تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس براى كسب رضايت خدا و آگاهى در دين قرآن بياموزد، ثوابى مانند همه آنچه كه به ف...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830643093




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ماموريت ناكام مركل در همراه ساختن چين با تحريم ايران


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ماموريت ناكام مركل در همراه ساختن چين با تحريم ايران
نخست وزير چين درخواست صدراعظم آلمان را براي تحريم نفت ايران رد و تاكيد كرد : پكن با سياسي كردن تجارت و اعمال تحريم هاي غيرقانوني بر ضد كشورها به شدت مخالف است .
ون جيابائو با بيان اينكه چين روابط را با ايران حفظ خواهد كرد ، افزود : راه ديگري جز گفتگو درباره موضوع هسته اي ايران وجود ندارد .

ون جيابائو نخست وزير چين به صدر اعظم آلمان گفته است تحريم ها بر ضد ايران نتيجه اي ندارد و هرگونه اعمال خشونت و تحرك نظامي به آشوب و آشفتگي خاورميانه منجر خواهد شد كه به سود هيچ كشوري نيست.

نخست وزير چين تصريح كرده است : كشورش روابط با ايران را حفظ خواهد كرد و به داشتن چنين روابطي هم نياز دارد.

به عقيده كارشناسان مركل با دو هدف به چين سفر كرده بود يكي متقاعد كردن اين كشور براي مشاركت در برنامه هاي برون رفت اروپا از بحران و دوم مشاركت در تحريم هاي نفتي عليه ايران كه به نظر مي رسد در هر دو مورد با ناكامي مواجه شده است .

مركل روز پنجشنبه در نشست خبري مشترك ، مذاكرات خود را «مذاكراتي طولاني» توصيف كرد كه نشان دهنده اين است كه ون جيابائو نخست وزير چين فشارها براي اعمال محدوديتهاي بيشتر را رد كرده است.

"آنگلا مركل " با اذعان به اينكه چين با تحريم خريد نفت از ايران مخالف است ابراز اميدواري كرده است كه پكن از نفوذش بر تهران استفاده كند .

مركل كه در چارچوب سفري سه روزه ديروز به چين سفر كرده است اميدوار است شوراي امنيت سازمان ملل متحد بتواند با اجماع قطعنامه اي در خصوص مسئله ايران صادر كند.

پيش از اين نيز وزيرخزانه داري آمريكا ، وزيرخزانه داري انگليس ، هنري كسينجر وزير امور خارجه اسبق آمريكا وچند مقام غربي ديگر براي وارد كردن فشار به چين براي همراه كردن پكن در تحريم هاي ضد ايراني به چين سفر كرده بودند.

چين دومين مصرف كننده بزرگ نفت در جهان و بزرگترين خريدار نفت خام ايران است و از مدتها پيش با تحريمهاي يكجانبه بر ضد بخش انرژي ايران مخالفت و تلاش مي كند تنشهايي را كه عرضه نفت را تهديد مي كند كاهش دهد.

"فريدون خاوند" تحليلگر مسايل اقتصادي و استاد اقتصاد دانشگاه در پاريس گفت : حضور آلماني ها در پكن به اين معني است كه آنها در پي استفاده از روابط اقتصادي بسيار مهم خود با چين هستند تا راه حلي در مورد مسايل ايران پيدا كنند.

وي با بيان اينكه چين در حال تبديل شدن به شريك اقتصادي آلمان به عنوان غول بزرگ اقتصادي اروپا و كشوري است كه رهبري اتحاديه اروپا را تقريبا به طور مطلق در اختيار دارد گفت : حدود پنج هزار شركت آلماني در چين هستند بنابراين ؛روابط با آلمان براي چيني ها بسيار اهميت دارد بخصوص از اين نظر كه آلماني ها هم از چين مي خواهند نه تنها از نظر بازرگاني بلكه به لحاظ سرمايه گذاري در اروپا حضور پيدا كنند و صدر اعظم آلمان مي خواهد با استفاده از مجموعه اين برگ هاي برنده ، نظريات خود را با رهبران چين مطرح كند.

اين تحليلگر ادامه داد: صدر اعظم آلمان به رهبران چين حتماً خواهد گفت كه حفظ امنيت و آرامش در منطقه خاورميانه و خليج فارس به سود چيني ها هم خواهد بود و اين كشور كه تبديل به غول بزرگ اقتصاد جهاني شده بايدو در عرصه سياست و اقتصاد بين المللي هم مسئوليت هاي بيشتري را بر عهده بگيرد.

او با بيان اينكه چين در صورت وقوع كمترين حادثه در تنگه هرمز يكي از قربانيان اصلي خواهد بود؛ گفت : "مركل " دلايلي دارد كه بر اساس آن ازچيني ها بخواهد به ايران فشار وارد كنند تا اين كشور وادار شود گوش شنواتري نسبت به روابط با غرب داشته باشد .

