واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير نفت: صادرات نفت ايران به برخي از كشورها قطع ميشود افزايش سقف توليد اوپك يك اشتباه رسانهاي بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
وزير نفت با اعلام افزايش ذخاير نفتي ايران از توقف صادرات نفت خام كشور به برخي از كشورهاي اروپايي خبر داد و گفت: اعلام افزايش سقف توليد اوپك يك اشتباه رسانهاي بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رستم قاسمي، امروز با اعلام كشف ميادين جديد و افزايش ذخاير نفتي ايران، گفت: تا يك ماه آينده آمار جديد ذخاير نفتي ايران اعلام ميشود.
وي با اشاره به اين كه بيشتر اين ميادين نفتي هستند، گفت: تا يك ماه ديگر به طور رسمي آمار ذخاير جديد نفتي ايران به سازمان اوپك نيز اعلام ميشود.
وزير نفت همچنين از اعلام اسامي بلوكهاي جديد اكتشافاتي تا آخر امسال خبر داد.
توقف صادرات نفت به برخي از كشورها
وي در مورد پيش دستي ايران در توقف صادرات نفت به اتحاديه اروپا با توجه به فصل زمستان اظهار كرد: با توجه به سياستهاي انسان دوستانه جمهوري اسلامي ايران، چنين كاري را در فصل زمستان به دليل به سختي افتادن مردم برخي كشورها انجام نميدهيم، اما كشورهايي كه موضع خصمانهاي با ايران داشتهاند، به زودي صادرات نفتمان به آنها را متوقف ميكنيم و در مورد ساير كشورهاي اروپايي نيز بايد بررسيهاي لازم صورت گيرد.
وي اعلام اسامي كشورهايي كه به زودي ايران صادرات نفت خود را به آنها متوقف خواهد كرد، به آينده موكول كرد.
او همچنين در مورد تسليم اتحاديه اروپا در برابر خواسته آمريكا مبني بر تحريم نفت ايران هشدار داد: با توجه به اين كه صادرات نفت ايران به اروپا بسيار اندك است، اين مردم اروپا خواهند بود كه بهاي گراني پرداخت خواهند كرد.
اروپا از همين امروز صادرات نفت ايران را متوقف كند
قاسمي تصريح كرد: كشورهاي اروپايي در صورت تمايل مي توانند از همين امروز صادرات نفت ايران به اين اتحاديه را متوقف كنند، چرا كه ايران بابت فروش نفت خود هيچ گونه مشكلي ندارد.
وي با بيان اين كه غربيها بهويژه آمريكا در 33 سال نتوانستند خود را با رفتارهاي ايران تنظيم كنند، افزود: آن ها هميشه اين توهم را داشتهاند كه ميتوانند با فشار، ايران را تسليم خود كنند. اين درحالي است كه ايران از خواسته بر حق خود كه تمامي مردم آزاده دنيا آن را قبول دارند، كوتاه نخواهد آمد.
درصورت تحريم نفت ايران، اقتصاد دنيا متشنج ميشود
وي با اشاره به اين كه اروپاييان ميتوانند نفت ايران را نخرند، تصريح كرد: در صورتي كه كل نفت ايران تحريم شود، اقتصاد دنيا متشنج خواهد شد.
** دولت و مجلس بر سر توقف صادرات نفت به اروپا اختلاف نظر ندارند
وزير نفت همچنين اختلاف نظر دولت و مجلس را در پيش دستي در تحريم صادرات نفت كشور به اروپا رد كرد و گفت: بستن تنگه هرمز نيز يك مسئله سياسي است كه در صورت انجام آن دنيا متشنج خواهد شد، ولي ايران به دنبال تشنج در دنيا نيست، بلكه خواهان نظم و ثبات در منطقه است.
عربستان حق اعضا را در تجارت نفت رعايت كند
قاسمي در مورد نامه خود به رييس اوپك مبني بر انتقاد ايران از رفتار برخي اعضاي اين سازمان در اعلام همكاري با تحريم كنندگان نفت ايران گفت: رابطه ايران با اعضاي اوپك بسيار خوب است، اما اخيرا طي يك نامه از رييس عراقي اوپك درخواست كرديم كه از اعضاي اين سازمان بخواهند حق اعضا را در تجارت نفت رعايت كنند.
