واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مهمانپرست: بيبيسي رفتارهاي ضداخلاقي و ضدانساني را كنار بگذارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان تاكيد كرد: ايران همكاريهاي خود را با آژانس به صورت كاملا شفاف ادامه ميدهد و در جريان گفتوگوها قرار شد در روزهاي دوم و سوم اسفند هيأتي از آژانس مجددا به تهران سفري داشته باشد.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان كه صبح سهشنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران سخن ميگفت در پاسخ به ايسنا، گفت: سفر هيأتي از آژانس بينالمللي انرژي اتمي به سرپرستي معاون مديركل اين سازمان در چارچوب همكاريهاي معمولي ايران با آژانس بود كه امري طبيعي است. اين سفر با فضاي مثبت انجام شد. همكاريهاي ايران و آژانس ميتواند به شناخت بهتر آژانس از فعاليتهاي صلحآميز كشورمان منجر شود، گفتوگوهاي خوبي صورت گرفت و قرار شد اين مذاكرات ادامه يابد.
او در پاسخ به پرسش ديگر ايسنا درباره مذاكرات ايران و 1+5 نيز گفت: از انجام مذاكرات همهجانبه كه حول نقاط مشترك صورت گيرد و فضاي مثبت براي ايجاد تعامل و همكاري را دنبال كند استقبال ميكنيم.
جليلي بهزودي به نامه اشتون پاسخ ميدهد
دستيار ويژه وزير خارجه ايران تاكيد كرد: جليلي بهزودي نامهاي را در پاسخ به نامه اشتون ارسال خواهد كرد و با اقدامي كه توسط اشتون بايد صورت گيرد، ميتوانيم به سمت تعيين تاريخ و محل نشست بعدي برويم.
وي همچنين در ارتباط با تحريمهاي جديد آمريكا عليه كشورمان در حوزههاي مختلف گفت: تحريمها عليه كشورمان موضوع جديدي نيست و بيش از سي سال است كه در مورد كشور ما مطرح است؛ ما اين اقدامات را خصمانه تلقي ميكنيم كه نشان ميدهد كشورهاي غربي به ويژه آمريكاييها هنوز ملت بزرگ ما را نشناختهاند. اگر قرار باشد براي توقف پيشرفت يك كشور و جلوگيري از دسترسي به حقوقشان فشارهاي غيرمنطقي و روشهاي ضدانساني به كار گرفته شود، حتما پاسخ مطلوب آنها از طرف ملت ما داده نخواهد شد. آن چه كه نتيجه علمي اين گونه اقدامات خواهد بود عزم و اراده جديتر ملت ما براي دسترسي به اهداف بزرگ خود در چارچوب منافع ملي و حقوق كشور ما خواهد بود.
مهمانپرست تاكيد كرد: اين كه كشورهاي ديگري بخواهند با اين گونه فشارها همراهي كنند بايد بدانند منافع ملي خود را قرباني اهداف سياسي نامشروع كشورهاي غربي و آمريكاييها خواهند كرد و در نتيجه خود آنها متضرر خواهند شد.
اروپا بعد از تحريم نفت ايران بايد پاسخگوي افكار عمومي مردم خود باشد
او در مورد طرح نمايندگان مجلس براي توقف فروش نفت به اروپا نيز گفت: در اين مورد بيش از هر كسي مردم كشورهاي اروپايي دچار زيان خواهند شد و اين جاي تاسف و تعجب دارد كه چطور مسوولان كشورهاي اروپايي بدون در نظر گرفتن وضعيت مردم كشورهاي خود وارد مسيري ميشوند كه مردم را دچار فشار كنند و در زماني كه با بحرانهاي جدي اقتصادي و اجتماعي روبهرو هستند مساله وارد كردن اين مردم در مشكلات جديدي كه ناشي از اقدامات آنهاست را در دستور كار گذاشتند. آنها بايد پاسخگوي افكار عمومي مردم خود باشند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به اين كه آمريكا اعلام كرده است كه بخشي از اموال ايران را در كشور خود توقيف ميكند آيا ايران اموال و داراييهايي در آمريكا دارد؟ گفت: بسياري از اين اقدامات در فضاي جنگ رواني و تبليغات صورت ميگيرد خيلي از موضوعات اساسا نميتواند تاثيري در همكاريهاي ما با كشورهاي مختلف داشته باشد. وقتي بانك مركزي ما در كشورهايي تحريم ميشود كه ما اصلا رابطهاي با آنها نداشتيم نشان ميدهد ميخواهند فضاي سنگين به لحاظ جنگ رواني و تبليغاتي ايجاد كنند. فكر ميكنند با اين اقدامات ميتوانند بر مردم ما فشار آورند و نارضايتي اجتماعي ايجاد كنند تا برخي از اهدافي كه سالها به دنبال آن بودند محقق شود.
غرب پاسخ اقداماتش را در راهپيمايي 22 بهمن ميگيرد
وي ادامه داد: مقامات كشورهاي غربي ميتوانند پاسخ اين اقدامات را در روز 22 بهمن توسط ملت ما دريافت كنند؛ توصيه ميكنم هر كاري دارند كنار بگذارند و با تمام امكاناتشان حضور مردم ما را در نقاط مختلف كشور به دقت تماشا كنند. ديدن حضور يكپارچه مردم در دفاع از نظام و استقلالشان شايد براي آنها پيامهايي داشته باشد تا در اقداماتشان تجديدنظر كنند.
يكي از خبرنگاران در مورد اقدام چين و روسيه در قبال قطعنامه ضد سوري در شوراي امنيت و مخالفت آنها پرسيد كه مهمانپرست گفت: اقداماتي كه توسط برخي از كشورها در سوريه دنبال ميشد با احساس مسووليتي كه كشورهايي مانند روسيه و چين در قبال برخوردهاي يكجانبه و اقدامات سياسي كشورهاي غربي داشتند نشان دهنده اين است كه در دنياي امروز تصور تحميل نقطه نظرات يكجانبه توسط كشورهاي غربي و همه كشورها تصوري است كه نشان دهنده اشتباه آنها در محاسباتشان است؛ اگر بخواهيم دنياي بهتري داشته باشيم به جاي بهكارگيري ادبيات زيادهطلبانه و تحميل نقطهنظرات يكجانبه به ساير كشورها بايد تلاش كنيم تا در مديريت جهان امروز مشاركت ساير كشورها را در نظر بگيريم.
جلوگيري از مداخله در سوريه توسط چين و روسيه اقدام درستي بود
او ادامه داد: اقدام روسيه و چين اقدام درستي در جهت جلوگيري از مداخلات ساير كشورها در امور داخلي سوريه است، كشورهايي كه به دنبال زمينهسازي براي دخالتهاي سياسي، نظامي و امنيتي در اين كشور هستند و پشت صحنه اين اقدامات در هم شكستن جريان مقاومت در منطقه و دفاع از امنيت رژيم صهيونيستي است.
بهترين راهكار در سوريه انجام اصلاحات توسط دولت است
دستيار ويژه وزير امور خارجه تصريح كرد: بهترين راهكار را انجام اصلاحات مطلوب در درون سوريه توسط دولت و ايجاد فضاي مناسب براي گفتوگوهاي لازم در سوريه ميدانيم بهتر است جريانهايي كه به شكلي در مسائل داخل سوريه دخالت ميكنند اجازه ندهند تا با اقدامات آنها و مسلح شدن برخي از گروهها و درگيريهاي داخلي سوريه با مشكلات جديتري روبهرو شود.
حمله به زائران در سوريه خلاف اصول انساني و بينالمللي است
وي همچنين در مورد آخرين اخبار از وضعيت مهندسان و 11 زائر ايراني كه توسط گروهي در سوريه ربوده شده بودند نيز گفت: اين اقدامات نميتواند تلاشي براي نشان دادن حقانيت برخي از اين افراد و گروهها باشد و بيشتر در جهت برهم زدن امنيت و ثبات داخلي سوريه تلقي ميشود. حمله به زائراني كه براي زيارت وارد سوريه ميشوند اقدام درستي نيست و خلاف اصول انساني و بينالمللي تلقي ميشود. البته تلاشهاي زيادي در حال انجام است و در اولين بخش از تلاشها 11 نفر از زائران ما با كمك كشورهاي دوست آزاد شدهاند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان درباره امضاي توافقنامه تركيه درباره توافق فتح و حماس گفت: در مورد فلسطين بايد به سمتي حركت كنيم كه تمام مردم فلسطين در تمامي سرزمين اصلي خود بتوانند مستقر شوند و در فضاي كاملا آزاد و با انتخابات سراسري بتوانند دولتي كه نمايندگي اين ملت بزرگ را بر عهده داشته باشد تشكيل دهند؛ البته هر اقدامي كه بخواهد به صورت مقدماتي صورت گيرد تا وحدت ميان فلسطينيها و نزديكي بين آنها را به دنبال داشته باشد حتما مورد استقبال خواهد بود. براي رسيدن به اين هدف نهايي بايد مردم فلسطين و گروههاي مختلف در كنار هم باشند و وحدت و آشتي بين خود را دنبال كنند.
وي همچنين در مورد آخرين روابط ايران و انگليس و موضوع باغ قلهك نيز گفت: در اين رابطه اقدامات لازم براي ايجاد تسهيلات براي اتباع كشورمان در نظر گرفته شده است و اجازه نميدهيم اين مسائل منافع مردم ما و كساني كه به خاطر حوادث اخير دچار مشكل شدهاند را تحت تاثير قرار دهد.
خبرنگاري پرسيد كه 1+5 خواسته است ايران غنيسازي خود را تعليق كند اما مقام معظم رهبري تاكيد كرده است كه ايران از حقوق خود عقبنشيني نميكند، نتيجه گفتوگوهايي كه قرار است با 1+5 انجام شود را با اين شرايط چگونه ارزيابي ميكنيد؟ كه مهمانپرست خاطرنشان كرد: نقطهنظرات دو طرف در مورد گفتوگوها روشن است؛ ما اقدامات زيادي را براي به نتيجه رساندن اين گفتوگوها تا كنون دنبال كردهايم. يكي از موضوعاتي كه در پرونده مذاكرات ما وجود دارد طرح مداليتهاي است كه قبلا صورت گرفت و قرار بر اين بود كه همه ابهامات و سوالهاي آژانس مطرح شود و پس از رايزنيها و اقدامات و برطرف شدن ابهامات آژانس پرونده رويه قانوني خود را دنبال كند كه اين اقدامات انجام شده است و به تمامي سوالات آژانس پاسخ داديم، بنابراين ما نقطه بسيار درخشاني را در سابقه همكاريها داريم.
از مذاكرات ثمره بخش و همه جانبه با 1+5 استقبال ميكنيم
او همچنين پيگيري بيانيه تهران را اقدام سازنده ايران در راستاي نشان دادن همكاري و تفاهم دانست و گفت: از مذاكراتي كه بتواند ثمره بخش و همه جانبه باشد و حول نقاط مشترك مورد توافق دو طرف صورت گيرد استقبال ميكنيم. بارها تكرار كردهايم هر مسالهاي كه بخواهد ملت ما را از حقوق مسلم خود محروم كند به هيچ وجه پذيرفتني و قابل ذكر نيست.
يكي ديگر از خبرنگاران پرسيد اخباري منتشر شده است مبني بر اين كه جوانان مصري كه در همايش جوانان و بيداري اسلامي شركت كردهاند پس از بازگشت به مصر بازداشت شدهاند كه دستيار ويژه وزير خارجه ايران اظهار كرد: اين خبر درست نيست. هيچ بازداشتي صورت نگرفته است. مسالهاي بوده است كه در گمرك انجام شده كه كاملا طبيعي است كه براي بازديد مسافران صورت ميگيرد. ما اطلاعاتي مبني بر اين كه مشكل و مزاحمتي ايجاد شده باشد دريافت نكردهايم ضمن اين كه معتقديم رفت و آمد قشرهاي مختلف مردم منطقه و ارتباط آنان با هم بسيار مفيد است و ميتواند مردم را به يكديگر نزديك كند.
آمريكا همچنان به دنبال مداخله در افغانستان است
خبرنگار ديگري درباره انجام مذاكرات بين آمريكا و طالبان در قطر پرسيد كه سخنگوي وزارت خارجه پاسخ داد: آمريكا همچنان به دنبال مداخله در امور داخلي كشورهاي مختلف از جمله افغانستان است. نتيجه 9 سال حضور در افغانستان به اينجا منجر ميشود كه شعارهايي كه قبلا مقامات آمريكايي براي مقابله با افراطگرايان ميدانند تنها بهانهاي براي مداخلات نظامي آنها بوده است.
