تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846167636




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مجيد سرسنگي: جشنواره تئاتر فجر بايد يك برنامه ده ساله‌ داشته باشد


واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: مجيد سرسنگي: جشنواره تئاتر فجر بايد يك برنامه ده ساله‌ داشته باشد


خبرگزاري آريا- جشنواره تئاتر فجر بايد يك برنامه ده ساله‌ داشته باشد، تا زماني كه يك نظام ثابت و تزلزل ناپذيري وجود نداشته باشد و دبير جشنواره هر سال عوض شود، جشنواره با سليقه‌ دبير وقت اجرا مي شود.
به گزارش خبرگزاري آريا، مجيد سرسنگي دبير بيست و ششمين دوره جشنواره تئاتر فجر، با بيان اين مطلب گفت:«جشنواره فجر نياز به يك برنامه دراز مدت دارد تا دبير هر دوره هم موظف به اجراي همان برنامه باشد و صرفا با سليقه‌ خودش عمل نكند. اين آسيب جدي‌اي براي جشنواره‌ تئاتر فجر به شمار مي‌رود و تا زماني كه يك نظام پويا و از پيش تعيين شده نداشته باشد، اين آسيب همچنان وجود دارد.»
اين مدرس تئاتر افزود:«جشنواره تئاتر فجر بايد آيينه‌اي از مجموع اجراهاي طول سال باشد. البته مي توان به آثار جديد هم فرصت داد. اما اساس و پايه جشنواره بايد از جامعيت تئاتر كشور برخوردار باشد و طيف‌ها و سليقه‌هاي مختلف تئاتري در آن گنجانده شده باشد. تئاتر آماتور، كودك و نوجوان، محيطي، دانشگاهي و... مي‌تواند بخش‌هاي مختلف آن را در بر گيرد. در حال حاضر هر يك از اين بخش‌ها جدا شده و تبديل به يك جشنواره شده‌اند. در حالي كه فجر بايد يك جشنواره فراگير باشد.»
مديرعامل خانه هنرمندان ايران خاطر نشان كرد:« توقع از جشنواره‌هاي دهه فجر اين است كه رويكردي عميق به پيروزي انقلاب داشته باشند. در حالي كه شاهديم اغلب نمايش هاي موجود در اين جشنواره‌ها، هيچ ارتباطي با ايام پيروزي انقلاب ندارند. بهتر است جشنواره‌ فجر تبديل به يك جشنواره تئاتر مستقل شود تا بيشتر به توليد آثاري با موضوع انقلاب و ارزش‌هاي آن بپردازد و در كنار آن يك جشنواره بين‌المللي تئاتر تهران داشته باشيم كه به مضامين آزاد و نمايش هاي خارجي اختصاص داده شود و به گروه‌ها امكان دهد تا بدون هيچ ممنوعيت و محدوديتي به اجراي آثارشان بپردازند و اين دو جشنواره به لحاظ موضوعي هم از هم تفكيك شوند.»
سرسنگي گفت:«جشنواره تئاتر فجر تاكنون نتوانسته است در مورد حضور گروه‌هاي بين‌المللي در اين جشنواره، به لحاظ كيفي به يك حركت تساعدي برسد. شايد نحوه‌ي انتخاب گروه‌هاي خارجي كه از طريق ارسال دي وي دي و يا سي دي انجام مي‌پذيرد در اين اتفاق بي‌تاثير نباشد. البته دبيرخانه هم معمولا با چند ماه تاخير شروع به كار و به دليل فرصت كم هم معمولا امكاني براي تجديد نظر روي كيفيت نمايش هاي خارجي و تاكيد روي جنبه‌هاي آموزشي اين اجراها نيست. متاسفانه بسياري از آثار خارجي كه در جشنواره‌ فجر اجرا شده‌اند، به گروه‌هاي دست چندم تعلق دارند و هيچ ارجحيتي به نمايش هاي داخل كشور ندارند.»
عضو شوراي سياستگذاري جشنواره تئاتر فجر تاكيد كرد:«جشنواره بين‌المللي لزوما به جشنواره‌اي گفته نمي‌شود كه كاري از خارج از كشور در آن اجرا شود. بلكه جشنواره‌اي‌ است كه مردم دنيا آن را به عنوان يك جشنواره تئاتري بشناسند و براي ديدن آثار آن پول خرج كنند. جشنواره‌ي بين‌المللي بايد مخاطب بين‌المللي داشته باشد. دست‌كم هنرمندان و اهالي تئاتر دنيا آن را به عنوان يك جشنواره تئاتري به رسميت بشناسند. مثل جشنواره ادينبرو، پاريس، برلين و... كه در هنگام برگزاري جشنواره مخاطبان آن، به كشور برگزاركننده سفر كنند و اجراهاي آن را ببينند. به اين ترتيب يك جشنواره بين‌المللي مي‌شود.»
سرسنگي با اشاره به اين كه دبيرخانه‌ي جشنواره تئاتر فجر ضعيف عمل مي‌كند، گفت:«اين ضعف به اين خاطر است كه آدم‌ها تغيير مي‌كنند و اغلب هم تجربه‌اي در برگزاري جشنواره ندارند. در صورتي‌ كه اگر دبيرخانه دائمي باشد و آدم‌هايي را در اين زمينه آموزش دهد كه تخصص برگزاري جشنواره در حوزه‌هاي مختلف، مثل ارتباطات بين‌المللي، شهرستان، دانشگاهي و ... را داشته باشند، كارها بهتر و حرفه‌اي تر پيش مي‌رود.»
اين دبير پيشين جشنواره تئاتر فجر گفت:«بايد در جشنواره تئاتر فجر به تئاتر شهرستان توجه بيشتري شود. قبل از انقلاب ما جشنواره‌اي به عنوان تئاتر شهرستان داشتيم كه گروه‌هاي شهرستاني فرصت پيدا مي‌كردند تا نمايش هاي خودشان را اجرا كنند. در تئاتر فجر بايد توجه بيشتري به تئاتر شهرستان شود. چرا كه اين تئاتر پشتوانه تئاتر حرفه‌اي است. كما اين كه تئاتر دانشگاهي و حتي تئاتر دانش‌آموزي هم. چرا كه براي آموزش نيروهاي توانمند تئاتري بهتر است كه آموزش را از سنين پايين شروع كنيم.»
سرسنگي تاكيد كرد:«اگر آينده‌نگري داشته باشيم و به خروجي جشنواره‌مان فكر كنيم، بايد اين مسائل را در نظر بگيريم. البته جشنواره تئاتر فجر بايد يك حركت مداوم و در طول سال باشد تا بتواند ايجاد جريان كند. نه اين كه تمام زحمات در 10 يا 15 روز تمام شود. يكي از دلايل آن هم اين است كه دبيرخانه تئاتر فجر در طول سال فعال نيست و ظرف 3، 4 ماه پيش از جشنواره كار مي‌كند.»
وي افزود:« در جشنواره بيست و ششم ما چند محور را دنبال مي‌كرديم و مي‌خواستيم كه در اين حوزه‌ها توفيق داشته باشيم. يكي از آن‌ها تحقق تئاتر براي همه بود، در دو وجه حداكثري؛ هنرمندان و مخاطبين. سعي كرديم در آن دوره، در بخش‌هاي دانش آموزي، دانشجويي و آماتور اجراي تئاتر داشته باشيم. اجراهاي تئاتري ما هم فقط محدود به سالن‌ها نمي‌شد، بلكه در بيمارستان‌ها و پادگان‌ها و كارخانه‌ها هم تئاتر اجرا كرديم و سعي كرديم كه اجراي تئاتر و جشنواره را به كل كشور گسترش دهيم. در 110 نقطه به طور همزمان تئاتر اجرا مي‌شد كه البته مي‌توانيد اجراهاي راديويي و تلويزيوني تئاتر را هم به آن اضافه كنيد. به اين ترتيب كوشيديم شمار تماشاگران تئاتر را افزايش دهيم.»
سرسنگي گفت:«در جشنواره بيست و ششم در بخش‌هاي آموزشي و پژوهشي و توليد متون هم خودمان را تقويت كرديم. و سعي كرديم متون خوب و برجسته‌اي توليد كنيم كه ضعف بخش نمايشنامه‌نويسي را جبران كند. به لحاظ بين‌المللي سعي كرديم گروه‌هايي را به جشنواره دعوت كنيم كه در آثارشان شاخص‌هاي بين‌المللي را داشته باشند. به همين منظور 10، 12 كار را دست‌چين كرديم و براي انتخاب اين آثار، رفتيم و از نزديك اجراها را ديديم و با كارگردان و تهيه كننده كارها صحبت كرديم. از جمله آثار خارجي كه در جشنواره بيست و ششم اجرا شد، "ننه دلاور" برشت از كمپاني برلين آنساميل بود.»
دبير بيست و ششمين جشنواره تئاتر فجر، جلب همكاري و مشاركت سازمان‌ها و نهادها را در برگزاري اين دوره از جشنواره، از دستاوردهاي آن دانست و گفت:«سعي كرديم بسياري از هزينه‌ها را از طريق جذب اسپانسر و حامي مالي تامين كنيم و در اين زمينه به توفيق خوبي رسيديم. ضمن اين كه در حوزه تبليغات و اطلاع رساني هم كار گسترده‌اي انجام داديم. علاوه بر اين بالغ بر 150 استاد تئاتر و هنرمند پيشكسوت در برگزاري اين دوره از جشنواره، در بخش‌هاي مختلف با ما همكاري داشتند.»
سرسنگي توضيح داد:«ما دبيرخانه جشنواره‌ي بيست و ششم را چند ماه پيش از برگزاري جشنواره‌ي بيست و پنجم برگزار كرديم و براي برگزاري جشنواره بيست و ششم يك سال و چند ماه كار كرديم. اين دوره‌ي زماني به ما اين امكان را مي‌داد كه با برنامه‌ريزي استاندارد و آخرين متدهاي مديريت فرهنگي و با نظمي درست و قابل اطمينان، سعي كرديم به نقطه‌اي برسيم كه جشنواره به لحاظ كمي و كيفي بي‌نقص برگزار شود. البته تمام مواردي كه من به آن اشاره مي كنم تلاش‌ها و خواست‌هاي ما بوده است. امكان دارد در نكاتي هم به اهداف‌مان نرسيده باشيم. اما در اين راستا تلاش كرديم.»
وي انتشار كتاب راهنماي تئاتر فجر را از جمله دستاوردهاي اين دوره از جشنواره برشمرد و گفت:«در اين كتاب تمام اسناد و مدارك بيست و پنج دوره قبلي را جمع‌آوري كرديم. چون يكي از گله‌ها اين بود كه هيچ سند مدوني از دوره‌هاي پيشين وجود ندارد.»
در پايان مجيد سرسنگي براي برگزاركنندگان سي‌امين دوره از جشنواره تئاتر فجر آرزوي توفيق كرد و گفت: «اميدوارم جشنواره‌ي خوبي باشد. چون جشنواره متعلق به يك فرد نيست. بلكه يك حركت ملي است.»
يادآوري مي شود سي‌امين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر به دبيري رحمت اميني از تاريخ 5 تا 22 بهمن سال جاري در تهران و استان هاي البرز، گلستان، كرمانشاه، لرستان و خراسان شمالي برگزار مي‌شود.

شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آریا نیوز]
[مشاهده در: www.aryanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن