واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دندان؛ از شيري تا دائمي
* تشخيص دندان نهفته در فك چگونه است؟ دندانپزشكان با معاينه داخل دهان و با كمك راديوگرافي وجود دندانهاي عقل نهفته را تشخيص ميدهند.
* دندان عقل نهفته اگر درآورده نشود، چه عوارضي دارد؟ دندانهاي نهفته مشكلات عديدهاي را ميتوانند در آينده ايجاد كنند كه در زير به برخي از آنها اشاره ميكنيم:
1) عفونت لثه
2) عفونت استخوان
3) آبسه و سلوليت؛
4) صدمه به دندان مجاور؛
5 ايجاد كيست؛
6) درد؛
7) حركت دنداني؛
* دندانهاي عقل نهفته را چه بايد كرد؟
اگر دندانپزشك تشخيص دهد كه دنداني قادر به رويش نيست، بايد آن را كشيد.
* زمان مناسب درآوردن دندان عقل چه موقع است؟
اين دندانها تا جايي كه قادر به رويش باشند، به طرف سطح حركت ميكنند و معمولاً در سطح پشتي دندانهاي آسياي بزرگ دوم گير ميافتند و جلوتر نميروند. اين حالت معمولاً در سنين 16 تا 17 سالگي اتفاق ميافتد و بهترين زمان براي درآوردن آنهاست.
* درآوردن ديرتر دندانهاي عقل تا سنين بالاتر و سالمندي چه مشكلاتي دارد؟
* درآوردن دندانهاي عقل در سنين سالمندي ممكن است مشكلات ذيل را به همراه داشته باشد:
ـ با افزايش سن ريشهها قطورتر شده و ممكن است كشيدن دندان را سختتر كند.
ـ التيام ضعيفتر بعد از كشيدن دندان
ـ پوسيدگي دندانهاي مجاور ـ احتمال فك جوش شدن دندان
ـ احتمال شكسته شدن استخوان در افراد پير در حين جراحي و درآوردن دندان
ـ كاهش تحمل بيمار به دليل شرايط سني و درمانهاي پزشكي از قبيل مصرف داروهاي قلبي، ريوي و...
* سفيد كردن دندانهاي زنده
بسياري از مردم از بدرنگي دندانهايشان رنج ميبرند و بسياري نيز مايلند كه دندانهاي سفيدتري داشته باشند. رنگ دندان متناسب با رنگ پوست است. دندانهاي سياهپوستان بسيار سفيد بنظر ميآيند كه در واقع اينطور نيست و زمينه تيره و سياه پوست آنها ايجاد خطاي ديد ميكند و باعث ميشود كه دندانهايشان سفيدتر ديده شوند. با اين حال بسياري از مردم دندانهاي تيرهتري دارند كه با رنگ پوستشان متناسب نميباشد و ممكن است اين تيرگي ژني بوده يا بطور اكتسابي به وجود آمده باشد. عوامل متعددي در بروز بدرنگي دندان مؤثرند. با پيشرفت سن، رنگ دندانها تيرهتر ميشود. مصرف بعضي از داروها مثل تتراسايكلينها در زمان حاملگي و در كودكي رنگ دندانهاتغيير مي كند، زيرا كه اين داروها تمايل به تركيب با انساج سخت بدن دارد. مصرف دخانيات و مواد غذايي رنگي باعث تغيير رنگ خارجي دندان ميگردد. بيماريهايي مثل اريتروبلاستوز، هماتوپورفيريا و آلكاپتونوري از عوامل بدرنگي دندان هستند. مسموميت با فلورايد (فلوروزيس) و برخي از اختلالات و نواقص تكاملي و اكتسابي در مينا و عاج نيز در تغيير رنگ دندان مؤثرند.
بوي بد دهان
بسياري از افراد از بوي بد دهان رنج ميبرند و از نظر روحي و اجتماعي دچار مشكل ميشوند. عوامل متعددي در ايجاد بوي بد دهان نقش دارد كه به علت كثرت اين عوامل پيدا كردن علت واقعي بوي بد دهان مشكل و گاهي غير عملي است.
علت بوي بد دهان يا خارج دهاني و يا داخل دهاني.
* عمدهترين علل غيردهاني عبارتند از: ـ بيماريهاي دستگاه تنفسي شامل: بيماريهاي سينوس ـ مخاط بيني، ناي و ريهها. ـ بيماريهاي دستگاه گوارش، گرسنگي و معده خالي و بوي ناشي از خوراكيها و داروها.
ـ اختلالات غدد مترشحه داخلي در مواقع حاملگي، قاعدگي، يائسگي، بلوغ و ديابت. ـ مسموميتها و كمبود بعضي از ويتامينها. ـ سن و جنس.
بوي دهان در نوزادان معمولاً مطبوع است، اما با درآمدن دندانها و استفاده از مواد غذايي متنوع گاهي نامطبوع ميشود. با پيشرفت سن و بهخصوص در هنگام پيري، بوي دهان نامطبوعتر ميشود كه شدت آن در زنان بيشتر است. در هنگام گرسنگي و خالي ماندن معده، گازهاي بد بوي روده از دهان متصاعد شده و باعث بوي بدي ميشود كه با شستن دهان از بين نميرود. همچنين نوع ميكروبهايي كه در معده به طور طبيعي وجود دارند در ايجاد بو، مؤثرند.
عدم رعايت بهداشت دهان باعث ميشودكه باقيمانده مواد غذايي بين دندانها گير كرده و بر اثر فعاليت ميكروبي تجزيه شده و سبب بوي بد دهان شود. در ايجاد گير غذايي علاوه بر عدم رعايت بهداشت دهان و وجود حفرات پوسيدگي، مرتب نبودن دندانها نيز نقش دارد. پوسيدگي اگر متوقف يا معالجه نشود به پالپ دندان (نسج نرم وسط دندان و در اصطلاح عاميانه عصب دندان) رسيده، باعث عفونت آنجا توسط ميكروبها شده و بوي بد و متعفني استشمام ميشود.
جمعه|ا|11|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]