واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: وزير علوم: ايران سال آينده به جايگاه نخست علمي منطقه مي رسد
وزير علوم با بيان اينكه سال آينده تعداد مستندات علمي در قالب مقاله به بيش از 26 هزار مقاله مي رسد، گفت: براين اساس ايران به جايگاه علمي نخست منطقه و يا جايگاه علمي كه در مرز مقام اول دارد، مي رسد.
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر محمد مهدي زاهدي صبح امروز در بيست و دومين جشنواره بين المللي خوارزمي كه در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته در جشنواره بين المللي فارابي اظهار اميدواري كردم تا پايان سال 2008 تعداد مقالات علمي به بيش از 3000 مقاله برسد در حالي كه در سال 2008 از ايران 13 هزار مقاله در isi به چاپ رسيد.
وي همچنين ايجاد پايگاه اسنادي علوم جهاني اسلام isc را از افتخارات دولت نهم دانست و افزود: محققان جمهوري اسلامي ايران در سال جاري حداقل 10 هزار در isc نمايه سازي خواهند كرد.
زاهدي با اشاره به ابلاغ سياست هاي كلي اصل برنامه 5 توسعه از سوي رهبر معظم انقلاب گفت: در اين برنامه رهبر معظم انقلاب تحول در نظام آموزشي و پژوهشي، افزايش بودچه پژوهشي و دست يابي به جايگاه دوم علم و فناوري، ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و جايگاه در تحول علوم انساني را مورد تاكيد قرار داده است.
وزير علوم با بيان اينكه دولت نهم در راستاي تاكيدات مقام معظم رهبري گام بر مي دارد، گفت: ايران اسلامي در بحث فناوري هاي پيشرفته، فناوري نانو فناوري هاي زيستي و فناوري صلح آميز هسته اي توانسته است جايگاه خود را ارتقا دهد.
وي همچنين در خصوص تخصيص بودجه هاي پژوهشي كشور گفت: ميزان اعتبارات پژوهشي در سال 57 حدود 28 صدم درصد در سال 83 ،7/63 و امسال با توجه به مصوبه مجلس اميدواريم بودجه پژوهش به بيش از 1/1 درصد ارتقا يابد.
زاهدي ارتباط دانشگاه و صنعت را از ديگر موارد تاكيد اين وزارتخانه دانست و گفت: امسال اميدواريم اين رقم به 500 ميليارد تومان برسد.
وزير علوم با بيان اينكه قبل از پيروزي انقلاب اصلاً موضوعي تحت عنوان فناوري در كشور مورد توجه نبود، گفت: توجه به پارك هاي علم و فناوري در نظام مقدس جمهوري اسلامي مورد تاكيد قرار گرفته به طوري كه تا سال 83 ، 13 پارك و در حال حاضر 22 پارك فناوري در كشور مشغول فعاليت هستند.
وي همچنين گفت: تعداد مراكز رشد تا سال 83 ، 38 مركز بود و در حال حاضر 78 مركز رشد در كشور به فعاليت مي پردازد.
وزير علوم در ادامه بيان داشت: تعداد واحدهاي مستقر در پارك هاي علم و فناوري در سال 83، 585 واحد بود كه در حال حاضر اين رقم به 1500 واحد فناور رسيده است.
زاهدي با اشاره به فعاليت 12 هزار دانشگر در پارك هاي علم و فناوري گفت: تا سال 83 تنها دوهزار و 813 دانشگر در پارك هاي علم و فناوري فعاليت مي كردند.
وي در خصوص ميزان اختراعات دانشمندان ايراني گفت: تا سال 83 ، 4800 اختراع در كشور به ثبت رسيد كه اين تعداد از سال 84 تا امروز به بيش از 12 هزار اختراع رسيده است.
وزير علوم افزايش تعداد انجمن هاي علمي و افزايش تعداد مركز تحقيق و مراكز تحقيقاتي را از ديگر دستاوردهاي انقلاب اسلامي عنوان كرد و افزود: قبل از انقلاب اسلامي 5 هزار عضو هيئت علمي در دانشگاه هاي كشور فعاليت مي كردند و بعد از انقلاب و با گسترش آموزش عالي تا سال 83 تعداد اعضاي هيئت علمي به 40 هزار نفر رسيد و در حال حاضر نيز بيش از 57 عضو هيئت علمي در مجموع آموزش عالي كشور حضور دارند.
زاهدي در پايان در خصوص بودجه هاي تزريقي به وزارت علوم گفت: در سال 83 كل بودجه هاي وزارت علوم 480 ميليارد تومان بود و در سال 87 اين رقم به 1300 ميليارد تومان رسيده است و براي سال آينده اميدواريم ميزان كل بودجه هاي وزارت علوم به 1450 ميليارد تومان برسد./انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]