وزير نفت با اشاره به اين كه بازار نفت متعادل است، گفت: فكر نميكنيم اعضاي اوپك بخواهند حقي از برخي از اعضا سلب كنند و اميدوار هستيم كه كشور عربستان هم در اين زمينه جواب مثبت دهد.
كاهش وابستگي بودجه ايران به درآمدههاي نفتي
قاسمي شرايط موجود كشور را براي صادرات نفت آسانتر از زمان جنگ تحميلي توصيف كرد و يادآور شد: وابستگي بودجه اقتصادي كشور به درآمدهاي نفتي بسيار كاهش يافته و در پي آن هستيم سال به سال اين وابستگي كمتر شود. در نتيجه توقف صادرات نفت ايران به اروپا هيچ مشكلي در اقتصاد كشور به وجود نميآيد.
وزير نفت وابستگي بودجه سالانه كشور به درآمدهاي نفتي را كمتر از 80 درصد اعلام كرد.
** تا شش ماه آينده ايران نفتي براي فروش ندارد
وي با اشاره به اين كه در حال حاضر نفت ايران مشتريهاي بسياري دارد، اظهار كرد: بسياري از مشتريان نفت ايران خواهان تحويل به روز نفت هستند و اين درحالي است كه ايران تا شش ماه ديگر نفت خود را پيشفروش كرده است.
امكان تغيير مسير انتقال انرژي از تنگه هرمز وجود ندارد
وزير نفت در مورد انتقال انرژي از خطوط لوله به جاي عبور از تنگه هرمز نيز گفت: با توجه به اين كه از تنگه هرمز قسمت اعظمي از انرژي مورد نياز دنيا عبور مي كند، تنها ميتوان اندكي از اين انرژي را از خط لوله عبور داد.
به هيچ كشوري تخفيف نميدهيم
قاسمي در مورد نارضايتي تركيه از قيمت گاز صادراتي به اين كشور نيز توضيح داد: تركيه با ايران يك قرارداد 35 ساله براي واردات گاز دارد كه طبق اين قرارداد قيمت مشخص شده است و در صورت اعتراض تركيه به قيمت گاز صادراتي ايران، اين كشور ميتواند اعتراض خود را به داوري بگذارد كه در اين صورت نيز ايران مستندات خود را به شوراي داوري اعلام خواهد كرد.
وزير نفت تاكيد كرد: ايران به هيچ كشوري براي خريد نفت تخفيف نداده است و نفت ايران درحال حاضر با توجه به قيمت روز به فروش ميرسد.
قاسمي همچنين خبر درخواست چين و هند مبني بر تخفيف در قيمت نفت صادراتي ايران را رد كرد.
هند، چين و كره جنوبي تحت تاثير آمريكا قرار نميگيرند
وزير نفت در مورد احتمال تحريم نفت ايران از سوي هند، چين وكره جنوبي نيز خاطرنشان كرد: درحال حاضر دو كشور چين و كره جنوبي سالانه كالاهاي زيادي را به ايران وارد ميكنند و در مقابل ايران نفت زيادي را به اين كشورها صادر ميكند. در اين شرايط فكر نميكنم اين سه كشور تمايل داشته باشند تحت تاثير اروپا و آمريكا نفت ايران را تحريم كنند.
رد كاهش 50درصدي واردات نفت چين از ايران
قاسمي همچنين كاهش 50 درصدي واردات نفت ايران به كشور چين را رد كرد و توضيح داد: در حال حاضر چين واردات نفت خود از ايران را به صورت جدي كاهش نداده و تحت تاثير آمريكا قرار نگرفته است.
وزير نفت از سفر خود به كشور چين تا 10 روز ديگر براي ملاقات با مقامات چيني خبر داد.
مبادله پول فروش نفت ايران از طريق كشورهاي دوست
وي در مورد تحريم بانك مركزي ايران و چگونگي دريافت پول فروش نفت گفت: لازم نيست پول فروش نفت را از طريق بانك مركزي ايران مبادله كنيم، بلكه مي توان اين كار را از طريق كشورهاي دوست انجام داد.
وي مشكل كمبود ارز در ايران را رد كرد و گرانيهاي اخير ارز را ناشي از مسائل بازار عنوان كرد.
او درمورد تهاتر بين ايران و كشورهاي واردكننده نفت كشور نيز اعلام كرد: تاكنون ايران براي دريافت پول نفت فروخته شده خود هيچ گونه تهاتري با كشورهاي واردكننده انجام نداده است.
به گفته قاسمي، در حال حاضر نفت ايران با ارز دلار و يورو به فروش ميرسد، اما محدوديتي براي فروش نفت با ساير ارزها وجود ندارد.
مذاكره با يونان و سوئيس براي صادرات گاز
قاسمي با تاكيد براين اين كه گاز ايران براي كشورهاي اروپايي يك منبع مطمئن انرژي خواهد بود، گفت: مذاكره با يونان و سوئيس براي واردات گاز از ايران ادامه دارد، اما تاكنون قرارداد با اين دو كشور نهايي نشده، اما مجلس تركيه ترانزيت گاز ايران از اين كشور به اروپا را تصويب كرده كه اين يك موقعيت خوب براي ايران محسوب ميشود.
پشرفت در ساخت دو خط لوله گاز صادراتي
وزير نفت در مورد وضعيت ساخت خط لوله ايران،عراق و سوريه گفت: اين خط لوله در حال حاضر 40 درصد پيشرفت داشته است و به زودي يك جلسه سه جانبه با حضور وزراي انرژي عراق و سوريه انجام خواهد شد.
وي با اشاره به اين كه ايران از برنامه ساخت خط لوله صلح جلوتر است و تا پايان سال 2014 ساخت آن به اتمام مي رسد، در مورد آخرين وضعيت آن گفت: اين خط لوله تا ايرانشهر كشيده شده و ساخت آن به سمت چابهار- پاكستان درحال اجرا است.
سقف توليد اوپك افزايش نداشته است
قاسمي خبر افزايش توليد نفت اوپك را يك اشتباه رسانهاي اعلام كرد و توضيح داد: در نشست اخير اوپك از كشورهايي كه با توقف نفت ليبي افزايش توليد داشتهاند، خواسته شد با بازگشت نفت اين كشور به بازار، توليد نفت خود را كاهش دهند و در حال حاضر نيز سقف توليد اوپك به جاي 32 ميليون اعلام شده 30 ميليون و 400 هزار بشكه در روز است.
راهاندازي بورس نفت در سال آينده
وزير نفت در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا درباره عدم الزام وزارت نفت در راه اندازي بورس نفت در سال 1391 نيز تصريح كرد: چنين چيزي صحت ندارد؛ چرا كه طبق قانون، بورس نفت در سال آينده راه اندازي ميشود و در حال حاضر نيز سازوكارهاي مورد نياز آن براي راهاندازي با مسوولان بورس در حال بررسي است.
قاسمي در مورد اوراق مشاركتي كه در گذشته با سود 16 و 17 درصد عرضه شده نيز خاطرنشان كرد: نيازي به بازخريد اين اوراق نيست، چرا كه با هماهنگيهاي صورت گرفته با بانك مركزي از امروز سود اين اوراق نيز به 20 درصد نيز افزايش خواهد يافت.
وي همچنين در مورد عرضه سلف نفتي نيز توضيح داد: در حال حاضر انتشار اوراق مشاركت در اولويت وزارت نفت قرار دارد، اما بعد از اوراق مشاركت، سلف نفتي نيز در برنامههاي كاري اين وزارتخانه قرار خواهد گرفت.
وزير نفت افزود: در حال حاضر سازوكارهاي فروش نفت به مردم با سازمان بورس نهايي شده واميدواريم تا پايان امسال اين امر محقق شود.
وي درمورد بودجه 1391 صنعت نفت نيز گفت: در اين بودجه نسبت به بودجه سال 1390 تغيير زيادي ايجاد نشده، فقط در صورت افزايش توليد نفت و گاز بيش از برنامه امكان اختصاص 15 درصد ازدرآمد اين توليد به پروژههاي نفتي ممكن شده است.
انتهاي پيام
شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]