واضح آرشیو وب فارسی:قدس: علي احمدي خبر داد ؛ كاهش نرخ حق التدريس، بازنگري قوانين استخدام فرهنگيان
وزير آموزش و پرورش، از اجراي نظام هماهنگ پرداخت حقوق براي فرهنگيان از سال آينده با در نظر گرفتن بودجه لازم براي اين امر، خبر داد.
به گزارش ايسنا، علي رضا علي احمدي در پاسخ به اختلاف حقوق كارمندان آموزش و پرورش با برخي كارمندان دولت، گفت: دست و دلبازي در اين امر براي تصميم گيرندگان آموزش و پرورش با توجه به جمعيت موجود در اين وزارتخانه رنگ مي بازد؛ آن گونه كه براي مثال، شكايت مثلاً يك كارشناس دفتري با 4 4 ساعت و مشاوران با 30 ساعت كار در عين دريافت دستمزد يكسان همچنان وجود داشته است.
علي احمدي با بيان اينكه جمعيت كارمندان آموزش و پرورش زياد است، اما همان شرايطي كه عضو هيأت علمي در دانشگاهها دارد، براي آموزش و پرورش نيز بايد وجود داشته باشد، افزود: هر كس كه واجد شرايط است، بدون لحاظ اين تفاوت كه كجا درس مي دهد، بايد عضو هيأت علمي شود، اما متأسفانه حرف من در اين زمينه خريدار نداشته است.
وي با اشاره به اينكه «البته به نظر مي رسد، مسؤولان مربوطه در اعتبار روزمره و تأمين منابع مالي وزارت آموزش و پرورش مانده اند، چه رسد به پوشش چند هزار عضو هيأت علمي موجود»، ابراز كرد: با شرايط فعلي، مقايسه كردن حقوق و مزاياي فرهنگيان با ساير كارمندان صحيح نيست؛ البته از سال آينده، با اجراي نظام هماهنگ حقوق كه بودجه آن نيز در نظر گرفته شده، اين مشكلات حل مي شود.
علي احمدي همچنين در پاسخ به اينكه كلاسهاي ضمن خدمت به جاي معبر جذب دبيران مجرب، به محلي براي اتلاف وقت تبديل شده است، با بيان اينكه بدسليقگي برخي، اجراي درست آموزش ضمن خدمت را مختل كرده است، به سؤاستفاده برخي از منابع مالي و هزينه هاي زيادي كه در اين بخش صرف مي شود، اشاره و اظهار كرد: هم اكنون مراكز تربيت معلم با ظرفيت 10 تا 50 درصدي از آموزش ضمن خدمت به خوبي بهره مي گيرند.
وزير آموزش و پرورش با افزودن اين مطلب كه البته در كنار اين امر، نرخ بالاي حق التدريس كه فقط انگيزه مالي را در ميان فرهنگيان تشويق مي كرد، در حال كاهش است، نرخ آموزش ضمن خدمت در آموزش و پرورش را يك بيستم و اين نرخ در دانشگاهها را يك پنجم حقوق و مزايا عنوان كرد.
علي احمدي در پاسخ به كمبود مربيان ورزش مدارس نيز با تأكيد بر اينكه بايد الگوي ورزشي مناسب براي پرورش بدني دانش آموزان مورد توجه قرار گيرد، تنها حرف از كمبود زدن در اين زمينه در حالي كه به نوع كار و سطح دانش اين مربيان توجه نمي شود را ناكافي دانست.
وي در ادامه درباره فقدان توازن در توزيع نيروي انساني در آموزش و پرورش نيز اين گونه جواب داد: هجومي كه به شهرهاي بزرگ وجود دارد، واقعيت تلخي است كه پيش رو داريم كه به تبع آن، بسياري از مناطق محروم با كمبود معلم مواجه مي شوند.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه البته نمي توان به زور كسي را وادار به بازنشستگي كرد، قوانين استخدام فرهنگيان را نيازمند بازنگري دانست و عنوان كرد: رويكرد جديد اين است كه زوجهاي فرهنگي حداقل در يك منطقه مشغول به كار شوند تا مشكلات، اندكي كاهش يابد.
