واضح آرشیو وب فارسی:ايران: مديركل دفتر امور صنايع كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي در گفتوگو با خبر داد نوسازي 1300 واحد صنايع تبديلي در4 سال آينده
زهره افشار
دولت با هدف بازسازي و نوسازي واحدهاي صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي موجود و حمايت از آنها سياستهاي حمايتي ويژهاي را در دستور كار خود قرار داد. در حال حاضر حدود 16 هزار واحد صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي در كشور فعال هستند كه حدود 5 هزار واحد داراي مجوز از وزارت جهاد كشاورزي ميباشند.
در قالب اهداف برنامه پنجم توسعه بايد تا پايان اين برنامه حدود هزار و 300 واحد از آنها بازسازي و نوسازي شود.مديركل دفتر امور صنايع كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي در گفتوگو با ضمن تشريح راهكارهاي حمايتي دولت براي تسريع در بازسازي و نوسازي صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي گفت: طي برنامه پنجم توسعه قرار است بالغ بر 140 ميليون تن ماده خام كشاورزي توليد شود.عليرضا پوربصير افزود: بر اين اساس برنامهريزي شده تا در برنامه پنجم براي فرآوري 24 ميليون تن محصولات كشاورزي ظرفيت جديد ايجاد شود.
به گفته وي اين ظرفيتسازي در بخشهايي خواهد بود كه در حال حاضر با كمبود ظرفيت مواجه است. ايجاد و توسعه انبارهاي فني، سردخانهها و واحدهاي درجهبندي و بستهبندي سيبزميني، پياز و انواع سبزي و ميوهجات، واحدهاي بستهبندي و فرآوري پسته، زعفران، خرما، كشتارگاههاي دام و طيور و... بخشهاي داراي اولويت ميباشند.
بدون ترديد ايجاد صنايع تبديلي در روستاها يكي از سودمندترين ارتباطات بين دو بخش صنعت و كشاورزي است. اين صنايع از ميزان بيكاريهاي دائمي و فصلي در مناطق روستايي ميكاهد.
همچنين زمينه مناسب جهت توسعه مناطق روستايي را فراهم آورده و افزايش توليد روستايي، بهرهوري، ايجاد فرصتهاي شغلي، تأمين نيازهاي اساسي، پيوند با ديگر بخشهاي اقتصادي و نهايتاً توسعه عدالت اجتماعي را در پي خواهد داشت لذا اين گونه صنايع ميتواند پيشنياز استراتژي صنعتي شدن و تأمينكننده امنيت غذايي در كشور باشد.پوربصير خاطرنشان كرد: در اين راستا در سالجاري بازسازي 230 واحد صنايع تبديلي در بخشهاي مورد نظر با اعتباري بالغ بر 70 ميليارد تومان انجام خواهد شد.به گفته وي، سهم متقاضي از تسهيلات بازسازي و نوسازي صنايع تبديلي 20 و سهم بانكها 80 درصد هزينه كل طرح در نظر گرفته شده است.
همچنين او ادامه داد: دولت با هدف حمايت بيشتر از نوسازي واحدهاي موجود 6 درصد سود و كارمزد تسهيلات بازسازي را به صورت يارانه تأمين مي كند. همچنين براي ايجاد و گسترش صنايع تبديلي از طريق احداث واحدهاي جديد 3 درصد كارمزد توسط دولت تأمين ميشود. در واقع دولت براي بازسازي و نوسازي واحدهاي مستهلك با توجه به ضرورت و اولويتهاي آن 3 درصد يارانه بيشتر ميدهد.
در اين راستا 170 ميليارد تومان تسهيلات از طريق كمكهاي فني و اعتباري تأمين ميگردد و اميد است مابقي نيازهاي تسهيلاتي با توجه به پيشبيني سرمايهگذاري در سالجاري كه بيش از 580 ميليارد تومان است از طريق منابع استاني و بنگاههاي زودبازده و صندوق توسعه ملي تأمين شود. مديركل دفتر صنايع كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي گفت: با تمهيدات انديشيده شده انتظار ميرود در برنامه پنجم هزار و 300 واحد صنايع تبديلي بازسازي و نوسازي شوند.
وي واحدهاي موجود صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي را در مجموع بالغ بر 16 هزار واحد اعلام كرد و گفت: 4 هزار و 920 واحد آنها داراي مجوز از وزارت جهاد كشاورزي هستند كه حدود 30 درصد واحدهاي داراي مجوز صنعتي كشور را تشكيل ميدهند.وي احداث واحدهاي جديد فرآوري را نيز يكي ديگر از اولويتهاي بخش كشاورزي در حال حاضر اعلام كرد و گفت: با برنامهريزيهاي صورت گرفته در سالجاري 3 ميليون تن به ظرفيت جذب ماده خام كشاورزي افزوده خواهد شد.
در حال حاضر ظرفيت نگهداري و فرآوري ماده خام كشاورزي توسط واحدهاي صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي حدود 100 ميليون تن است.
وي اولويت سوم بخش صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي را بحث توسعه اشتغال خانگي دانست و خاطرنشان كرد: با توجه به پتانسيلهاي موجود در اين بخش يكي از راهكارهاي مؤثر براي ايجاد اشتغال در مناطق روستايي، توسعه صنايع تبديلي خانگي است كه ايجاد آن با سرمايهگذاري كم امكانپذير است.پوربصير گفت: در اين راستا وزارت جهاد كشاورزي با همكاري وزارتخانههاي بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و كار، تعاون و رفاه اجتماعي و ساير دستگاههاي ذيربط، مشكلات اين بخش را بررسي و راهكارهايي براي برطرف كردن آنها انديشيده شده است.
وي خاطرنشان كرد: قرار است درپايان سال 90 بيش از 21 هزار اشتغال جديد در اين بخش ايجاد شود كه 11 هزار اشتغال آن از طريق واحدهاي صنعتي و 10 هزار آن از طريق مشاغل خانگي خواهد بود.ارتقاي تكنولوژي با هدف توسعه صادرات مورد ديگري است كه مديركل دفتر امور صنايع كشاورزي به آن اشاره و خاطرنشان ميكند كه نگرش و رويكرد به توسعه اين بخش بازار محور است نه توليدمحور.وي با اشاره به اينكه در طول برنامه چهارم صادرات واحدهاي صنايع تبديلي و تكميلي داراي مجوز از وزارت جهاد كشاورزي معادل 827 ميليون دلار بوده است، گفت: تا پايان برنامه پنجم اين ميزان به 2 ميليارد دلار خواهد رسيد.
يکشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]