واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: صفدرحسيني در گفتوگو با "ايلنا":كارگران انقلاب را تثبيت كردندقانون كار پاداش خدمات انقلابي كارگران است
تهران- خبرگزاري كار ايران
«كارگران داراي بارزترين نقش در دوران انقلاب و بهويژه پيروزي آن بودهاند. اين قشر به دليل در دست داشتن گلوگاههاي اقتصادي كشور و كارخانهها قدرت بالايي را در كنترل اين جريان داشتهاند. كارگران با خودداري از رفتن به محل كار, سيستم حكومت پهلوي را مختل كردند و روزبهروز به اختلاف حكومت بيشتر دامن زدند و اين خود از برجستهترين كمكهاي اين قشر به پيروزي نهضت اسلامي بوده است.»
سيد صفدرحسيني، وزير كار و امور اجتماعي دولت اصلاحات در آستانه 30 سالگي انقلاب با بيان اين مطلب در گفتوگو با "ايلنا" اظهار داشت: هيچيك از نيروهاي سياسي كشور قادر به انكار نقش كارگران در پيروزي انقلاب نخواهد بود؛ زيرا كارگران با تعطيل كردن مراكز كاري و كارخانهها سيستم حركتي رژيم پهلوي را مختل كردند.
امام خميني فرمان بازگشت به كار داد
وزير اقتصاد و دارايي دولت اصلاحات تصريح كرد: جالبترين نكته اينجاست كه پس از پيروزي انقلاب با فرمان بازگشت به كار امام خميني(ره) همه كارگران به كار خود بازگشتند و كار را يك جهاد تلقي كردند.
وي افزود: عبارت معروف «خداوند تبارك و تعالي نيز به دست كارگر بوسه ميزند» بيانگر تجليل از مقام والاي كارگر است.
حسيني تاكيد كرد: بلافاصله پس از انقلاب كه نياز به كار و خدمات در جامعه محسوس بود و نياز به حضور كارگران در مراكز كاري لازم بود، اين قشر با فرمان امام(ره) حضور پيدا كردند و با تلاش و مجاهدت و سختكوشي خود خرابيها و ويرانيها را اصلاح و بازسازي كردند.
وي در ادامه گفت: به طور كلي نقش كارگران قبل از پيروزي انقلاب در مختل كردن كارخانهها به منظور همكاري با انقلابيون و تلاش براي پيروزي و پس از پيروزي نيز بازگشت به كار با فرمان امام(ره) و تلاش و كوشش همهجانبه، بسيار چشمگيري است.
كارگران انقلاب را تثبيت كردند
عضو بنياد باران تصريح كرد: كارگران حتي در مقابل افرادي كه قصد ايجاد اختلال در مسير انقلاب را داشتند، سينه سپر كردند و در مقابل آنها ايستادند؛ در نتيجه كارگران در تثبيت انقلاب نقش جدي داشتند و هر كجا كه نگريسته ميشد تلاش و كوشش اين قشر مشاهده ميشد.
حسيني افزود: تلاش و كوشش كارگران به منظور به بار آوردن طرحهاي اقتصادي انقلاب نيز بوده است.
وي با اشاره به نقش كارگران در جريان جنگ تحميلي گفت: نقش اساسي كارگران در جنگ تحميلي نيز چشمگير بود؛ زيرا كارگران در مقابله با تحريمهاي اقتصادي تلاش جدي كرده و به صورت شبانهروزي در خشكي و دريا و در همه صحنهها حاضر بودند و به صورت جدي كار ميكردند.
قانون كار پاداش خدمات انقلابي كارگران
عضو شوراي مركزي حزب مشاركت افزود: با توجه به نگاهي كه مسوولان نظان اعم از مجلس و دولت و رهبر انقلاب به تلاش و كوشش كارگران در پيروزي و تثبيت انقلاب داشتهاند، قانون كار را وضع شد.
حسيني تصريح كرد: در تصويب اين قانون نگاه جانبدارانه به سمت كارگران مشاهده ميشود و اين حمايت به دليل خدمات ارائه شده از سوي اين قشر بوده است.
به گزارش "ايلنا"، وزير كار وامور اجتماعي دولت اصلاحات اظهار داشت: در تصويب اين قانون تلاش براي مورد توجه قرار گرفتن حقوق بنيادين كار انجام نشده است، مسائلي همچون «حق آزادي كار»،« حق رعايت استانداردهاي جمعي كار» و «استانداردهاي مورد نظر كشور» در اين قانون مورد توجه قرار گرفته است.
