ايران 1+5 نيز اظهار كرد: نامه آقاي جليلي به گروه 1+5 آماده شده و در شرف فرستادن بوده يا فرستاده شده است اما به طور كلي انتظار ميرود كه در آيندهاي نزديك مذاكرات با 1+5 انجام شود.
اگر ريگي به كفش داشتيم با اطمينان درباره موضوع هستهيي حرف نميزديم
رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان درباره مواضع غربيها نسبت به موضوع هستهيي ايران خاطرنشان كرد: اصولا مذاكره جايي براي اعلام مواضع نيست. هم جمهوري اسلامي ايران و هم طرف مقابل، مواضع خود را اعلام كردهاند. به عبارت ديگر مذاكره اين است كه دور يك ميز بنشينند و هر طرف، ابهامات و نگرانيهاي خود را اعلام كند. ما هم سعي ميكنيم ديوار بياعتمادي را كه آنها ايجاد كردهاند كوتاهتر كنيم. در هر صورت ما به خود مطمئن هستيم و اگر ريگي به كفش داشتيم اينگونه با اطمينان حرف نميزديم. از 10 سالي كه از موضوع هستهيي ايران و پرونده ساختگي آنها ميگذرد، تمام جزئيات را ميدانم. اگر ما هدفي غير صلحآميز داشتيم، خجالت نميكشيديم و بدون ابا اعلام ميكرديم. سياست خارجي ما اعلام شده بوده و به اين اعتبار بيان ميكنيم كه آماده مذاكرهايم.
صالحي اضافه كرد: در گذشته جمهوري اسلامي ايران به شش سوال عمده طرف مقابل پاسخ داده بود. يكي از سوالات اين بود كه آنها سه سال متوالي اعلام ميكردند كه شما غنيسازي بالاي 35 درصد يا 50 درصد انجام ميدهيد و هرچه ما ميگفتيم كه اين غنيسازي وارداتي بوده و تجهيزات وارداتي آلوده بودهاند، بعد از سه سال پس از فشارها و آمادهسازي افكار عمومي در رسانهها اقرار كردند كه اين غنيسازي وارداتي است و همانگونه كه مقام معظم رهبري اعلام كردند غربيها پس از رسيدن به پاسخ سوالهايشان دوباره مسائل ديگري را مطرح كردند.
وي با بيان اينكه در هفتههاي آينده دستاوردهاي هستهيي جديدي اعلام خواهد شد، تصريح كرد: بايد در بحث هستهيي شيوه اعتماد و مراقبت را در پيش گرفت. آنها بايد به ما اعتماد كنند و ما هم در مقابل، مراقبت لازم را در چارچوب پادمان هستهيي خواهيم داشت. اگر اين شيوه پيش برود ميتواند پاسخگو باشد.
وزير امور خارجه كشورمان كه در برنامه تلويزيوني «ديروز، امروز، فردا» حضور يافته بود، پس از بيان يك خاطره هستهيي گفت: در گذشته ما به دنبال ايجاد سكويي براي بيان نظرات خود بوديم زيرا دو سال در شوراي حكام عضو بوديم اما بعد خارج شديم و ديگر حق صحبت كردن نداشتيم. اقتدار جمهوري اسلامي ايران به گونهاي بود كه در عرض يك هفته جنبش غيرمتعهدها در وين شروع به كار كرد و به عنوان يك مدافع مهم در اين 10 سال در موضوع هستهيي ايران عمل كرد. جمهوري اسلامي ايران همواره از طريق اين جنبش توانسته حرف خود را در شوراي حكام بزند.
همه تهديدات را جدي ميگيريم اما تهديدات نظامي غرب بياساس است
صالحي در ادامه درباره اظهارات برخي از مقامات غربي مبني بر احتمال حمله نظامي به ايران اظهار كرد: اگر آمريكا واقعا ميتوانست عليه ايران كاري انجام دهد تا كنون اين كار را ميكرد. اين ادعاها و صحبتهاي بياساس و بيپايه تنها براي خوراك داخلي خودشان است. ما ميدانيم كه تهديدات آنها بياساس است؛ البته ملت ما بايد بداند كه جمهوري اسلامي ايران همه تهديدها را جدي ميگيرد و ما خواب نيستيم. ضمن اينكه براي بدترين سناريوها نقشههايي داريم و آماده هستيم اما ميدانيم كه اتفاقي نميافتد. ما ميدانيم كه تهديدات غربيها مبني بر احتمال حمله نظامي عليه ايران بياساس است.
