واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مهريه عندالاستطاعه شرط خوبي در سندهاي ازدواج نيست
اجتماعي. قوه قضائيه. مهريه
معاون آموزش و پژوهش مركز امور مشاوران و وكلاي قوه قضاييه با بيان اينكه زنان ميتوانند شرط مهريه عند المطالبه را در سند ازدواج امضاء نكنند، گفت: مهريه عندالاستطاعه شرط خوبي در سندهاي ازدواج نيست.
فاطمه بداقي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: مهريه در صورت عندالمطالبه بودن براي زن حق حبس ايجاد ميكند بدين معنا كه زن در صورت عدم پرداخت مهريه از سوي مرد، ميتواند حكم حبس براي همسرش بگيرد وي اظهار داشت: اما در صورتي كه مهريه عندالاستطاعه باشد راهي براي زن به منظور گرفتن حق خود از مرد باقي نميماند.
وي با اشاره به ديگر اشكالات مهريه عندالاستطاعه، گفت: از اشكالات ديگر مهريه عندالاستطاعه لازم الاجرا نبودن آن است زيرا در صورت عدم پرداخت مهريه از سوي مرد، زن بايد استطاعت مالي مرد را ثابت كند، در غير اين صورت نمي تواند حق مهريه خود را دريافت كند.
بداقي تصريح كرد: اما در صورتي كه زن مهريه عندالمطالبه را در سند ازدواج انتخاب كرده باشد، به راحتي ميتواند حقاش را از مرد طلب كند.
وي از ديگر اشكالات مهريه عندالاستطاعه را مجهول بودن زمان مدت قرارداد دانست و گفت: هنگاميكه قراردادي زمان مجهول داشته باشد،باطل است و در اين صورت زن نميتواند به حق مهريهاش دست يابد.
اين كارشناس قضايي افزود: اصولا شروط مجهول باطل است و چون مهريه عندالاستطاعه زمان مشخصي براي پرداخت ندارد، عملا شرط مجهول و باطل است و در اين صورت بايد زن به سراغ مهرالمثل برود.
بداقي گفت: از ديگر اشكالات مهريه عند الاستطاعه اين است كه قانونگزار آن را نميشناسد.
وي با بيان اينكه مهريه عندالمطالبه مدت روشن و معيني دارد و در قانون شناخته شده است، افزود: در صورت عندالمطالبه بودن مهريه، قاضي ميتواند در تسريع حكم آن اقدام كرده و حتي مهريه را بصورت اقساط براي زن مطالبه كند.
وي ادامه داد: مهريه عند الاستطاعه براي قاضي مجهول بوده و همه فرضهاي ممكن ،براي آن پيش بيني نشده است.
بداقي گفت: به عنوان مثال در زمان فوت همسر يا هنگام طلاق، قانون فروضي را براي آن پيش بيني نكرده و تنها در صورتي زن به حق مهريه خود ميرسد كه بتواند استطاعت مالي مرد را ثابت كند.
وي اضافه كرد: بر اين اساس، در اختلافات و مناقشاتي كه بين زوجين پيش مي آيد در صورت مهريه عندالاستطاعه قاضي نميتواند تصميم بگيرد.
وي اظهار داشت: اشكال ديگر اين قانون اين است كه به محض انعقاد عقد بين زوجين مهريه به ملكيت زوجه در نميآيد اما در مهريه عند المطالبه به محض انعقاد عقد، مهريه به ملكيت زوجه ميرسد.
بداقي، با بيان اينكه در شرايط فعلي كه مهريه عندالمطالبه است مهريه ها از سوي برخي همسران پرداخت نميشود، يادآور شد: در قضيه مهريه
عندالاستطاعه قضيه لاينحل باقي ميماند.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 343]