واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: احداث پايگاه ملي پرتاب ماهواره در كشور
فاضلي تصريح كرد : بدين ترتيب براي پرتاب محموله در يك زاويه ميل خاص با محدوديت مواجه هستيم زيرا بخش هاي مختلف ماهواره بر كه در طول مسير از آن جدا مي شود بايد بر روي زمين و در نقاط غير مسكوني فرود بيايد.
رييس سازمان فضايي كشور با تاكيد به توانمندي فني و عمراني جمهوري اسلامي ايران براي ساخت پايگاه هاي فضايي گفت كه پايگاه ملي پرتاب ماهواره در كشور تاسيس مي شود.
" حميد فاضلي " روز پنجشنبه و در آستانه چهاردهم بهمن - سومين روز دهه مبارك فجر- روز ملي فناوري فضايي در گفت و گو با ايرنا به درخواست سازمان فضايي كشور از رييس جمهوري براي ساخت اين پايگاه افزود: رييس جمهوري دستور بررسي و تصويب اين درخواست را در هيات دولت ابلاغ كرده و به معاونت برنامه ريزي و توسعه راهبردي هم دستور داده است كه در بودجه سال آينده كشور اعتبارات لازم را پيش بيني كند.
وي خاطرنشان كرد: براي احداث پايگاه پرتاب ملي كشور؛ وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با توجه به تجارب خوبي كه در اين عرصه دارد، مي تواند كمك هاي خوبي كند و بر اين اساس درنظر داريم با كمك آنها و هر يك از دستگاه ها و مجموعه هاي داخلي نظير قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا (ص) و يا حتي نيروي هوا و فضاي سپاه و ساير دست اندركاران، اين طرح را به نتيجه نهايي برسانيم.
رييس سازمان فضايي كشور با بيان اين كه فعاليت ها و مذاكرات براي احداث پايگاه ملي پرتاب ماهواره آغاز شده است؛به نيازهاي كشور براي احداث اين پايگاه اشاره كرد و افزود :براي پرتاب ماهواره ها و محموله هاي سنگين تر، نياز است كه پرتاب ها در زوايه ميل فضايي مناسب صورت گيرد و بر اين اساس ممكن است كه ما ديگر نتوانيم از پايگاه پرتاب فعلي استفاده كنيم.
فاضلي تصريح كرد : بدين ترتيب براي پرتاب محموله در يك زاويه ميل خاص با محدوديت مواجه هستيم زيرا بخش هاي مختلف ماهواره بر كه در طول مسير از آن جدا مي شود بايد بر روي زمين و در نقاط غير مسكوني فرود بيايد.
وي با بيان اينكه بايد در كريدور خاصي ماهواره ها را پرتاب كنيم؛ اظهار داشت:الان مشاهده مي شود كه ماهواره رصد و اميد در زوايه ميل فضايي 55 درجه پرتاب شده اند و اين به دليل محدوديت ما در پرتاب ماهواره بوده و امروز اين موضوع بايد توسعه يابد.
رييس سازمان فضايي كشور گفت:براي پرتاب ماهواره هاي سنجشي بطور مثال نيازداريم پرتاب ها در زاويه 98 و از پايگاه هاي جديدي انجام شود .
فاضلي افزود : اگر بخواهيم از مركز كنوني پرتاب ماهواره ها استفاده كنيم بخش هاي مختلف ماهواره بر در طول مسير كه جدا مي شوند بر روي مناطق مسكوني مي افتند و بر اين اساس بايد از ماهواره برهاي با قابليت مانوري بيشتر و بالاتر استفاده كنيم كه در اين حالت باز هم نياز مي شود پايگاه هاي جديدي را تاسيس كنيم.
وي خاطرنشان كرد: پايگاه ملي پرتاب ماهواره بايد در منطقه عمومي جنوب شرق كشور و در نزديكي درياي عمان و اقيانوس هند ايجاد شود تا بخش هاي جدا شده از ماهواره بر در اقيانوس بيفتد تا موجب بروز مشكل براي مردم نشود.
رييس سازمان فضايي كشور بار ديگر با بيان اين كه كارهاي مطالعاتي ايجاد پايگاه ملي پرتاب ماهواره آغاز شده و كارهاي اجرايي آن هم با حمايت هاي دولت در حال انجام است؛ گفت: بودجه هاي لازم نيز براي اجراي اين طرح از سوي دولت پيش بيني شده است.
فاضلي اين نكته را نيز يادآور شد كه دولت پيش بيني بودجه اي خوبي براي حمايت هاي مالي از اجراي برنامه هاي آينده سازمان فضايي در برنامه پنجساله پنجم و بويژه سال آينده كرده است.
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]