واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: عوامل موثر بر اندازه تخلخل الياف نانو بررسي شد
پژوهشگران دانشكده مهندسي نساجي دانشگاه صنعتي اميركبير با بررسي تاثير عوامل موثر بر اندازهي تخلخل الياف نانو، دريافت كه ميتوان با استفاده از اين روش و تغيير عوامل موثر در اين فرآيند، انواع گوناگوني از الياف در ابعاد نانو را متناسب با انواع كاربردها توليد كرد.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي دانشگاه صنعتي اميركبير؛ ناديا رحيمي تنها مجري طرح اظهار كرد: ابتدا كوپليمر اكريلونيتريل-اكريليك اسيد سنتز گرديد و سپس به منظور بررسي تاثير پارامترهاي الكتروريسي بر نانو الياف حاصل از كوپليمر فوق، نمونهها به صورت عادي الكتروريسي شدند. در مرحلهي بعد، الكتروريسي در محفظهاي كه رطوبت نسبي آن بالاتر از محيط بود الكتروريسي شده و تصاوير ميكروسكوپ الكتروني آنها تهيه گرديد. در مرحلهاي ديگر، تعدادي از نمونهها در سيستم سهجزئي شامل پليمر/حلال/ضدحلال، الكتروريسي شدند و ساختار داراي تخلخل آنها نيز با استفاده از تصاوير ميكروسكوپ الكتروني مورد بررسي قرار گرفتند.
وي بررسي امكان توليد نانوالياف متخلخل از كوپليمر اكريلونيتريل-اكريليك اسيد به دو روش ايجاد رطوبت و نيز استفاده از سيستم سه جزئي در الكتروريسي را هدف اجراي اين پروژه برشمرد و گفت: الياف متخلخل يكي از انواع نانوالياف توليد شده به روش الكتروريسي ميباشند. اين الياف براي توليد فيلترها، غشاهاي جاذب و مصارف پزشكي نظير دارورساني و مهندسي بافت بر حسب نوع پليمر مورد استفاده، كاربرد فراوان دارند.
اين پژوهشگر تصريح كرد: روزنهها نقش مهمي در تعيين خواص ساختارهاي متخلخل دارند و عموما به سبب افزايش سطح موثر الياف در ساختارهاي متخلخل، كاربرد اين محصولات نسبت به نمونههاي مشابه غير متخلخل افزايش مييابد. كوپليمرهاي اكريلونيتريل به سبب مقاومت بالايي كه درمحيطهاي شيميايي دارند براي استفاده به عنوان جاذبها و فيلترها بسيار مناسب هستند.
رحيمي تنها در ادامه خاطرنشان كرد: استفاده از محلول نمك كلريدسديم براي كنترل رطوبت محفظهي الكتروريسي و استفاده از پروپيلنگلايكول به عنوان جز ضدحلال در سيستم سهجزئي شامل پليمر/ حلال/ ضد حلال از نوآوريهاي اين پژوهش است.
وي با بيان اين كه از نتايج اين تحقيق ميتوان در صنايع و بخشهايي كه به نوعي با فيلترها و تهيه غشاهاي جاذب سروكار دارد، استفاده كرد، افزود: به طور كلي استفاده از نانوالياف در كشور ما هنوز به شكل صنعتي درنيامده و در ابعاد وسيع توليد نميشود. اما چنانچه توليد نانوالياف به شكل صنعتي راهاندازي شود، ميتوان گفت استفاده از ساختارهاي متخلخل علاوه بر حفظ ماهيت و خاصيت پليمرهاي مورد استفاده، در ازاي مصرف برابر از محلول پليمري براي توليد ساختارهاي غيرمتخلخل، در مقايسه با آنها سطح مخصوص بيشتر و در نهايت راندمان بيشتر در كارآيي را به دست ميدهند.
اين پژوهشگر تاكيد كرد: تاكنون پژوهشهاي محدودي براي توليد نانوالياف متخلخل در داخل و خارج از كشور انجام گرفتهاست و در پژوهشهايي هم كه از پلياكريلونيتريل (PAN) استفاده شده، عموما اساس آنها هموپليمر اكريلونيتريل بوده است.
وي با اشاره به اين كه نخستين بار است كه در اين پژوهش از اين كوپليمر خاص (اكريلونيتريل- اكريليكاسيد) استفاده شده، تصريح كرد: تا به حال گزارشي مبني بر روش مورد استفاده در اين پژوهش ارائه نشده است، بنابراين ميتوان گفت نخستين بار است كه در اين پژوهش، الياف متخلخل در ابعاد نانو، از اين كوپليمر و با اين روش به صورت نمونهي آزمايشگاهي تهيه شده است.
به گفته اين محقق، تاكنون تعداد يك مقاله در كنفرانس ICONTEX 2011 در كشور تركيه و يك مقاله در همايش دانشجويي ستاد نانو ارائه شده است. همچنين مقالهاي براي كنفرانس AUTEX 2012 در مرحلهي داوري بوده و يك مقالهيISI نيز در دست ويرايش براي ارائه به نشريات ميباشد.
لازم به ذكر است اين پژوهش با عنوان « الكتروريسي كوپليمراكريليك و بررسي تاثير عوامل موثر بر اندازهي تخلخل الياف نانو حاصل» توسط اين محقق انجام شده كه دكتر سيد هژير بهرامي و دكتر مختار آرامي راهنمايي آن را بر عهده داشتهاند./ح
شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]