واضح آرشیو وب فارسی:حيات: 30 سال شكوفايي انقلاب اسلامي؛اكرمي : آگاه شدن و آگاهي سازي دو موضوع مهم آينده انقلاب اسلامي است
تهران- حيات
حجت الاسلام سيد رضا اكرمي نماينده كنوني مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي و پدر شهيد سيد مهدي اكرمي تحصيلات حوزوي خود را از سال 40 در شهر قم آغاز كرد و اولين بار در سال 48 در سمنان ممنوع المنبر شد. وي پيش از انقلاب اسلامي به سخنراني و تدريس مشغول بوده است و پس از انقلاب از سال 58 تا 63 مسوول عقيدتي- سياسي نيروي هوايي ارتش و سه دوره نمايندگي مردم سمنان را برعهده داشته است. اكرمي از سال 79 تا 85 نيز جانشين عقيدتي سياسي ارتش و در دوره هاي پنجم و هشتم هم نمايندگي مردم تهران را برعهده داشته است.
با وي در خصوص سي سالگي انقلاب شكوهمند اسلامي و موانع و راهكارهاي پيشرفت انقلاب به گفتگو نشسته ايم كه متن كامل اين گفتگو را در ذيل مي خوانيد:
حيات: به نظر شما دستاورد استراتژيك انقلاب اسلامي با گذشت 30 سال از تولد آن چه بوده است؟
اكرمي: دستاوردهاي انقلاب از منظرهاي گوناگون قابل طرح است اگر از منظر سياسي به آن نگاه كنيم رسيدن كشور به استقلال و آزادي ، تاسيس نظام جمهوري اسلامي ايران با آراي مردم و برگزاري نزديك به سي انتخابات در سي سال گذشته را مشاهده مي كنيم در بعد بين المللي هم ايران در معادلات منطقه اي و جهاني همانند مسايل افغانستان، عراق و فلسطين اثر گذار است و اكثر تحليل گران معتقدند اگر نقش ايران گرفته شود توفيقي حاصل نمي شود، ايراني كه تا ديروز صد در صد به بيگانگان وابسته بود امروز مستقل است و روز به روز بر تاثير گذاري اش افزوده مي شود.
در بخش فرهنگي شاهد جهش خاصي هستيم و ميزان بيسوادي از كمتر از پنجاه درصد به بيش از هشتاد درصد و شمار دانشجويان از صد و پنجاه هزار نفر به سه ميليون و چهارصد هزار نفر رسيده است و دانشجويان و طلاب چندين كشور جهان در كشور تحصيل مي كنند، صدا و سيماي ما نيز امروز تقريبا پوشش كاملي بر كشور دارد و حتي چندين فرستنده خارجي هم مشغول به كار هستند و مقالات علمي دانشمندان ما در مجلات بين المللي چاپ مي شوند.
از نظر اقتصادي تلاش كرده ايم و ابستگي مان به نفت را كاهش دهيم و از اقتصاد دولتي فاصله بگيريم لذا اصل 44 را براي بيشتر فعال كردن اقتصاد در مرحله اجرا داريم.
حيات: از ميان همه اين موارد دستاوردي كه بتوان به عنوان دستاورد استراتژيك از آن نام برد چيست؟
اكرمي: تقريبا تمام كارشناسان عقيده دارند كه موقعيت كنوني حزب الله در لبنان، حماس در فلسطين و يا وضعيت كشور عراق به بركت حضور و نفوذ ايران است و آنها از آن به «زلزله» اي كه نظام هاي عقب مانده را لرزانده و كشورها را به سمت مردم سالاري سوق داده است ياد مي كنند.
حيات: پس از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي چه قدر در تحقق اهداف و شعارهاي انقلاب موفق بوده ايم؟
اكرمي: امام در سال 43 به عده از اعضاي موتلفه كه به ديدار ايشان آمده بودند، گفتند: ما سه هدف داريم، 1- نجات ايران از استبداد داخلي و استعمار خارجي 2- نجات جهان اسلام از استبداد داخلي و استعمار خارجي 3- زمينه سازي براي ظهور امام عصر (عج).
در داخل كشور قطعا به آرمان نجات ايران از استبداد و اشعار رسيده ايم و امروز هيچ دولتي بر ما حاكم نيست و در داخل هم استبداد وجود ندارد حتي آنقدر آزادانه نقد صورت مي گيرد كه برخي معتقد در اين زمينه افراط شده است.
