واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رژيم صهيونيستي توافق فتح و حماس را محكوم كرد!
بنيامين نتانياهو، نخستوزير رژيم صهيونيستي/ عكس:GettyImagesگروه بينالملل- رژيم اشغالگر قدس، توافق دو گروه رقيب فلسطيني براي تشكيل دولت وحدت ملي را مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش بي.بي.سي، بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي، از ديدار خالد مشعل رهبر سياسي حماس و محمود عباس رييس تشكيلات خودگردان فلسطيني در قطر و توافق بر سر جزئيات تشكيل يك دولت انتقالي به رياست رهبر فتح، به شدت انتقاد كرد. او ادعا كرد كه تشكيلات خودگردان فلسطين بايد ميان آشتي با حماس و صلح با اسرائيل يكي را انتخاب كند. او مدعي شد: «صلح با حماس ممكن نيست. آنها يك گروه تروريستي هستند و هدفشان نابودي اسرائيل است.» مقامهاي تشكيلات خودگردان فلسطيني، ماه گذشته در تلاش براي از سر گيري مذاكرات با مقامات رژيم صهيونيستي ديدار كردند. اين مذاكرات كه پس از حدود يك سال توقف گفتگوها صورت ميگرفت، مانند هميشه نتيجهاي در بر نداشت.
تحليلگران سياسي ميگويند كه توافق محمود عباس با رهبر حماس، نااميدي او به نتيجهبخش بودن مذاكرات با رژيم صهيونيستي را نشان ميدهد. براساس اين توافق، محمود عباس، همزمان رياست دولت انتقالي و نخست وزيري تشكيلات خودگردان را بر عهده خواهد داشت.
خالد مشعل و محمود عباس در اين جلسات كه به ميزباني قطر برگزار ميشد، در مورد جزئيات طرح آشتي ملي كه در ماه آوريل سال ۲۰۱۱ بين دو گروه رقيب حماس و فتح به نتيجه كلي رسيده بود گفتوگو كردند و سرانجام در مورد جزئيات آن به توافق دست يافتند. قرار است دولت انتقالي، با عنوان دولت وحدت ملي، انتخابات رياست تشكيلات خودگردان و همچنين انتخابات پارلماني را در سرزمينهاي فلسطيني واقع در كرانه باختري رود اردن و نوار غزه برگزار كند.
به گفته خبرنگاران، موضوع تصدي رياست دولت انتقالي يكي از موانع اصلي اجراي اين توافق بوده است.
حماس با خواست تشكيلات خودگردان براي سپردن رياست دولت انتقالي به عباس شديدا مخالفت ميكرد. تغيير موضع اين گروه، راه را براي تشكيل دولت انتقالي باز كرد. گزارشها حاكي است كه هيات دولت انتقالي فلسطينيان با عضويت چهرههاي تكنوكرات و مستقل تشكيل خواهد شد. رژيم اشغالگر قدس، كه حماس را گروهي تروريستي ميداند، پيش از اين هم با سازش سياسي ميان فلسطينيان شديدا مخالف كرده بود.
براساس توافقي كه در ماه آوريل سال گذشته ميلادي ميان حماس و فتح حاصل شد، قرار شد اداره امور تماميسرزمينهاي فلسطيني به تشكيلات واحدي سپرده شود. به عنوان بخشي از اين توافق، قرار بود كه دولت انتقالي، انتخاباتي را براي برگزيدن نمايندگان پارلمان و رييس تشكيلات خودگردان فلسطيني برگزار كند تا زمينه تشكيل دولت واحد فراهم شود.
براساس توافق ماه آوريل سال گذشته، انتظار ميرفت كه انتخابات عموميدر بهار سالجاري برگزار شود اما به گفته خبرنگاران، با تاخيري كه در امضاي توافق نهايي صورت گرفته است، امكان برگزاري انتخابات در آن زمان وجود ندارد و اين انتخابات بايد ديرتر برگزار شود. محمود عباس مايل بود سلام فياض، نخست وزير فعلي تشكيلات خودگردان فلسطيني در كرانه باختري، رياست دولت انتقالي را در دست بگيرد.
حضور پيشين حماس در دولت فلسطيني با واكنش منفي كشورهاي غربي روبه رو شد. كابينهاي كه پس از پيروزي اين گروه در انتخابات پارلماني سال ۲۰۰۶ به قدرت رسيد تحت تحريم كشورهاي اروپايي و آمريكا قرار گرفت. آنها به رسميت شناختن دولت حماس را به پايان دادن به مبارزه مسلحانه از سوي اين گروه، به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي و حمايت از روند صلح اسرائيل و تشكيلات خودگردان فلسطيني مشروط كردند.
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا امروز در واكنش با اين توافق گفت كه هر دولت فلسطيني بايد بدون هر گونه اما و اگر به دور بودن از خشونت متعهد باشد و اسرائيل و توافقهاي پيشين با آن را به رسميت بشناسد.
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]