خاوند افزود : هرچند چيني ها با حفظ روابط كنوني با ايران مي توانند از اين كشور در برابر غرب و از غربي ها در برابر ايران استفاده كنند اما "مركل " هم استدال هاي خودش را در مقابل پكن دارد.

نقش چين در شكستن تحريم هاي غرب عليه ايران

با گسترش يافتن فشارها و تحريم‌هاي شكلي و تبليغاتي غرب عليه ايران در چند هفته گذشته، مسئله‌اي كه بار ديگر اذهان و افكار عمومي را در داخل و خارج از كشور به خود مشغول داشته، آينده مناسبات و روابط بين‌المللي ايران در صورت اجرايي شدن قطعي اين تحريم‌هاست.

در حالي كه عده‌اي برآنند كه كشور چين مانع از اجراي كامل اين تحريم‌ها خواهد شد، برخي ديگر با اشاره به تجربه تاريخي و نوع مناسبات تهران با پكن بر اين نظرند كه اين كشور نه تنها در فرآيند تحريم و انزواي احتمالي ايران، در كنار تهران نخواهد بود، بلكه خود نيز در اين امر مشاركت خواهد كرد.

جمهوري خلق چين با وجود حجم عظيم مبادلات اقتصادي با ايران و رويكرد جهان سوم‌گرايانه و حمايت از كشورهاي در حال توسعه در چشم‌انداز سياسي خود، هيچ‌گاه منافع عظيم اقتصادي و بده‌بستان‌هاي سياسي خود با غرب، بويژه آمريكا را فداي ايران نخواهد كرد.

گر چه پكن با هر دو سوي مناقشه مبادلات گسترده‌اي دارد، اما نخبگان اين كشور از اين امر نيز آگاهي دارند كه حمايت از ايران در برابر غرب شايد در كوتاه‌مدت راهگشاي برخي مواضع آنها باشد، اما منافع بلندمدت و پردامنه آنها را در عرصه منطقه‌اي و بين‌المللي هيچ‌گاه تامين نخواهد كرد؛ اين وضعيت‌ آن قدر بديهي است كه ارائه تفسيرهاي مغاير با آن از سوي برخي گروه‌ها و به ظاهر ديپلمات‌ها و سياست‌مداران به نوعي مصداق چشم بستن بر روي واقعيات است.

به‌طور كلي يكي از كشورهايي كه همواره با تحريم‌هاي يكجانبه بين‌المللي عليه ايران به رهبري ايالات متحده مخالفت كرده، كشور چين است.

در دور جديد اين تحريم‌ها نيز كشور چين مخالفت خود را با اين تحريم‌ها اعلام كرده و تاكيد كرده است كه مخالف برتر قرار دادن يك قانون داخلي بر قوانين بين‌المللي و تحميل تحريم‌هاي يك جانبه عليه ديگر كشورهاست. علاوه بر اين، چين در پرونده هسته‌اي ايران سعي كرده است تا گفتمان حل و فصل اين مسئله را از راه گفت‌وگو و مذاكره در دستور كار قرار بدهد. با اين‌كه چين از سال 2005 تاكنون از تحريم‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل به شكلي صوري حمايت كرده، اما اين كشور با كاهش شدت اين تحريم‌ها در بررسي‌هاي شورا و همچنين اعمال ضعيف و گاه ‌به ‌گاه آنها از اهميت اين تحريم‌ها عليه ايران كاسته است.

در حوزه اقتصادي چين همواره يكي از شركاي اقتصادي عمده ايران بوده است. چيني‌ها به كرات مخالفت خود را با اعمال تحريم‌هاي اقتصادي عليه ايران اعلام كرده‌اند.

از نظر مقامات چين، ايران و چين تعاملات تجاري و انرژي روابط عادي و آشكاري با هم دارند كه با قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل مغايرت ندارد و اين تعاملات نبايد با اعمال تحريم‌هاي غرب، تحت تاثير قرار گيرد.

در ارتباط با مناسبات اقتصادي ايران و چين، نكته‌اي را كه بايد در در نظر گرفت اين است كه چين بزرگ‌ترين واردكننده نفت از ايران است و در سال 2011، 22 درصد از منابع توليدي جمهوري اسلامي را خريداري كرده است. طبق آمارافزايش تجارت چين با ايران، از 30 ميليارد دلار در سال 2010 به 40 ميليارد دلار در سال 2011 رسيده است كه حاكي از اهميت ايران براي چين است.

اگر چين بخواهد همچنان به مخالفت با اعمال تحريم‌هاي اقتصادي عليه ايران بپردازد بايد فشارهاي اعمالي از طرف امريكا را پشت سر بگذارد.

تاكنون با وجود تلاش‌هاي امريكا براي همراه كردن مقام‌هاي چين با تحريم نفتي ايران، پكن مخالفت خود را با تحريم‌هاي يك­جانبه عليه تهران اعلام كرده است.

