واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر:
خبرگزاري فارس: مديركل فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: 820هزار نفر از والدين دانشآموزان مقطع متوسطه امسال تحت6ساعت آموزش پيشگيري اوليه از اعتياد،فرزندپروري و مهارتهاي زندگي قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، حميد صرامي در كارگاه آموزشي تحكيم بنيان خانواده اظهار داشت: الگوهاي خانوادگي نامتعادل و روابط معيوب در آن همچون از هم گسيختگي، آشفتگي، درگيري و نارساييهاي رفتاري و عقيدتي والدين موجبات ضربهپذيري و گرايش فرزندان به اعتياد را فراهم ميكند.
وي افزود: از ديدگاه اسلام، خانواده محبوبترين بناي عالم هستي است كه امروزه در عصر تغييرات شتابان اجتماعي و فرهنگي اين ميكرو سيستم اجتماعي مورد هجوم آماج انواع آسيبهاي اجتماعي و تهديدات نرم نظير سونامي موادمخدر و روانگردانها، ترويج روابط سوء اخلاقي از طريق ماهوارهها، سايتها و مشروبات الكلي قرار گرفته و موجبات آسيبپذيري جوانان و نوجوانان را فراهم كرده است.
مديركل فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه كرد: مهمترين اهرمها براي مصونسازي و واكسيناسيون اجتماعي خانواده، آموزش سبك فرزندپروري، آموزش مهارتهاي زندگي و آموزش مدل و سبك زندگي سالم اجتماعي است.
وي گفت: به گونهاي كه تمام نهادهاي فرهنگي و آموزشي بايد نسبت به آموزش انواع خانوادههاي گسسته، پركار، بيتفاوت و مستبد اقدام شود تا موجب شكلگيري خانواده منطقي كه از ضروريات عصر حاضر است، شود.
وي خاطرنشان كرد: الگوهاي خانوادگي نامتعادل و روابط معيوب همچون از هم گسيختگي، آشفتگي، درگيري و نارساييهاي رفتاري و عقيدتي والدين، فقدان روح همبستگي و سازگاري، وجود نارضايتي در خانواده و نبود روابط صميمانه و نداشتن توجه به نيازهاي رواني فرزندان موجبات ضربهپذيري و گرايش فرزندان به اعتياد و ساير آسيبها را فراهم ميكند.
صرامي ادامه داد: والدين عصر امروز بايد بهعنوان والدين حرفهاي، مهارتهاي تصميمگيري، افزايش اعتماد به نفس و مهارت مسئوليتپذيري، مهارت مقاومت و خودكنترلي را بهمنظور كاهش بروز رفتارهاي ناهنجار در كودكان ابتدا خودشا بياموزند.
وي گفت: آنان بايد مهارتهاي ارتباطات فردي و اجتماعي، خلاقيت، برنامهريزي، خودآگاهي، حل مسئله، كنترل استرس و خشم، غنيسازي اوقات فراغت را نيز بياموزند و سپس اين گونه مهارتها را به فرزندانشان آموزش دهند تا بدين ترتيب فرزندانشان در منزل راههاي چگونه زيستن، بهتر زيستن و با هم زيستن را به خوبي آموزش ببينند.
وي بيان داشت: والدين بايد ضمن آگاهي از ويژگيهاي دوره نوجوانان همچون ريسكپذيري، بيهويتي، نوخواهي و تنوعطلبي، كنجكاوي، مسلط بر تكنولوژي، عدم تحمل در برابر ناكاميها، همزمان نيز از انواع مواد رايج در محل سكونت خود و علائم و عوارض اعتياد، علل گرايش نوجوانان به اعتياد و راههاي پيشگيري از سوءمصرف مواد توجه جدي كنند.
صرامي تأكيد كرد: والدين بايد ضمن مسئوليتپذيري در تربيت فرزندان بهعنوان مهمترين كاركرد خانواده در شكلگيري 85 درصد شخصيت فرزند در ايام كودكي، از هرگونه نگاه افراطي در واگذاري تربيت فرزندان به مدرسه و جامعه پرهيز كنند.
وي تصريح كرد: اداره كل فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با موادمخدر با همكاري دستگاههاي آموزشي و فرهنگي در سالجاري بهعنوان اولين سال برنامه پنجم توسعه، اقدام جدي را براي آموزش والدين آغاز كرده بهگونهاي كه با همكاري ادارات كل آموزش و پرورش استانها، 820هزار نفر از والدين دانشآموزان مقطع متوسطه امسال تحت آموزش 6 ساعت از آموزشهاي پيشگيري اوليه از اعتياد، آموزش سبك فرزندپروري و آموزش مهارتهاي زندگي قرار گرفتند.
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]