واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حاتمي در گفتو گو با فارس:تاريخچه طب سنتي وارد كتب درسي مدارس ميشود
خبرگزاري فارس: مسئول كميته دستاوردها و نوآوريهاي 30 ساله طب سنتي ايران گفت: با تائيد شوراي عالي انقلاب فرهنگي اصول و كليات طب سنتي و تاريخچه مشاهير پزشكي نياكان وارد برنامههاي درسي سطوح مختلف از دبستان تا دانشگاه ميشود.
حسين حاتمي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: به لطف الهي و به بركت پيروزي انقلاب اسلامي موفق به احياي مجدد پزشكي نياكان شدهايم بنابراين مبادا به نازلترين چهره آن كه جنبههاي درماني است بسنده كنيم و جنبههاي زيربناييتر و مهمتر آن را فراموش كنيم. زيرا طب سنتي ايران و جهان اسلام فقط درمانگرا نيست بلكه خود به تنهايي يك مكتب حركتآفرين است كه از نظر جامعيت، كلنگر و جامعهنگر است.
وي ادامه داد: طب سنتي نياكان انسان را به عنوان جزء كوچكي از كل طبيعت ميداند و در عين حال او را اشرف موجودات و گل سرسبد تمام مخلوقات الهي به حساب ميآورد و كليه پديدههاي طبيعي را در سلامت انسانها دخيل دانسته و آشنايي با اين پديدهها را لازمه حفظ و ارتقاي سلامت افراد سالم و درمان بيماران ميداند.
وي افزود: مكتب پزشكي نياكان ما اين حرفه را با ديد عقيدتي توحيدي و مهندسي، دستگاهي ميداند كه سازنده آن خداوند قادر متعال است و به همين علت ضمن اهميت دادن به آموزش و پژوهش و كسب مهارتهاي لازم، اصل توكل را عامل اصلي اثربخشي همه حركات و سكنات به حساب ميآورد.
وي ادامه داد: ادبيات اين مكتب پزشكي، چيزي جز ادبيات توحيدي نيست. تا آنجا كه ابن سينا رمز موفقيت خود را علاوه بر تلاش، پشتكار و شكيبايي، اتصال به منبع اصلي فيوضات يعني پروردگار يگانه ميداند و صراحتا ذكر ميكند " هرگاه به مشكلي برميخوردم كه از حل آن عاجز ميماندم به مسجد ميرفتم، نماز ميگزاردم و در حل آن مشكل از مُبدِعِ كُل كمك ميخواستم " و اين درحالياست كه اگر مطلبي را 39 بار ميخواند و به قول خودش، نميفهميد، نااميد نميشد و باز هم مطالعه ميكرد.
مسئول پانل دستاوردهاي طب سنتي كنگره افزود: مكتب پزشكي نياكان ما از نظر علمي، بهداشتگرا و پژوهشمحور است و اين واقعيتي است كه در ذخاير مكتوب اسلامي ـ ايراني، نظير الحاوي، قانون و .. به وضوح ملاحظه ميشود. مثلاً ابن سينا در آغاز كتاب اول قانون در طب، در بيان هدف پزشكي مينويسد " هدف پزشكي، حفظ تندرستي به هنگام سلامت و بازگرداندن آن در زمان بيمارياست " در خصوص پژوهشگرايي شواهد بسياري در اين ذخاير به چشم ميخورد كه در كتب و مقالات پزشكي نياكان مندرج در سايت وزارت بهداشت به آدرس http://www.elib.hbi.ir/persian/library.htm به اندازه كافي به آن پرداخته شده است.
رئيس دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود: اگر امروز شاهد احياي مجدد آموزش طب سنتي در دانشگاههاي علوم پزشكي كشور هستيم. بدون شك مرهون سياستگذاريهاي چندين ساله فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي و ترجمه و تاليف بسياري از كتب طب سنتي با حمايت آن ارگان و برگزاري چندين كنگره طب سنتي توسط آن نهاد هستيم كه شمهاي از آن در لوح فشرده (DVD) دستاوردهاي الكترونيك پزشكي نياكان كه در كنگره دستاوردهاي 30 ساله توزيع شده، آوردهايم.
حاتمي گفت: علاوه بر آن در كميته فرهنگ و تمدن اسلامي ايران - شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز قدمهاي بسيار موثري در اين زمينه برداشته شده است از جمله براي وارد كردن اصول و كليات و به خصوص تاريخچه مشاهير پزشكي نياكان، حدود 2 هزار صفحه كتاب درسي تاليف شده است كه به زودي وارد برنامههاي درسي سطوح مختلف از دبستان تا دانشگاه ميشود.
وي گفت: مراكز تحقيقات طب سنتي چند دانشگاه علوم پزشكي كشور، قدمهاي مفيدي براي توسعه اين طب برداشتهاند كه منجر به تأليف كتب و مقالات فراواني شده است. در بسياري از دانشگاههاي علوم پزشكي كشور و به ويژه در 4 دانشگاه برگزاركننده دوره تخصصي طب سنتي يعني دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، شاهد، تهران و ايران كنگرههاي متعددي برگزار شده است.
وي افزود: كارهاي تحقيقاتي فراواني در اين زمينه صورت گرفته و كتب فراواني هم به رشته تحرير درآمده و امروز كه دنياي ارتباط سريع الكترونيك است به شيوههاي سنتي نشر كتاب، اكتفا نشده بلكه براي اولين بار قانون ابن سينا به 3 زبان فارسي، عربي و انگليسي با قابليت جستوجوي بسيار سريع، وارد فضاي اينترنت شده، كتب الحاوي رازي، ذخيره خوارزمشاهي، اغراض طبي، خُفيِ علائي، مخزن الادويه و حتي بسياري از كتب ادبي كه بعضي از اطلاعات پزشكي و بهداشتي نياكان به طور غيرمستقيم در آنها درج شده است به صورت بانك اطلاعات الكترونيك در آمده و در سايت اينترنتي وزارت بهداشت درج شده است.
وي اضافه كرد: فعاليتهاي حوزه علميه قم را در راستاي ترجمه بعضي از منابع پزشكي نياكان از عربي به فارسي نيز نبايد فراموش كنيم. همه اينها نشانه اين است كه همه دست به دست هم دادهاند تا مكتب پزشكي نياكان را با آن همه عظمتي كه دارد احيا شود.
حاتمي گفت: امام راحل اوائل انقلاب، نگران طب سنتي بودند و ميفرمودند شما كه ميگوييد دانشگاهي نظير جُندي شاپور داشتهايد اصلاً كسي در اين مملكت هست كه قانون ابن سينا را بداند؟ و امروز به پيشگاه روح ملكوتي ايشان عرض ميكنيم آري به بركت انقلاب شكوهمند اسلامي بار ديگر درهاي بسته دانشگاهها به روي آموزش پزشكي نياكان باز شده است و طب سنتي به كمك پزشكي رايج، شتافته است.
انتهاي پيام/ش
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]