واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: عدنان منصور:روحيه مقاومت در منطقه، اجازه دخالت غرب را در سوريه ميگيرد
وزير خارجه لبنان گفتگو را تنها راه حل بحران سوريه دانست و افزود: روحيه مقاومت در منطقه اجاره نخواهد داد ديگران آنطور كه مي خواهند براي منطقه تصميم گيري كنند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري المنار، عدنان منصور درباره موضع كشورش در قبال بحران سوريه گفت: ما با دخالت خارجي مخالفيم زيرا اين امر بحران را پيچيده تر مي كند و هر آسيبي كه به امنيت و ثبات سوريه وارد شود بر ما نيز تاثير خواهد گذاشت. ثبات و امنيت و لبنان به ثبات و امنيت سوريه وابسته است. به همين سبب ما خواستار ثبات و اصلاحات براي سوريه هستيم و از ملت و دولت سوريه در اين زمينه حمايت مي كنيم.
وزير خارجه لبنان گفتگو را بهترين راه حل بحران سوريه دانست و ضمن انتقاد از برخوردي كه با گزارش اول بازرسان اتحاديه عرب در سوريه شد گفت: خروج ناظران از سوريه به نفع هيچ كس نيست و اين كشور را با سرنوشتي نامعلوم روبرو مي كند.
عدنان منصور درباره تحولات سوريه گفت: در خصوص سوريه شاهد دخالت هاي آشكار خارجي هستيم كه نه تنها مي خواهند سوريه را به سمت و سويي كه عواقب خوشايندي ندارد بكشانند بلكه هدف ديگر سوق دادن سوريه به سمت و سويي است كه طي آن طرف هاي خارجي براي اين كشور تصميم گيري كنند به گونه اي كه اين تصميم گيري ها متناسب با خواسته هاي داخلي نباشد.
منصور با اشاره به مشروعيت خواسته هاي اصلاح طلبانه مردم سوريه افزود: رهبران سوريه با اصل اجراي اصلاحات موافقت كرده اند و اقداماتي عملي نيز در اين خصوص انجام داده اند. نظام سوريه هيچ گاه به خواسته هاي مردم سوريه بي توجهي نكرده و هميشه با اين خواسته ها همراه بوده است.
وي ادامه داد: بايد بگويم هيچ كس مخالف اصلاحات، آزادي و دموكراسي نيست. ملت هاي عربي به بازنگري در امور اقتصادي، سياسي و اجتماعي خود نياز دارند. آنچه در سوريه اتفاق مي افتد جدا از تحولات و حوادث منطقه نيست اما ويژگي خاص حوادث سوريه سوالات زيادي را به وجود آورده است.
وي در ادامه افزود: خشونت ها در سوريه به نفع چه كسي است؟ بنابراين تصور ما اين است كه اصلاحات بايد از داخل و از طريق نيروهاي سياسي داخلي و رهبران سياسي انجام شود. درخواست براندازي نظام براي تحقق اهداف و برنامه هاي سياسي منطقه اي كه نه تنها براي سوريه بلكه براي كل منطقه ترسيم شده است بسيار خطرناك است زيرا نه تنها سوريه را با درگيري هاي داخلي روبرو مي كند بلكه كل منطقه را دستخوش چنين تحولاتي مي كند كه عاقبت انها مشخص نيست.
وي در ادامه با اشاره به تلاشهايي كه براي بين المللي كردن بحران سوريه انجام مي شود گفت: ما پيوسته با بين المللي شدن بحران سوريه و دخالت خارجي در اين كشور مخالفت كرده ايم. لبنان هيچ گاه در امور داخلي ديگر كشورها دخالت نكرده است و نخواهد كرد و با هرگونه دخالت در سوريه هم مخالف است. سوريه نقش مهمي در منطقه دارد به همين سبب نمي توانيم اجازه دهيم ديگران در امور اين كشور دخالت كنند و آنچه را مي خواهند بر اين كشور تحميل كنند. دخالت هاي خارجي يا بين المللي هيچگاه راه حل مناسبي نبوده است بلكه اوضاع را پيچيده تر و حل مسئله را مشكل تر مي كند.
وزير خارجه لبنان در پاسخ به سوالي درباره وجود نگراني از درگيري مذهبي در سوريه گفت: اميدواريم ملت سوريه كه ملتي آگاه است ماهيت حوادثي را كه در منطقه و جهان روي مي دهد درك كند. ملت سوريه بايد از فتنه بزرگي كه براي اين كشور طراحي شده است دوري كند. سوريه الگوي وحدت ملي و انسجام اجتماعي و ملي و ديني بوده است بنابراين بايد اين وحدت و انسجام را حفظ كنند و در اين زمينه سهل انگاري نكنند.
وزير خارجه لبنان موضع تركيه را در قبال بحران سوريه ناپايدار توصيف كرد و افزود: تركيه در ابتدا آشكارا خواستار براندازي نظام سوريه بود اما پس از مدتي موضع اين كشور در قبال سوريه فروكش كرد و اكنون نمي دانيم اين كشور با ديگر طرف هاي بين المللي در خصوص مسئله سوريه همگام مي شود يا آن كه موضعي مخالف يا متفاوت در قبال قطعنامه هايي كه عليه سوريه صادر مي شود اتخاذ خواهد كرد./ا
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]