واضح آرشیو وب فارسی:فارس: غلام حسين حيدري رئيس دانشگاه آزاد رودهن
خبرگزاري فارس: اكنون بيش از دو دهه از آن روزهاي خون و خشم مي گذرد. ما مانده ايم و روحي سرگشته در كوچه باغ هاي خاطرات جنگ . ما مانده ايم و دفتري از تجارب تلخ و شيرين. دين باور حق ياور را نشايد كه از يك سوراخ دو بار گزيده شود. بايسته ها و شايسته هاي خردورزي ما را به عبرت گرفتن فرامي خواند. حاشا كه ما مصداق آن ملتي باشيم كه در صورت فراموشي تاريخ ، گزير از تكرار آن باشيم.
به گزارش گروه امنيتي- دفاعي خبرگزاري فارس، متن يادداشت غلام حسين حيدري رئيس دانشگاه آزاد واحد رودهن درباره لزوم تدريس درس آشنايي با دفاع مقدس به شرح ذيل است:
آن گاه كه اهريمنان حق ستيز ناجوانمردانه به سوي مرزهاي مردخيز ايران هجوم آوردند، دلاورمردان اين بوم و بر با ساز و برگي از الله امبر با قامتي سرافرازمندتر از سهند و استوارتر از الوند در برابرشان قد برافراشتند و در سنگرهاي مقاومت قيامت آفريدند. فجرآفرينان از سراسر ايران كاروان كاروان چون كارون به سوي جبهه ها روان شدند ، البرز را در قامت شرمنده كردند و الوند را در استقامت.
تصوير بلند شجاعت اين تلاشگران عرصه عشق در قاب هيچ نگاه نمي گنجيد و پرواز شاهين خيال ، چكاد رفيع رفعت و شهامت اينان را نمي توانست در نوردد!
اقيانوس نور در برابر درخشش حضور اينان ،فانوس كور بود و گلواژه استقامت و درواژه مقاومت در قاموس ايشان ظهور مي يافت.
جنگ عراق عليه ايران از شهريور۱۳۵۹ تا مرداد ۱۳۶۷ ميان نيروهاي مسلح دو كشور ايران و عراق جريان داشت. جنگ ۸ساله ايران و عراق يكي از فاجعههاي تاريخ بشري در قرن بيستم، و پس از جنگ ويتنام و بالاتر از جنگ جهاني اول، دومين جنگ طولاني قرن بيستم بودهاست.
شوراي امنيت در تاريخ ۱۸ آذر۱۳۷۰ مصادف با ۹ دسامبر۱۹۹۱طي گزارشي كه از جانب دبيركل وقت سازمان ملل متحد دريافت كرده بود، عراق را به عنوان متجاوز جنگ معرفي كرد. اين شورا همچنين عراق را موظف به پرداخت غرامت جنگ به ايران نمود.
در اين جنگ ارتش عراق به طور گسترده از جنگافزارهاي شيميايي عليه كردهاي عراقي و مردم و نظاميان ايران استفاده كرد. با اين وجود جامعه جهاني هيچ گاه نتوانست اجماعي براي محكوم كردن اين جنايت جنگي از سوي عراق ترتيب دهد. در طول جنگ، ارتش عراق با استفاده از سلاحهاي شيميايي حدود ۱۰۰٬۰۰۰ مرد، زن و بچه را به قتل رساند.
صدام حسين با جلب موافقت عربستان سعودي و كشورهاي عربي منطقه خليج فارس براي جنگ با ايران توانست از امكانات مالي، نظامي و تداركات اين كشورها بهره برداري كند. رژيم عراق در آخرين سال قبل از جنگ حدود ۳۸ ميليارد دلار ذخيره ارزي داشت و با اين وجود، كشورهاي نفتي منطقه خليج فارس (عربستان سعودي، كويت، امارات متحده عربي و قطر) حاضر به پرداخت ۱۴ ميليارد دلار وام بدون بهره به عراق شدند. (نقل آمارها از ويكي پديا)
عراق در ۲۹ شهريور ۱۳۵۹(۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰) با هدف براندازي جمهوري اسلامي ايران، حمله به ايران را آغاز كرد. نيروهاي عراقي بهگونهاي برنامهريزي كرده بودند كه نواحي بزرگي از غرب ايران را اشغال كنند. عراقيها بمب گذاري، مين گذاري، عمليات نامنظم و تجاوزهاي مرزي شان را خيلي زودتر از آن چه شروع جنگ دانسته ميشود، آغاز كردند.
عراق با تقليد از استراتژي نظامي اسرائيل در حمله برق آسا و كوبنده هوايي به فرودگاه ها و هواپيماهاي مصر، سوريه و اردن در جنگ شش روزه اعراب و اسرائيل و نتايج چشمگير آن، خواست كه همان نتايج را اين بار براي خود رقم بزند.
روز ۳۱ شهريور ۱۳۵۹ راس ساعت ۱۲ به وقت بغداد، مركز فرماندهي جنگ در عراق دستور پرواز ۱۹۲ بمب افكن و جنگنده را براي حمله هوايي به فرودگاههاي ايران صادر كرد. بيست دقيقه بعد، عدنان خيرالله وزير دفاع عراق در گزارشي اين موضوع را به صدام حسين اعلام كرد. به اين ترتيب جنگ هوايي بين ايران و عراق آغاز شد.نيروي هوايي عراق در بعد از ظهر همان روز به پايگاههاي نيروي هوايي ايران حمله كرد.
همزمان با آغاز عمليات هوايي، نيروي زميني عراق از سه جبهه و در هر جبهه با يك سپاه يورش زميني خود را آغاز كرد. سپاه اول از جبهه شمالي، سپاه دوم از جبهه مياني و سپاه سوم از جبهه جنوبي پيشروي خود را آغاز كردند؛ اين درحالي بود كه فرماندهان جنگ در ايران به فكر از دست دادن زمين در ازاي گرفتن زمان بودند. با اين حال مردم مناطق مرزي در حركتي خودجوش و با كمك روحيه بالا، با دادن تلفات سنگين و با تجهيزات نظامي ناچيز همچون تفنگ ام۱ گاراند جلوي پيشروي سريع ارتش عراق را گرفتند.
در نخستين پيشروي ارتش عراق به خاك ايران حدود سي هزاركيلومتر مربع از خاك ايران به اشغال نيروهاي متجاوز درآمد.جنگ تحميلي عليه ايران ۲۸۸۷ روز به طول انجاميد كه طي آن ۱۰۰۰ روز نبرد فعال صورت گرفت كه ۷۹۳ روز حمله از سوي رزمندگان ايراني بود و ۲۰۷ روز از سوي ارتش عراق.
مقاومت نيروهاي ايراني كه به طولاني شدن جنگ انجاميد، سبب شد تا ذخاير ارزي عراق كه در ابتداي جنگ، حدود ۳۰ ميليارد دلار بود، پس از شكست در عمليات بيتالمقدس و فتح خرمشهر به صفر برسد و پس از پايان جنگ، اين كشور بيش از ۷۰ ميليارد دلار بدهي داشته باشد.
تلفات اين جنگ براساس آمار رسمي ايران، جنگ تحميلي ۲۱۳٬۰۰۰ ايراني شهيد و ۳۳۵٬۰۰۰ ايراني معلول و ۴۲٫۶۱۸ اسير و ۷۰۰۰ مفقود الاثر و ۱۰۰۰ ميليارد دلار خسارت بر جامعه ايران وارد كردهاست.در حال حاضر، ۲ ميليون و ۴۰۰ هزار هكتار اراضي ايران همچنان آلوده به مين است.
جنگ ايران و عراق، بعد از جنگ ويتنام كه ۱۵ سال به طول انجاميد، دومين جنگ طولاني قرن بيستم بود(جنگ جهاني اول ۴ سال و جنگ جهاني دوم ۶ سال به طول انجاميد) مدافعان ايراني براي دفاع از خرمشهر ۳۵ روز جنگيدند. در حالي كه در باز پس گيري خرمشهر، ايران ۲ روزه موفق شد.