وي در ادامه در پاسخ به برخي پيشرفتهاي صورت گرفته در بحث نظام آموزشي كشور پس از پيروزي انقلاب اسلامي، به رشد قابل توجه باسوادي در كشور اشاره و اعلام كرد: در پيش از انقلاب، تعداد باسوادان كشور در رده هاي مختلف سني در مجموع 8 4 درصد بود، اما شمار باسوادان كشور پس از انقلاب و در حال حاضر، به بيش از 85 درصد رشد پيدا كرده است كه اين موضوع رشد بسيار قابل توجه سوادآموزي و باسوادي در بين اقشار مختلف جامعه با نرخ رشد 97 درصدي را نشان مي دهد.وي در ادامه به اقدامات صورت گرفته در راستاي محروميت زدايي و تحقق عدالت آموزشي بين طبقات مختلف جامعه و شهرهاي مختلف كشور پس از انقلاب نيز، اشاره كرد و افزود: رسيدگي به مناطق محروم از اولويتهاي همه دولتهاي پيشين و از جمله دولت نهم با محوريت شعار عدالت محوري بوده و براساس آن، همواره تلاش شده كه محروميتهاي آموزشي از مدارس مرتفع شود.
وزير آموزش و پرورش بر رفع تبعيض در نظام آموزشي با توسعه مدارس شبانه روزي و روستايي نيز به عنوان يكي از محورهاي تحقق عدالت در نظام جمهوري اسلامي ايران، تأكيد و اظهار كرد: امروز مدارس روستايي و شبانه روزي، حتي با وجود برخورداري از تعداد كم دانش آموز و داشتن تراكم دانش آموزي كمتر از استاندارد، هم چنان به فعاليت خود ادامه مي دهند و هرگز تعطيل نخواهند شد.
وي در ادامه يادآور شد: آموزش و پرورش فني و حرفه اي و عملي نيز در طي 30 سال گذشته، توسعه بسيار زيادي داشته است؛ علاوه بر اين، تأسيس مدارس خاص از جمله مدارس تيزهوشان و استثنايي نيز همواره در دستور كار بوده؛ آن گونه كه امروز همه دانش آموزان استثنايي و استعدادهاي درخشان در مدارس خاص خود تحت پوشش قرار گرفته اند.
علي احمدي رفع محروميت از مناطق 716 گانه آموزش و پرورش را از ديگر بركات انقلاب اسلامي توصيف و بيان كرد: رفع محروميت از نظام آموزشي كشور در بخشهاي مختلف، حتي در بخشهاي سلامت جسمي دانش آموزان مدنظر بوده است؛ به صورتي كه امروز دانش آموزان از نظر تغذيه و سلامت جسمي با دريافت نان غني سازي شده و شير رايگان، رشد بدني و سلامت كامل جسمي را به دست مي آورند.
وي در ادامه، اين نكته را نيز يادآوري كرد كه پس از انقلاب، براي دسترسي بزرگسالان به شرايط ادامه تحصيل، اقدامات ويژه اي صورت گرفته كه از جمله آن مي توان به راه اندازي و توسعه مراكز آموزش از راه دور براي تكميل آموزش و پرورش رسمي و كلاسي اشاره كرد.
وزير آموزش و پرورش همچنين خاطرنشان كرد: آموزش اقليتهاي مذهبي نيز پس از انقلاب مورد توجه بوده و اين اقشار جامعه هم همچون ساير مردم ايران از خدمات رايگان آموزشي برخوردار بوده اند كه اين موضوع، مهر ديگري بر عدالت اجتماعي در جمهوري اسلامي مي زند.
يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]