واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نمره منفي صنايع دريايي در لايحه بودجه سال1388 اروندان و ايزوايكو زيانده اعلام شدند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
لايحه بودجه سال 1388 امسال در حالي به مجلس شوراي اسلامي براي تصويب ارايه شد كه در ميان اسامي شركتهاي دولتي زيانده در سال آينده ميتوان دو نام شركت سهامي كشتيسازي اروندان و شركت سهامي مجتمع كشتيسازي و صنايع فراساحل ايران (ايزوايكو) را مشاهده كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، براي سال 1388 درآمد شركت سهامي كشتيسازي اروندان هفت ميليارد و 317 ميليون و 600 هزار تومان برآورد شده است، در حالي كه هزينه اين شركت بدون احتساب هزينههاي مربوط به استهلاك 13 ميليارد و 350 ميليون و 370 هزار تومان پيشبيني شده است.
اين در حاليست كه در لايحه بودجه سال 1387 اين شركت فعال در حوزه صنايع دريايي جزو شركتهاي سودده طبقهبندي شده بود.
ايزوايكو هم زيانده شد!
همچنين درآمد شركت سهامي مجتمع كشتيسازي و صنايع فراساحل ايران (ايزوايكو) براي سال آينده 34 ميليارد و 408 ميليون و 760 هزار و 900 تومان برآورد شده، در حالي كه هزينههاي اين شركت دولتي بدون در نظر گرفتن هزينههاي مربوط به استهلاك 89 ميليارد و 499 ميليون و 143 هزار و 400 تومان پيشبيني شده است.
اما شركت ايزوايكو در حالي در لايحه بودجه سال 1388 به مرز زياندهي رسيده است كه معاون سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو) چندي پيش به ايسنا گفته بود كه حوضچه خشك ايزوايكو طرحي ملي بوده كه اگر رديف بودجه براي آن تعريف نشود، اجراي آن با مشكل روبهرو خواهد شد.
مظفر اعواني با اشاره به اينكه بخش خصوصي قادر به تكميل چنين طرحي نبوده و براي اجراي ادامه طرح بايد منابع مالي آن تامين شود، خاطرنشان كرده بود كه براي عملياتي كردن فقط يكي از دو حوض اين طرح به دستكم 60 تا 70 ميليارد تومان منابع مالي نياز است.
از سوي ديگر واگذاري سهام اين شركت كشتيسازي در سال گذشته به سازمان تامين اجتماعي اعتراضهاي زيادي را از سوي كارشناسان صنايع دريايي در پي داشت كه در نهايت سهام اين شركت به سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران عودت داده شد.
سيدحسين ميرافضلي - رييس دبيرخانه شوراي عالي صنايع دريايي - در اين باره با اشاره به واگذاري اشتباه سهام شركت ايزوايكو به شركت سرمايهگذاري تامين اجتماعي و صدرا به بانك ملي به ايسنا توضيح داده بود كه اين دو مجموعه بزرگ كشتيسازي كشور بايد به اهل آن و متخصصان صنايع دريايي سپرده شوند كه خوشبختانه در مورد شركت ايزوايكو چنين شد.
به گفته وي حداقل چهار سال زمان نياز است تا بتوان شركتي مانند ايزوايكو را با شرايط مناسب به بخش خصوصي واگذار كرد.
اروندان واگذار ميشود، ايزوايكو نه!
از سوي ديگر در لايحه بودجه سال 1388 ، شركت سهامي كشتيسازي اروندان جزو شركتهاي داراي مصوبه واگذاري ذكر شده، در حالي كه شركت سهامي مجتمع كشتيسازي و صنايع فراساحل ايران (ايزوايكو) چنين ويژگي ندارد. با اين وجود طبق قانون امكان واگذاري شركتهاي زيانده به بخش خصوصي وجود ندارد و به همين دليل ممكن است كه زيانده اعلام شدن شركت كشتيسازي اروندان در واگذاري اين شركت خلل ايجاد كند.
انتهاي پيام
جمعه|ا|11|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]