عراق در طول جنگ ۳۵۰۰ بار به ايران حمله شيميايي كرد كه ۳۰مورد از آن ها در مناطق مسكوني بودهاست. وحشيانهترين مورد استفاده در اسفند ۱۳۶۶، در حلبچه بودهاست كه وسيعترين مورد استفاده از جنگ افزارهاي شيميايي از زمان جنگ جهاني اول تاكنون به شمار ميرود كه حداقل ۵۰۰۰ تن از مردم كُرد و مسلمان اين شهر را كشته و ۷۰۰۰ تَن ديگر را مجروح كرد.مجموع كشته شدگان حملات هوايي عراق به مناطق مسكوني ايران ۱۵۹۵۹ اعلام شد.اكنون بيش از دو دهه از آن روزهاي خون و خشم مي گذرد.
ما مانده ايم و روحي سرگشته در كوچه باغ هاي خاطرات جنگ . ما مانده ايم و دفتري از تجارب تلخ و شيرين. دين باور حق ياور را نشايد كه از يك سوراخ دو بار گزيده شود. بايسته ها و شايسته هاي خردورزي ما را به عبرت گرفتن فرامي خواند. حاشا كه ما مصداق آن ملتي باشيم كه در صورت فراموشي تاريخ ، گزير از تكرار آن باشيم!! دريغ اگر غبار زمان اين چهره هاي درخشان حماسه آفرينان ما را خاموش كند و حافظه تاريخ آن را فراموش نمايد.
اكنون ما رسالت سنگين ابلاغ پيام خونين و كلام عطرآگين اين شهيدان را بر دوش خود احساس مي كنيم و در راستاي اين احساس مسئوليت بر خود فرض مي دانيم كه در هيچ شرايطي اين اسطوره هاي مقاومت و اسوه هاي استقامت را از ياد نبريم.
كتاب «آشنايي با دفاع مقدس » نوشته آقاي دكتر اسماعيل منصوري لاريجاني اين ماموريت و رسالت را بر عهده دارد تا اين حماسه هاي جاودانه و پايداري هاي مردانه را در سينه رازدار و گنجينه ماندگار خود حفظ و حراست نمايد تا آيندگان ما با مرور اين خون نبشته ها ،مرزهاي عزت و شرافت اين مرز و بوم را پاس دارند و ايثارگران را سپاس گزارند.
شهيدان پيام آوراني بودند كه نسيم سحرآميز ساحل سيمگون هدايت را به شب زدگان شبستان شوم شرارت رسانيدند ، جام جلالت را از جزيره جمادين جور و جهل و جمود آزاد ساختند و غريبان غم زده غرفه الاحزان غربت را شاد كردند.
ما اكنون به عنوان ميراث داران آن كبوتران خونين بال برآنيم تا بال در بال نسيم، گيسوي سياه شب را پريشان سازيم و با گوهر ديده و اشك چكيده ، پيام پاك شهيدان را نسل ها و عصرهاي آينده برسانيم.
دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن در راستاي انجام اين رسالت از دو نيمسال پيش تدريس اين كتاب تاريخي را در دستور كار خود قرار داد و با اتكا به الطاف الهي و همت استادان گرانمايه و دانشجويان فرزانه توانست در اين زمينه رتبه نخست كشوري را از آن خود سازد. خوشبختانه اكنون تصميم گرفته شده كه از نيمسال بهمن ماه سال جاري همين درس در سراسر كشور و در همه دانشگاه ها به صورت اجباري تدريس شود.
اميد كه بتوانيم همه دست دردست يكديگر نهاده با بازخواني تاريخ سرخ گذشته ، آينده اي سبز را براي نسل ها و عصرهاي پسين رقم زنيم.
دكتر غلام حسين حيدري
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]