آنچه واقعيت دارد اين است كه دولت چين به ملاحظات بلندمدت و اساسي فكر مي‌كند و به‌طور مستقل تصميم‌گيري مي‌كند، بنابراين درباره تحريم بانك مركزي و تحريم نفتي، اقدام خاصي نخواهد داشت و در نهايت در تحريم غربي­ها عليه ايران شركت نخواهد كرد.

البته در سياست بين‌الملل هيچ امري غير ممكن نيست و اين احتمال نيز وجود دارد كه سرانجام چيني‌ها نيز به صف تحريم‌كنندگان ايران بپيوندند.

چين به دلايلي از جمله وجود رقابت با امريكا نمي‌خواهد هزينه زيادي را در بحث ايران تحمل كند و سعي مي­كند كه از ايران و ساير كشورهايي كه با امريكا دچار مشكل هستند به عنوان يك كارت در بازي با امريكا استفاده كند.

دولت چين با انتشار بيانيه‌اي برمخالفت شديد و قاطعانه خود با تحريم‌هاي يك­جانبه غرب عليه ايران تاكيد كرد. دولت چين مخالفت قاطعانه خود را با تحريم آمريكا عليه يك شركت چيني طرف قرارداد با ايران ابراز داشت و اين تحريم‌ها را گامي غيرعاقلانه توصيف كرد.

ايران سومين كشور صادر كننده نفت به چين است كه با صادرات روزانه 420 هزار بشكه نفت خام به اين كشور 13 درصد از كل واردات نفت خام چين را در دست گرفته است. بر اساس گزارش اقتصادي منتشر شده توسط انستيتو تحقيقات ملي نفت چين، صنايع اين كشور طي سال 2011،‌ 20 ميليارد دلار نفت از ايران خريده اند كه نسبت به سال 2010 روند افزايشي 84.5 درصدي را نشان مي دهد .

چين براي برقراري ارتباط با ايران دو هدف مهم دارد. اولين هدفش برقراري روابط با قدرت‌هاي بزرگ خاورميانه است. اين هدف كه ريشه در منافع ژئواستراتژيك چين دارد، بر دستيابي نفوذ در مناطق مورد اهميت براي ايالات متحده آمريكا تمركز دارد.

دومين هدف كه جنبه اقتصادي دارد بر دستيابي به منابع انرژي و يافتن بازارهايي امن براي فروش كالاها تاكيد دارد. منابع نفت و ارزش‌هاي استراتژريك ايران براي چين حياتي است و شركت‌هاي چيني بايد در تجارت با بخش انرژي ايران آزادي عمل داشته باشند.

وابستگي چين به بازارهاي دنيا و منابع انرژي نفت و گاز در حقيقت وابستگي آن كشور را در سطح بين المللي بيان مي كند. ايران به عنوان يكي از مراكز بزرگ توليد كننده نفت و گاز طبيعي مي تواند اين نياز حياتي و اصلي چين را برطرف كند.

يكي از نگراني­هاي اصلي چين بسته شدن تنگه هرمز در صورت افزايش فشارها بر ايران است و مقامات چين نگراني خود را از اين مسئله ابراز داشته­ اند. زيرا در صورت بسته شدن تنگه هرمز توسط ايران صدور منابع نفت خليج فارس به چين با مشكلاتي مواجه خواهد شد و اين عامل باعث افزايش قيمت نفت خواهد شد.

به همين دليل نخست وزير چين تنگه هرمز را مهم ترين راه براي حمل و نقل نفت ناميد. وي گفت: هرگونه اقدام افراطي در رابطه با تنگه هرمز اعم از اين كه از كدام ملاحظه ناشي شده باشد، در راستاي ضديت با منافع مردم جهان قرار خواهد داشت و بايد از مواصلات حمل و نقل از طريق تنگه هرمز دفاع شود.

چين با توجه به نفوذ و قدرت خود در عرصه بين­الملل و همچنين به عنوان عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل، مي­تواند نقش مهمي در كاهش تحريم ها عليه ايران داشته باشد.

رشد اقتصادي چين، منابع انرژي جديد را در آينده­اي نزديك طلب مي­كند و با توجه به نزديكي ايران به چين، ايران مي­تواند بازار خوبي براي تأمين انرژي چين باشد.

به همين دليل چين سعي ندارد با تحريمهايي كه از طرف غرب عليه ايران اعمال مي­شود همكاري كند.

چين به دليل رقابت با غرب در نظام بين­الملل، سعي ندارد كه در مقابل تحريم هاي داخلي غرب عليه ايران و ساير كشورها كرنش نشان دهد. زيرا اين نوعي كوتاه آمدن در مقابل غرب است. چين به دنبال اين است تا در آينده علاوه بر نفت، منابع گاز را نيز از ايران خريداري كند و اين اهميت منابع انرژي ايران براي چين را نشان مي­دهد و اين عوامل باعث شده است تا چين در تحريم هاي غرب عليه ايران مشاركت نكند.

جمعه|ا|14|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 296]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن