واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رطوبت، ابنيه تاريخي اصفهان را تهديد ميكند
سرويس شهرستانها:بي توجهي مسئولان به هشدارهاي متخصصان در رابطه با خطر نفوذ رطوبت ناشي از انباشت آبهاي جاري و زه كشي رودخانه زاينده رود و همين طور استفاده از چاههاي زياد در شهر اصفهان تمامي آثار تاريخي اين شهر را با تهديد پوسيدگي ناشي از رطوبت مواجه كرده است.
يك استاد معماري سنتي در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اين مطلب و با اشاره به وجود رطوبت از قديم در سطح خاك شهر اصفهان نسبت به زياد شدن اين رطوبت در سالهاي اخير و تهديد پيها و پايهها و ديوارهاي آثار تاريخي مثل مسجد شيخ لطف الله، مسجد جامع، مسجد امام، عمارت
چهل ستون، عالي قاپو، هشتبهشت، چهارباغ و ديگر آثار تاريخي شهر اصفهان هشدار داد.
محمود ماهرالنقش گفت: اين سالها متأسفانه رطوبت در خاك و اماكن شهر اصفهان خيلي زياد شده و براثر زهكشي و ايجاد مكانهايي براي انبار آب و با توجه به اينكه شمال زاينده رود داراي خاك رس و ماسه مانند است. اين جنس خاك توانسته آب رود خانه را كه از قديم در مسير خود به سمت گاوخوني در جريان بود به شكل رطوبت به درون خود بكشد و در عمارتهاي تاريخي اصفهان رسوخ دهد.
با توجه به بستر و جريان طبيعي آب رودخانه و فرو نرفتن آب آن در خاك اصفهان در سالهاي دور، آسيب به آثار تاريخي و ميراث فرهنگي از طريق ايجاد رطوبت چندان چشمگير و قابل توجه نبود، اما استفاده از آب انبار و كنترل آب رودخانه زاينده رود اگر چه توانسته به زيباسازي محيط شهر اصفهان كمك كند و امكانات تفريحي و گردشگري در اين شهر را توجيه كند، ولي باعث پوسيدگي و آسيبهاي جدي به ديوارهها و پايههاي عمارتهاي تاريخي اصفهان شده است.
باقي ماندن رطوبت در زمين به خاطر آب بندهاي كوچك براي قايقراني و شنا و پرندگان مهاجر در مسير رودخانه زاينده رود و همين طور استفاده از چاههاي زياد براي مصرف آب لولهكشي از عوامل عمده نفوذ رطوبت و پوسيدگي بناهاي اصفهان است.
وي گفت: مردم و عابران شهر فقط از طريق كالسكه و درشكه و دوچرخه و همين طور پياده از اين خيابان عبور كنند ولي هيچكس به فريادهاي من توجهي نميكند
وي با انتقاد از عملكرد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و اظهار اينكه بايد فكري اساسي براي مديريت آثار تاريخي كرد به موضوع مهم ديگري در اصفهان اشاره كرد كه به قول او ميتواند چهارباغ اصفهان را به نحو مطلوبي ساماندهي كند و زمينه مساعدي براي طرحهاي نو و استفاده از قابليتهاي گردشگري در اين مكان تاريخي باشد. اين استاد معماري سنتي ايران با دعوت از نخبگان و مسئولان و متخصصان آثار تاريخي براي اظهار طرحهاي خود به منظور نجات آثار تاريخي از تهديدهاي هميشگي پيشرو، به مسأله و بار ترافيكي موجود در چهارباغ اشاره كرد و اظهار داشت: پيشنهاد دادهام به جاي اينكه اين همه ماشين از اين مسير تاريخي عبور كنند و ضربههاي جبران ناپذير به اين خيابان بزنند، امكاناتي فراهم شود تا مردم و عابران شهر فقط از طريق كالسكه و درشكه و دوچرخه و همين طور پياده از اين خيابان عبور كنند تا هم بار تاريخي اين خيابان حفظ شود، هم از طرحي نو در مديريت شهري استفاده شود ولي هيچكس به فريادهاي من توجهي نميكند.
قرار است نمايشگاهي از آثار و تابلوهاي استاد ماهر النقش در سال آينده در گالري مخصوص به خود استاد در مجموعه كاخ سعد آباد تهران افتتاح شود.
به گفته محمود ماهر النقش اين مجموعه آثار، شامل تابلوهايي است از كاشيكاريهاي ايراني و خط بناها و نوشتههايي كه در آثار تاريخي ايران استفاده ميشد و تلاشي براي انتقال اين فرهنگ و هنر ايراني به نسلهاي آينده است.
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 509]