واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جانشين معاون امور اوقافي سازمان اوقاف در گفتوگو با فارس عنوان كرد
خبرگزاري فارس: جانشين معاون امور اوقافي سازمان اوقاف در خصوص دستاوردهاي سازمان اوقاف پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: تأسيس بزرگترين چاپخانه قرآن كريم از دستاوردهاي سازمان اوقاف پس از پيروزي انقلاب است.
كريم رشوند در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس در خصوص دستاوردهاي سازمان اوقاف در بخش موقوفات بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اظهار داشت: رژيم پهلوي اصولاً به دليل اينكه موقوفات قدرت مادي بود و در اختيار روحانيون قرار داشت و براي پيادهسازي اهداف مقدس نظام جمهوري اسلامي استفاده ميشد، به دنبال اين بود كه قدرت مالي را از دست روحانيون خارج كند.
وي ادامه داد: رژيم پهلوي با وضع قوانيني مانند قانون اصلاحات ارضي كه از سال 42 آغاز و تا سال 50 ختم شد، تمامي موقوفات زراعي و روستاها را به به زارعين فروخت.
رشوند افزود: با پيروزي انقلاب اسلامي و براساس فتواي امام خميني(ره) مبني بر اينكه موقوفات بايد به حال وقفيت باقي بماند و عمل به وقف شود مجلس شوراي اسلامي قانوني را در 28 فروردين 1363 تصويب كرد كه به موجب اين قانون تمامي اسنادي كه در اجراي قانون اصلاحات ارضي در مراحل مختلف صادر شده بود باطل شود و بر همين اساس موقوفات به وضع سابق بازگشتند.
جانشين معاون امور اوقافي سازمان اوقاف عنوان كرد: يكي ديگر از قوانيني كه در رژيم پهلوي در خصوص موقوفات تصويب كرد اين بود كه اراضي موقوفات را به مردم و به ويژه به درباريان اجاره ميدادند ولي خوشبختانه در تاريخ 4 ارديبهشت 58 شوراي انقلاب قانوني را تصويب كرد كه به موجب آن تمامي اسناد اجارهاي كه اوقاف با اشخاص حقيقي و حقوقي تنظيم كرده بود فسخ شده اعلام شد و متصرفان و مستأجرين موظف شدند كه ظرف ۳ ماه به ادارات اوقات مراجعه كرده و برابر قوانين و مقررات روز نسبت به تجديد اسناد خود اقدام كنند كه اين نيز يكي از اقدامات مهمي بود كه بعد از انقلاب اسلامي صورت گرفت.
رشوند گفت: قانون ديگري كه بعد از انقلاب اسلامي تصويب شد اصل 49 قانون اساسي بود كه به موضوع سوءاستفاده از موقوفات ميپرداخت يعني اگر افرادي ثروتهايي را در سوءاستفاده از موقوفات در گذشته به دست آورده بودند بايد با اجراي اين اصل تمام ثروتها از آنها گرفته و به موقوفات برگردانده ميشد.
وي ادامه داد: اين قوانين، از نظر قانونگذاري قوانيني مهمي بودند كه بعد از انقلاب اسلامي تصويب شدند و باعث شدند كه در اجراي قوانين و حقوق از دست رفته موقوفات از نظر منابع و از نظر مالكيت برگردانده شود.
رشوند گفت: اگر سال اول انقلاب اسلامي را با سال 89 مقايسه كنيم متوجه ميشويم كه موقوفات جديد رشد 5 برابري داشتهاند يعني اگر در سالهاي 57 و 58، 200 موقوفه وقف ميشد در سال 89 اين تعداد به هزار و 29 فقره افزايش پيدا كرد كه اين نشان دهنده اعتماد مردم به سازمان اوقاف و متوليان كه امانتدار واقفين هستند، است.
افزايش موقوفات بعد از انقلاب اسلامي دستاورد اوقاف است
وي اظهار داشت: در شش ماه اول سال 90 هزار و 22 وقف جديد انجام شده است و با توجه به روشنگريهاي صورت گرفته نسبت به نيازهاي روز جامعه چه از ناحيه سازمان اوقاف و چه رسانهها مردم متوجه نيازهاي روز جامعه شدهاند و موقوفات را درجهت نيازهاي روز مانند اشتغال، ازدواج و خوابگاه دانشجويي وقف ميكنند.
رشوند گفت: بطور مثال زني در استان گلستان بعد از پيروزي انقلاب ملك خود را وقف كرده است تا درآمد آن صرف تحقيقات صلحآميز رشته هستهاي شود كه اين نشان ميدهد مردم با نظام جلو آمدند و خود را در پيشرفت كشور مشاركت ميدهند.
جانشين معاون امور اوقافي سازمان اوقاف در خصوص رسيدگي به پروندهها براي استيفاي حقوق موقوفات پس از پيروزي انقلاب اسلامي اظهار داشت: حدود ۳ تا ۴ سال قبل 12 هزار پرونده براي استيفاي حقوق موقوفات در محاكم وجود داشت كه هم اكنون اين تعداد به 8 هزار و 500 پرونده كاهش يافته است.
وي بيان كرد: كار سازمان اوقاف پيشگيرانه است و ما سعي كردهايم كه با رعايت قوانين و مقررات حقوق وقف را ادا كرده و به صورت تساهل و تسامح با افراد طرف دعوي كنار بياييم.
رشوند در خصوص تعداد موقوفات بعد از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: در حال حاضر قريب به 127 هزار و 616 موقوفه در سطح كشور وجود دارد كه اجزاي يك موقوفه را رقبه ميگويند و آمار رقبات كل نيز يك ميليون و 155 هزار و 223 است.
وي ادامه داد: تفكري كه بعد از انقلاب اسلامي شكل گرفت كه قبلاً اين تفكر وجود نداشت به كارگيري موقوفات در جهت تأسيس شركتها بود.
رشوند افزود: سازمان اوقاف كارهاي مهمي را با در نظر گرفتن موقوفاتي كه مصرف آنها در جهت نيت واقفان است انجام داده كه يكي از اين كارها تأسيس شركتهايي بعد از انقلاب بوده كه آن شركتها در جهت اهداف فرهنگي كشور ايجاد شدهاند بطور مثال بزرگترين چاپخانه قرآن كريم كه در سال 74 در استان قم تأسيس شد با سرمايه موقوفات ايجاد شد.
دستاورد ديگر اوقاف پس از پيروزي انقلاب تأسيس دانشگاه علوم قرآني بود
جانشين معاون امور اوقافي سازمان اوقاف بيان كرد: دستاورد ديگر سازمان اوقاف پس از پيروزي انقلاب اسلامي تأسيس دانشكده علوم قرآني بود چرا كه قبلاً مدرسه تربيت مدرس قرآن كريم با استفاده از موقوفات ايجاد شد اما امروز اين مدرسه به دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم تبديل شده است كه در 14 تا 15 شهرستان نيز واحد دانشگاهي دارد و دانشجويان در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد مشغول به تحصيل هستند.
رشوند در پايان خاطرنشان كرد: تأسيس مركز ترجمان وحي يكي ديگر از دستاوردهاي سازمان اوقاف پس از پيروزي انقلاب اسلامي است كه اين مركز هم اكنون قرآن را به 6 زبان زنده دنيا ترجمه كرده و به چاپ ميرساند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]