واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تشكيل كميته ملي مقابله با كشند قرمز
وي با اشاره به دو اثر عمده كاهش اكسيژن و ترشح سموم توسط كشند قرمز افزود: بوي تعفن ناشي از مرگ و مير آبزيان در كنار ايجاد مشكلات براي آب شيرينكنها و غيره از جمله مسائل و مشكلات كشند قرمز بوده است.
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست از تشكيل كميته ملي تخصصي مقابله با كشند قرمز در كشور خبر داد و گفت: اولين جلسه اين كميته 19 بهمن ماه سال جاري با حضور دستگاههاي ذيربط براي اتخاذ تصميمهاي اجرايي براي مقابله با اين پديده تشكيل ميشود.
به گزارش ايسنا، دكتر نبوي روز شنبه در نشست خبري كه در خصوص مقابله با پديده كشند قرمز در سواحل جنوبي ايران تشكيل شد با اشاره به اينكه 90 درصد توليدات اوليه درياها توسط فيتوپلانكتونها صورت ميگيرد افزود: آمارها نشان ميدهد سه تا پنج سال طول ميكشد كه آب خليج فارس يك بار گردش كرده و از تنگه هرمز خارج شود.
وي با اشاره به دو اثر عمده كاهش اكسيژن و ترشح سموم توسط كشند قرمز افزود: بوي تعفن ناشي از مرگ و مير آبزيان در كنار ايجاد مشكلات براي آب شيرينكنها و غيره از جمله مسائل و مشكلات كشند قرمز بوده است.
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه گونهاي كه هم اكنون در سواحل جنوبي كشور بلوم كرده است «ككلودينيوم» بوده است افزود: بلوم اين جلبك موجب تعطيلي فعاليتهاي صيادي براي مدتي در سواحل جنوبي شد. از سوي ديگر بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد اين گونه از «بحر كان» تا «سواحل جاسك» در هرمزگان بلوم داشته است كه بيشترين بلوم اين گونه در اطراف جزاير هرمز و قشم گزارش شده است.
وي با خسارات بلوم اين گونه در سواحل ساير كشورهاي حاشيه خليجفارس اشاره كرد و گفت: بر اساس آمار ارائه شده توسط كشورهاي حاشيهاي حدود 70 تن مرگ و مير ماهي در كشور عمان و حدود 600 تن در سواحل امارات گزارش شده است اما هنوز آمار رسمي از سوي سازمان شيلات كشور در خصوص تعداد مرگ و مير آبزيان در سواحل جنوبي ايران اعلام نشده كه اميدواريم در جلسه 19 بهمن ماه اين آمار در اختيار سازمان حفاظت محيط زيست قرار گيرد.
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه گونه بلوم كرده طي سالهاي 1996 تا 2006 ميلادي در آبهاي كره بلوم داشته است گفت: آمارها نشان ميدهد بلوم اين گونه بين 100 تا 200 ميليون دلار خسارت به اين كشور وارد كرده است.
وي با اشاره به اينكه به صورت روزانه و ساعتي از طريق ايستگاههاي نمونهبرداري در جنوب كشور، كار نمونهبرداري از كشند قرمز در حال انجام است گفت: بيشترين ميزان اندازه گيري شده در اين خصوص حدود 50 ميليون سلول در يك ليتر آب بوده است.
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص علت ورود اين گونه غيربومي به سواحل جنوبي كشور گفت: نزديكترين نظريه به واقعيت در اين خصوص ورود اين گونه از طريق توفان گنو بوده است كه امسال بلوم كرده است.
وي با اشاره به جلسهاي كه چند روز گذشته در كويت با حضور كشورهاي حاشيه خليجفارس و درياي عمان و با كمك برنامه حفاظت از محيط زيست دريايي (راپمي) برگزار شد افزود: بر اين اساس يكي از موثرترين راهحلهاي ازبين بردن و يا كاهش حجم كشند قرمز، استفاده از ذرات رس محلول در آب و پاشيدن آن به منطقه بلوم كرده است از سوي ديگر در بلند مدت كنترل فاضلابها و جلوگيري از مواد مغذي به دريا نيز در اين منطقه ضروري است.
به گزارش ايسنا، معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه در جلسه اخير مقرر شد يك پورتال بين كشورهاي حاشيهاي تشكيل تا اطلاعات بلوم پلنكتوني و خصوصا كشند قرمز به صورت مشترك در آن قرار گيرد افزود: طرح آزمايشي مقابله با اين گونه بزودي در بخشي از سواحل ايران به اجرا در ميآيد.
وي با اشاره به اينكه پيك حجم اين گونه در آبهاي جنوبي كشور كاهش يافته اما مدت زمان بلوم آن افزايش نشان ميدهد گفت: اين امر نشان دهنده اين است كه اين گونه هماكنون در حال استقرار در منطقه و ساكن شدن است.
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه ستادهاي استاني در قالب ستاد حوادث غيرمترقبه در استانهاي جنوبي كشور براي مقابله با اين گونه تشكيل شده است گفت: در جلسه اخير مقرر شد كشورهاي حاشيهاي پس از تشكيل كميتههاي ملي براي مقابله با پديده كشند قرمز در راپمي نيز كميته منطقهاي براي اين امر تشكيل شود.
وي با اشاره به اينكه هنوز در دنيا گزارش مستندي در خصوص اثرات سوء اين گونه بر روي انسان اعلام نشده است گفت: در عين حال تكميل تصفيه خانههاي جنوب كشور و بررسي اثرات اين گونه بر روي انسان و محيط زيست و خروجي آن شيرينكنها نيز در منطقه ضروري است كه اين امر از جمله نگراني كشورهاي حاشيه خليج فارس در اين خصوص بوده است.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]