غربيها ميخواهند سوريه را سوماليزده كنند؛ سوريه چوب مقاومت را ميخورد
وي در پاسخ به سوالي ديگر درباره تحولات سوريه يادآور شد: در مجموع جمهوري اسلامي ايران نگاه واحدي دارد و تناقضي در موضعگيريها وجود ندارد. بر همين اساس جمهوري اسلامي ايران درباره سوريه اعلام كرد كه بايد به دنبال خواستههاي مشروع باشيم و اين خواستهها در هر جايي كه باشد بايد پاسخ داده شود و دولت سوريه نيز اعلام كرده است كه به اين خواستههاي مشروع پاسخ ميدهد. ديروز در تماس با يكي از مقامات اين كشور، وي اعلام كرد كه بازنگريها در قانون اساسي انجام گرفته و ظرف يكي دو ماه آينده اين قانون اساسي به راي مردم گذاشته ميشود.
وزير امور خارجه در ادامه افزود: زماني كه دولت سوريه چنين اصلاحاتي را انجام ميدهد و اعلام ميكند كه ضمن آزادي احزاب، انتخاباتي آزاد را در اين كشور برگزار كرده و به گفتههاي مردم خود عمل خواهد كرد چه اصراري است كه اين دولت را بردارند و به عبارت ديگر معلوم را برداشته و مجهول به جاي آن بگذارند؟ از طرف ديگر اين سوال به وجود ميآيد كه چرا در سوريه اينقدر عجله ميشود؟ به هر حال سوريه يكي از حلقههاي محور مقاومت است و اكنون چوب مقاومت را ميخورد اما در آينده اين موضوع باعث اعتلا و رفعت اين دولت ميشود و به طور كلي آينده سوريه را آينده خوبي ميبينم و بشار اسد در حال حاضر اصلاحات را انجام داده و براي اجراي اصلاحات تسريع ميكند؛ البته از مقابل هم فشارهاي همهجانبهاي از سوي غرب وارد ميشود كه در واقع غربيها ميخواهند با اين شيوهها سوريه و كشورهاي ديگر اسلامي را سوماليزده كنند. يعني مردم به خود مشغول باشند و آنها منابع و خيراتشان را ببرند اما اينگونه نخواهد شد.
صالحي درباره اخبار منتشر شده در خبرگزاري سيانان به نقل از مقامات غربي مبني بر احتمال حمله نظامي به سوريه نيز اظهار كرد: تعجب ميكنم كه آمريكا با وجود دانشگاههايي مانند هاروارد، در بحث سياست خارجي چوب حراج به خود ميزند. در واقع ديگر آمريكا وجهه و اعتبار سياسي خود را از دست داده است. چند روز قبل كلينتون در شوراي امنيت هنگام رايگيري درباره قطعنامه پيشنهادي عليه سوريه گفته بود كه قصد مداخله نظامي در سوريه نداريم اما اكنون اخباري مبني بر احتمال حمله از سوي آنها در خبرگزاريها منتشر ميشود. اين موضوع نشان ميدهد كه حرفهاي آنها قابل اعتماد نيست.
وي درباره جايگاه حضور مردم ادامه داد: وقتي مردم و دولت از يك جنس باشند، به همان ميزان كه مردم در صحنه حضور داشته باشند حكومت نيز تقويت ميشود. حضور ما در عرصههاي مختلف از جمله 22 بهمن پيامي دارد و اگر اين حضور چشمگير باشد ديگران درمييابند كه درون ايران همانند 33 سال پيش است و انسجام، وحدت، اقتدار و عزت وجود دارد و مردم با پيروي از رهبر معظم انقلاب رو به جلو حركت ميكنند.
كد مطلب : 145430
جمعه|ا|21|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]