نجات كشورهاي اسلامي از استبداد و استعمار نيز در برخي كشورهاي اسلامي تحقق پيدا كرده و قانون اساسي افغانستان و يا عراق كه به تصويب رسيد هرگز خوشايند استعمارگران نبود و اگر به درستي اجرا شود آنها هم مشابه ايران نظامي الهي، مردمي و اسلامي خواهند داشت، انقلاب اسلامي حتي در كشورهايي كه پايگاه امريكا هستند نفوذ كرده و به تدريج دست امريكا را قطع خواهد كرد البته در برخي كشورها به موفقيت هايي رسيده ايم ولي به طور طبيعي حركت فرهنگي، كند است و تا ملت ها كاملا بيدار و عامل به وظيفه شان شوند طول خواهد كشيد ولي نشانه هاي رهايي و نجات ملت ها را مي بينم.
در بخش طرح مهدويت نيز كارهايي در بين ملل مختلف انجام شده است و مساله ظهور امام زمان(عج) و اجرايي شدن برنامه هاي ايشان در مجامع دني مطرح است البته ديانت هنوز در جهان و مخصوصا در كشورهاي غربي نهادنيه نشده است و به عنوان يك امر فردي تلقي مي شود، ما بايد به تدريج كار علمي داشته باشيم كه جهانيان مساله دخالت ديني در مسئله برنامه ريزي و آموزشي انسان ها را بپذيرند.
حيات: براي تحقق كامل اهداف جمهوري اسلامي ايران در قانون اساسي چه تحولات عمده اي بايد صورت گيرد؟
اكرمي: ارگان هاي ما در قانون اساسي اعم از قواي قضاييه، مقننه، مجريه و مجمع تشخيص مصلحت نظام و ... را مستقر كرده ايم ولي در مقام عمل همچنان چند مشكل داريم، وابستگي كشورمان به نفت، اقتصاد تك محصولي و دولتي مشكلاتي است كه با اجراي اصل 44 اين مشكلات حل خواهد شد و اميدوارم به رتبه اول در منطقه كه در چشم انداز 20 ساله هم تصريح شده است نايل شويم.
حيات: نقش عوامل موثر پيروزي انقلاب در پيشرفت هاي سال هاي اخير را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
اكرمي: من عوامل پيدايش انقلاب را سه چيز مي دانم: 1- مكتب 2- مردم 3- رهبري و ولايت ، مكتبي داريم به نام اسلام ناب محمدي كه همه چيز در آن لحاظ شده است و مساله اي نيست كه مطرح باشد و در اسلام رهنمودي براي آن نباشد.
ولايت فقيه و رهبري نيز در طول اين سي سال نشان داد كه يك قله رفيع را در نظر دارد و همگان را براي دستيابي به آن قله هدايت مي كند و در نهايت ما ملتي داريم كه در طول اين سي سال هر گونه همكاري براي موفقيت دولت ها و كشور داشته اند ونحوه حضور مردم در انتخابات مويد اين است كه مردم به سرنوشتشان علاقه دارند، ما اگر اين سه عامل را نهادينه كنيم موفق خواهيم شد.
حيات: انقلاب اسلامي را با كداميك از انقلاب هاي دو قرن اخير قابل مقايسه مي دانيد؟
اكرمي: انقلاب اسلامي از جهت شكل و محتوا با هيچ انقلابي قابل مقايسه نيست چون انقلاب فرانسه روي اصالت انسان تكيه داشت در حاليكه انقلاب اسلامي ايران بر روي اصالت خدا و بندگان خداوند تاكيد مي كند، انقلاب اكتبر شوروي نيز انقلاب كارگري بود ولي در انقلاب اسلامي مكتب اصل بود و به انسان ها به عنوان خليفه الله روي زمين نگاه شد بطوريكه در سال اول 5 همه پرسي و انتخابات در كشورمان برگزار شد كه در دنيا بي سابقه بوده است.
حيات: آينده انقلاب اسلامي را چطور پيش بيني مي كنيد؟
اكرمي: سي سال از انقلاب اسلامي مي گذرد و ما وارد سي و يكمين سال انقلاب مي شويم بايد نسبت به آينده در دو موضوع به طور جدي كار كنيم: اول آگاه شدن و دوم آگاهي سازي، وظيفه داريم خودمان، امكاناتمان و نيازهايمان را بهتر بشناسيم و بعد از آنكه آنرا شناختيم به ديگران نيز بشناسانيم و بعد هم كه مرحله آگاهي سازي انجام شد واقعا در جهت رسيدن به آنها گام برداريم.
حيات: با تشكر از وقتي كه در اختيار ما قرار داديد، اگر مطلب خاصي داريد، بفرماييد؟
اكرمي: من هم از شما كه در جهت ترويج فرهنگ ايثار و شهادت گام بر مي داريد، تشكر مي كنم.
گفتگو از: جواد شادانلو
پايان پيام
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]