واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سالانه از مرگ و مير 2.5 ميليون كودك زير 5 سال در جهان پيشگيري مي شود
بررسي هاي جهاني نشان مي دهد كه در صورت اجراي كامل برنامه هاي ايمن سازي و افزايش پوشش واكسيناسيون در كشورهاي مختلف ، سالانه از مرگ و مير حدود 2.5 ميليون كودك زير 5 سال در جهان پيشگيري مي شود.
عليرضا توسلي، استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ايمن سازي كودكان به ويژه از طريق افزايش پوشش واكسيناسيون ، يكي از مهمترين و اثربخش ترين راههاي پيشگيري از مرگ و مير كودكان به دليل بيماري ها و عوامل عفوني است .
وي با بيان اينكه همه كشورهاي دنيا به نوعي با توجه به ظرفيت و توان خود در راه اجراي برنامه هاي ايمنسازي گام هايي را برداشته اند اظهار داشت: برنامه گسترش ايمنسازي در (EPI) دركشورهاي مختلف جهان با طيف گسترده اي از سال 1974 آغاز شد و در واقع اين برنامه با موفقيت هاي چشمگيري نيز همراه بوده است.
توسلي افزود: ايمنسازي به عنوان يكي از مهمترين و اصلي ترين خدمات بخش بهداشت و درمان ، نقش بسيار مهمي در سلامت جامعه دارد و اجراي مناسب آن از بسياري از عوارض و پيامدهاي مرگ و مير و ناتواني كودكان جلوگيري به عمل مي آورد.
وي با اشاره به اينكه پوشش برنامه هاي مربوط به ايمنسازي به طور عمده از مرگ و مير كودكان زير 5 سال جلوگيري مي كند، تاكيد كرد: بررسي هاي جهاني نشان مي دهد كه در صورت اجراي كامل برنامه هاي ايمن سازي و افزايش پوشش واكسيناسيون در كشورهاي مختلف، سالانه از مرگ و مير حدود 2.5 ميليون كودك زير 5 سال در جهان پيشگيري مي شود.
توسلي يادآور شد: اگر چه در كشورهاي پيشرفته و برخي از كشورهاي در حال توسعه، گسترش برنامه ايمن سازي وسيع و تقريبا كامل بوده است اما در برخي ديگر از كشورهاي در حال توسعه و توسعه نيافته اجراي اين برنامه با مشكلات بسيار زياد همراه بوده و پوشش برنامه هاي واكسيناسيون كودكان در مقايسه با استانداردهاي جهان پايين تر است.
*برنامه هاي ايمن سازي در ايران گسترش قابل توجهي يافته اند
استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: با وجود اينكه بسياري از كشورهاي در حال توسعه جهان نتوانسته اند كه برنامه گسترش ايمن سازي به نحو مطلوب و به طور كامل به اجرا درآورند اما برخي ديگر از كشورهاي در حال توسعه همچون ايران، در اين زمينه موفق بوده اند .
وي با بيان اينكه در سالهاي اخير به ويژه پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران برنامه هاي ايمن سازي در كشورشان گسترش قابل توجهي يافته اند تصريح كرد: بر اساس بررسي هاي صورت گرفته در كشور، ميزان هاي پوشش برنامه ايمن سازي در همه واكسن هاي هدف بسيار بالا و از شاخص هاي پيش بيني شده بالاتر بوده است .
توسلي تاكيد كرد: شاخص مورد انتظار كشوري در خصوص ايمن سازي با واكسن هاي هدف حدود 95 درصد بالااست در حاليكه در اغلب استان هاي كشور پوشش واكسيناسيون و اجراي برنامه ايمن سازي حدود 99 درصد به بالا بوده است.
وي يادآور شد: همين گسترش قابل توجه برنامه ايمن سازي و افزايش پوشش واكسيناسيون در كودكان ، موجب شده كه در سال هاي اخير ميزان مرگ و مير به ويژه در كودكان زير 5 سال به نحو چشمگيري كاهش يابد.
توسلي خاطرنشان كرد: البته حفظ پوشش برنامه هاي ايمن سازي و واكسيناسيون و ارتقاي آن در مناطقي كه از نظر ايمن سازي پايين تر از ساير مناطق هستند اهميت بسيار زيادي دارد كه اين مهم به ويژه از طريق برنامه ريزي درست و دقيق ، بازسازي برنامه ايمن سازي و تلاش همه جانبه قابل حصول است./ح
شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]