تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رمضان ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه‏اش مغفرت و پايانش آزادى از آتش جهنم. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816264019




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

امروز در تاريخ


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: امروز در تاريخ


دوستويفسكي (داستايفسكي) و 32 داستان از رنج انسان

فئودور دوستويفسكي (تلفظ انگليسي: داستايفسكي) نويسنده روس (طبق تقويم ميلادي گريگوري) نهم فوريه 1881 در 59 سالگي درگذشت. وي 11 نوامبر 1821 در مسكو به دنيا آمد و پدرش يك پزشك بود كه كشته شد. فئودور قلم و مهارت خود را در شرح و توصيف رنج انسانها بكار برد. 32 تاليف او كه به زبان‌هاي مختلف ترجمه شده‌اند با اينكه در حال و هواي قرن نوزدهم و توصيف دردها و طرز تفكر و روانشناسي روس‌هاي آن زمان نگاشته شده‌اند نفوذ شگرف در روحيه ملل قرن بيستم داشته‌اند.

آزاد شدن ايران خاوري

يعقوب ليث مبارز خستگي ناپذير راه تجديد استقلال و يكپارچگي ايران، حاكميت ملّي ايرانيان و قهرمان ميهن كار آزادكردن هرات، باميان، بلخ، كابل، غزنه و بُست از تسلط اعراب را نهم فوريه سال867 مصادف با 20 بهمن تكميل كرد.

يعقوب در طول يازده سال بعد نيشابور، گرگان، كرمان، فارس و خوزستان را هم از چنگ اعراب خارج ساخت و درجريان پيشروي به سوي بغداد در ناحيه ديرالعاقول (كنار دجله) با سپاه اعزامي حكومت عباسيان رو به رو شد و به نبرد پرداخت. يعقوب پيشنهاد سازش خليفه را رد كرد. وي درخوزستان خودرا براي لشكركشي ديگري به سوي بغداد آماده مي‌كرد كه براثر بيماري قولنج درگذشت و در همانجا مدفون شد.

غفلت، يا خيانت؟!

دولت وقت تهران در بهمن سال 1291 هجري خورشيدي به فاصله يك هفته امتياز ايجاد راه‌آهن آذربايجان و استخراج معادن طرفين آن را به روسيه و عينا چنين امتيازي را درخوزستان به علاوه اسكله‌ها و باراندازهاي خرمشهر به انگلستان واگذار كرد كه آغاز جنگ جهاني اول در سال بعد، استفاده از هر دو امتياز را دچار مشكل ساخت و در سال 1917 دولت تزاري روسيه از ميان رفت و همه امتيازهاي اكتسابي آن دولت باطل شد. مورخان بكاررفتن عبارت «استخراج معادن طرفين خطوط راه‌آهن» را بدون تعيين طول و عرض محدوده، غفلت يا خيانت مقامات مربوط وقت ذكر كرده و نوشته‌اند كه اين امتيازها كه به دليل تغيير وضعيت جهان عملي نشد نه فقط مغاير منافع ملي بلكه خارج از وظايف يك و يا چند مقام دولتي بود.

خود مختاري منطقه نخجوان

منطقه نخجوان كه طبق قرارداد ترك مخاصمه ايران و روسيه در سال 1828 موسوم به «تركمن چاي» از ايران جدا شد، نهم فوريه سال 1924 از سوي دولت مسكو به صورت يك منطقه خود مختار اعلام شد. در قديم، نخجوان «نكزوانا» و «نكزوان ‏Naxuan‏» تلفظ مي‌شد و از زمان تاسيس كشور ايران به دست كوروش بزرگ تا 1828 گوشه‌اي از خاك اصلي ايران بود. قرارداد ننگين تركمن چاي هم بمانند قرارداد گلستان با پادرمياني انگلستان به سران وقت تهران قبولانده شده بود.

مذاكرات نفت، راديو دهلي و بي اعتمادي ايرانيان به رسانه‌هاي كشور

فعاليت‌هاي مربوط به نفت ايران در سراسر بهمن 1332 به اوج خود رسيد. دولت وقت (معروف به دولت كودتا) يك خارجي را به عنوان كارشناس و مشاور نفتي خود استخدام كرده بود تا مردم باور كنند كه در معاملات با كنسرسيوم مغبون! نخواهند شد.

نمايندگان و كارشناسان كمپاني‌هاي نفتي بلوك غرب ـ تشكيل دهنده كنسرسيوم نفت ايران! در طول بهمن ماه ميان تهران و مناطق نفتي جنوب در رفت و آمد بودند.

ايرانيان كه تجربه دوران حكومت دكتر مصدق و وجود نشريات و احزاب مستقل و فعاليت‌هاي سياسي آزاد آنان را نسبت به گذشته روشنتر و به مسائل وطن حساس كرده بود به گزارشهاي منتشره در رسانه‌هاي تهران اعتماد نداشتند و شبها اخبار را از بخش فارسي راديوهاي دهلي و مسكو مي‌شنيدند.

www.iranianshistoryonthisday.com





چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن