واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آثار علمي و پژوهشي كشور رو به افزايش است
سرويس سياسي - اجتماعي: دكتر ايرج فاضل رئيس فرهنگستان علومپزشكي امروز گفت: در مملكت ما آثار علمي و تحقيقات و پژوهشهاي خوب و قابل تحسين رو به افزايش است كه نويد علمي درخشاني را براي آينده كشور ميدهد.
به گزارش خبرنگار ما، در آغاز اين مراسم، دكترفاضل رئيس فرهنگستان علومپزشكي با اشاره به اينكه امسال براي دومين بار جايزه دكتر هادوي از سوي اين فرهنگستان به پژوهشگران و محققان برتر كشور اهدا ميشود، گفت: فرهنگستان علومپزشكي از سال 74 اقدام به معرفي پژوهشگران برتر رشته علومپزشكي كرد كه اين يك نوع فرهنگ سازي براي تشويق و ترغيب پژوهشگران براي انجام كارهاي تحقيقاتي است.
وي افزود: از آن سال تاكنون در روز 15 اسفند از يكي از شخصيتهاي برجسته پزشكي تجليل ميشود و به آنان نشان درجه يك علمي كشور اهدا ميشود.
دكتر فاضل با قدرداني از اقدام دكتر هادوي براي اختصاص جايزهاي به پژوهشگران ومحققان برتر كشور گفت: در مملكت ما آثار علمي و تحقيقات و پژوهشهاي خوب و قابل تحسين رو به افزايش است كه نويد علمي درخشاني را براي آينده كشور ميدهد.
اين گزارش ميافزايد: دكتر رضا ملكزاده معاون پژوهشي فرهنگستان علوم پزشكي در سخناني به وضع پژوهشي كشور پرداخت و گفت: خوشبختانه روند توليدات علمي در كشور رو به افزايش بوده و شتاب چشمگيري دارد به طوري كه از نظر ثبت مقالات در مجلات علمي جهان(ISI) ما به سطح تركيه رسيدهايم.
وي با اشاره به اين كه براي انتخاب پژوهشگران و محققان كشور، از روش ISI استفاده ميكنيم، گفت: 35 درصد توليدات علمي كشور كه در ISI درج ميشود مربوط به رشتههاي علوم پزشكي است.
دكتر ملكزاده گفت: توليدات علمي كشور كه از سال 1996 تا 2006 در ISI ثبت شده 21 هزار مقاله بوده و ايران در رتبه 42 قرار داشت در حالي كه در فاصله سالهاي 1999 تا 2009 تعداد مقالات علمي ثبت شده ما دو برابر شده و به 40 هزار مقاله رسيده و رتبه ايران در اين زمينه به 38 ارتقاء يافته است.
وي با اشاره به معيار علمي بسيار معروف اچ ايندكس براي ارزيابي كيفي مقالات علمي گفت: براي بررسي كيفي يك مقاله از روش اچ ايندكس استفاده ميكنند كه بالاترين آمار اچ ايندكس مربوط به آمريكا با 891 مقاله و بيش از 891 بار مراجعه به آن است.
دكتر ملكزاده، اچ ايندكس ايران را 65 در كل علم دانست و گفت: اگر نگاه به رتبه كنيم رتبه ايران 39 است كه خيلي پايين به حساب ميآيد.
وي به موانع پژوهش در كشور اشاره كرد و گفت: در سند چشمانداز ما بايد از نظر ثبت مقالات به سطح كشورهاي پيشرفته برسيم، اما هماكنون فاصله ما با آن كشورها زياد است كه براي رفع اين فاصله بايد مقالات و مجلات علمي خود را به زبان انگليسي خوب ترجمه و به ISI ببريم.
معاون پژوهشي فرهنگستان علوم پزشكي يكي ديگر از راهكارهاي رفع فاصله در زمينه پژوهش و تحقيقات با كشورهاي معتبر دنيا را حمايت مالي خوب از تحقيقات دانست و گفت: در برنامه چهارم قرار بود كه سهم تحقيقات در بودجه به 4 درصد برسد كه اكنون اين رقم زير 5/1 درصد است.
وي با تاكيد براين كه تمام مسئولان نسبت به انجام تحقيقات و پژوهش در كشور ابراز علاقه، اما در عمل توجه چنداني به آن نميكنند، گفت: ايجاد آزمايشگاه حيواني و تجهيز ديگر آزمايشگاهها از موارد افزايش كيفيت كارهاي تحقيقاتي است، به طوري كه تحقيقي كه دكتر استكي انجام داده و بيشترين مراجعه به آن در سايتهاي علمي جهان انجام شده براثر ايجاد يك آزمايشگاه حيواني در كشور بوده است.
در ادامه اين مراسم، دكتر هادوي نيز در سخنان كوتاهي از پژوهشگران و محققان كشور قدرداني كرد.
سپس 6 نفر از پژوهشگران و دانشمندان برتر ايران در رشتههاي علوم پايه و علوم باليني جوايز فرهنگستان علوم پزشكي (دكترهادوي) را از دست دكتر ايرج فاضل دريافت كردند.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر ناصر سيم فروش، دكتر حميد احمديه و دكتر محمدرضا مسجدي سه پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي در گروه علوم باليني و دكتر حسين استكي از دانشگاه شهيد بهشتي، خانم دكتر سيمارفعتي از انستيتوپاستور ايران و دكترسيد جواد مولا از دانشگاه تربيت مدرس سه پژوهشگر برتر از گروه علوم پايه بودند كه امروز جوايز فرهنگستان علوم پزشكي را دريافت كردند.
جمعه|ا|11|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]