وي تاكيد كرد: بايد كشورهايي كه متعلق به منطقه نيستند به منطقه خود بازگردانند و دست از مداخلات خود بردارند. حتما مقامات افغانستان و مردم اين كشور از ظرفيت لازم براي اداره كشورشان به شكل مطلوب برخوردارند و به بهترين شكل ميتوانند مشكلاتشان را در فضاي داخلي و گفتوگوهاي افغاني ـ افغاني دنبال كنند.
ايران هيچ دخالتي در مسائل داخلي سوريه ندارد
يكي از خبرنگاران پرسيد كه گروه اخوان المسلمين ايران را به همدستي مستقيم در كشتار در سوريه متهم كرده است كه سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران گفت: ما هيچ دخالتي در مسائل داخلي سوريه نداريم و مداخله ساير كشورها را در اين مساله نادرست ميدانيم كه ميتواند ثبات و امنيت را در منطقه به خطر اندازد.
برخي مقامات تركيه در مورد سوريه دچار اشتباه در محاسبات شدهاند
وي همچنين در واكنش به اظهارات معاون نخستوزير تركيه كه گفته است مطمئن نيست ايران را به عنوان كشوري مسلمان بتوان ياد كرد گفت: برخي از مقامات تركيه در مورد مسائل سوريه دچار اشتباه در محاسبات شدهاند؛ به آنها توصيه ميكنيم كه با شناخت دقيقتر از مسائل سوريه فضايي را ايجاد كنند تا به حل مساله كمك جدي كند و فضايي براي حل مسائل داخلي سوريه ايجاد كند. بهترين راهحل ايجاد فضاي مناسب براي گروهها، انجام اصلاحات و كنار گذاشتن خشونت است و مداخله نكردن كشورهاي خارجي، مساله ضروري در سوريه است.
بيبيسي رفتارهاي ضد اخلاقي و ضد انساني را كنار بگذارد
مهمانپرست درباره انتشار اخباري مبني بر فشار ايران به برخي كاركنان رسانه بيبيسي نيز گفت: رسانههاي كشورهاي غربي به ويژه بيبيسي كه سابقه بسيار بدي را در عملكرد خود در مورد ملت ما دارد طبيعي است كه اگر قصد ايجاد فضاي خصمانه عليه ملت ما داشته باشد، نبايد انتظار داشته باشند همه تسهيلات براي اقدامات آنها فراهم شود. رسانهها وظيفه خطيري بر عهده دارند؛ بزرگترين مسووليت رسانهها اين است كه حقايق را به خوبي منعكس كنند؛ اگر رسانهاي وظيفه اصلي خود را كنار بگذارد و زيرپا گذاشتن حقوق ملتهاي ديگر را در دستور كار قرار دهد رسالت خود را از دست ميدهد. نبايد رساله ابزار دست قدرتهاي سياسي باشد. توصيه ميكنيم رسانههاي غربي و به ويژه بيبيسي به مسووليت اصلي خود برگردند و رفتارهاي ضد اخلاقي و ضد انساني و برخورد با ملتهاي ديگر را كنار بگذارند.
مهمانپرست توضيح داد: طبيعي است مسوولان امنيتي در هر كشوري براي حفظ ثبات و امنيت در هر كشور با هر اقدام خصمانهاي مقابله كنند و اين هيچ ارتباطي با آزادي فعاليت رسانهها ندارد.
وي در مورد مذاكرات درباره درياي خزر نيز گفت: اين مذاكرات در چارچوب نشستها ميان نمايندگان ما و كشورهاي ساحلي اين دريا در حال انجام است.
به گزارش ايسنا، مهمانپرست در ابتداي اين نشست ضمن گراميداشت هفته وحدت و تبريك ايام ميلاد پيامبر اسلام گفت: سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران و روز نيروي هوايي كه خاطرات شيريني را از ايام پيروزي انقلاب به ياد ملت بزرگ ما ميآورد گرامي ميداريم.
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: وعده ديدار ما در روز 22 بهمن و راهپيمايي اين روز است.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|18|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]