حسيني اظهار داشت: اين قانون اختيارات وسيع و گستردهاي براي نيروي كار كشور در نظر گرفته است و چنانچه تنگنايي در اين قانون وجود داشته باشد لازم است با همكاري دولت و كارگران و كارفرمايان حل شود.
وي با اشاره به دوران اصلاحات تصريح كرد: در زمان اصلاحات در وزارت كار يكي از موارد مورد پيگيري سهجانبهگرايي بود و اين اعتقاد راسخ وجود داشت كه مشكلات قانون كار بايد با نظر مستقيم دولت، كارگران و كارفرمايان حل شود.
وزير اقتصاد ودارايي دولت اصلاحات افزود: قوانين كار در اين موارد بايد ضمن توجه به حقوق بنيادين كار و ظرفيتهاي توليد و رشد اقتصادي كشور در اين گونه شوراهاي سهجانبه حل شود.
عضو بنياد باران در ادامه گفت: همانگونه كه در برنامه چهارم توسعه پيشبيني شده است تمام خواستههاي كارگران از جمله رعايت قوانين و مقاولهنامههاي بينالمللي با اصول كار شايسته گردآوري شده است و همچنين پيشبيني شده است كه قوانين و مقررات كشور بايد با نظر كارفرمايان، كارگران و دولت بررسي شود.
عضو شوراي مركزي حزب مشاركت اظهار داشت: دولت قادر به انجام اينگونه امور به صورت انفرادي نيست؛ پس لازم است به خواستههاي هر سه طرف و نيازهاي كشور توجه شود و اين الگوي اجتماعي در دستور كار قرار بگيرد.
كمبود پسانداز ملي و سرمايهگذاري بيكاري را تشديد ميكند
وي افزود: كمبود پسانداز ملي و سرمايهگذاري از عوامل بيكاري محسوب ميشود. به منظور پاسخگويي به بيكاري رشد اقتصادي بالاتر از 8 درصد لازم است و بايد چندين برنامه به صورت پيوسته با رشد اقتصادي 8 و 10 وجود داشته باشد تا اين ميزان بيكاري در مقايسه با قبل از انقلاب به سطح طبيعي يعني 4 تا 5 درصد برسد.
حسيني اظهار داشت: دو نوع بيكاري وجود دارد كه نوع اول بيكاري طبيعي است كه اين ميزان بيكاري با بالاترين رشد اقتصادي باز هم وجود دارد.
وي در ادامه با بيان اينكه نرخ بيكاري صفر درصدي وجود ندارد، گفت: نرخ بيكاري هيچگاه به صفر نميرسد زيرا به طور دائم يك عده افراد وجود دارند كه كاري را ترك ميكنند و در جستوجوي كاري بهتر هستند.
وزير كار دولت اصلاحات تاكيد كرد: نرخ بيكاري 12 درصد معضل است و علت اين ميزان بالا نيز كمبود سرمايهگذاريهاي خارجي است، در واقع سياست صحيحي براي جذب سرمايهگذاري خارجي وجود ندارد و يا ميزان پسانداز ملي پايين است.
به گزارش "ايلنا"، حسيني افزود: با وجود منابع ارزي هنگفت موجود در طول چند سال گذشته اين نياز حس ميشد تا بخش قابل توجهي از اين ميزان منابع، شكاف ميان پسانداز و سرمايهگذاري را پر كند.
وي با اشاره به اينكه بيكاري تنها با سرمايهگذاري حل ميشود، گفت: بيكاري تنها با سرمايهگذاري و توسعه و تنوع بخشيدن به اقتصاد حل ميشود و رشد 6 درصد اقتصاد قادر به حل كردن بيكاري نيست.
عضو بنياد باران تصريح كرد: طرحهايي همچون بنگاههاي زودبازده و...كمكي به بهبود وضعيت بيكاري نميكند.
وي افزود: با توجه به اينكه يك بخش از بودجه دولت مربوط به سرمايهگذاريهاي عمراني است با اختصاص تنها 40 درصد به طرحهاي عمراني اين ميزان بيكاري طبيعي است.
حسيني گفت: تنها افزايش بودجههاي عمراني چارهگشا نيست بلكه بايد ميزان تخصيص آنها افزايش يابد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: تنها راهحل موجود به منظور حل معضل تورم و بيكاري توليد متنوع و افزايش بهرهوري در كشور است.
پايان پيام
كد خبر: 471656
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]