واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ذوالقدر:هنر موثرترين ابزار براي پيشگيري از وقوع جرائم است
مشهد- معاون رييس قوه قضاييه در امور اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم از هنر به عنوان موثر و كارآمدترين ابزار براي پيشگيري از وقوع جرائم و آسيبهاي اجتماعي ياد كرد.
به گزارش ايرنا، "محمدباقر ذوالقدر" دوشنبه شب در آيين پاياني جشنواره ملي فرهنگي و هنري راه روشن با موضوع پيشگيري از جرم و آسيب هاي اجتماعي در مشهد، افزود: هنر مهم ترين و اثرگذارترين ابزار براي ارتقاي فرهنگي جامعه است و ارتقاي اين بخش به طبع در كاهش و پيشگيري از جرائم نقش بسزايي دارد.
وي در تشريح دلايل تاثيرگذاري هنر در ارتقاي سطح فرهنگ عمومي و پيشگيري از جرائم در جامعه گفت: خاستگاه اصلي هنر فطرت و روح زيبا شناسي و زيباگرايي انسانها است و انسان به طور فطري گرايش به زيبايي و به طبع آن به هنر ها دارد.
وي تاكيد كرد: لذا بايد از ابزار و ظرفيت هاي مختلف هنرها براي پيشگيري از جرائم استفاده مطلوب كرد.
معاون رييس قوه قضاييه گفت: در برخورد با جرائم دو رويكرد كلي شامل انفعالي قديمي و سنتي و رويكرد فعال و پيشگيرانه وجود دارد.
او افزود: رويكرد منفعلانه كه بر اساس آن با بايد منتظر ماند كه جرمي به وقوع بپيوندند و بعد با مجرم و يا مجرمان آنها برخورد شود، كافي نيست و نقشي در كاهش موثر و هدفمند جرائم ندارد.
ذوالقدر گفت: مهم ترين رويكرد در برخورد با جرائم رويكرد فعالانه و پيشگيرانه است بدين معنا كه بايد قبل از وقوع جرائم به سراغ عوامل موثر در بروز آنها رفت و با انجام فعاليتهاي پيشگيرانه از وقوع جرائم جلوگيري كرد.
وي با اشاره به اينكه برخي از جرائم به علت فقر اقتصادي و فرهنگي روي مي دهد و يا ريشه در اختلاف هاي قومي و طايفه اي دارند، گفت: بايد با تلاش مسوولان ذيربط و رفع اين معضلات در كاهش جرائم گام برداشت.
وي خاطر نشان كرد: ارتقا و توسعه فرهنگ عمومي و رفاه اقتصادي و تقويت سرمايه اجتماعي راه موثري براي مقابله با جرائم است و برخوردهاي پليسي و قضايي راهكار موثري در كاهش آنها نيست.
وي گفت:بايد از همه ظرفيتها و توانمندي بخشهاي مختلف دولتي و غير دولتي و تشكلهاي مردمي و آحاد جامعه براي پيشگيري موثر از وقوع جرائم و آسيبهاي اجتماعي استفاده بهينه كرد.
ذوالقدر اظهارداشت: ارتكاب و گرايش به سمت جرائم مختلف و كج رويها و انحرافهاي مختلف و فساد ها مساله نخست امروز بشر تبديل شده و وقتي جرمي در جامعه اي از حد متعارف و معمول آن خارج شود آن جامعه در معرض بروز بحران قرار مي گيرد.
وي گفت: افزايش ارتكاب به جرائم در سطح جهان به گونه اي افزايش يافته كه سازمان ملل كه حوادث و مسائل مختلف دنيا را رصد مي كند برغم سلطه قدرتهاي استكباري بر آن در دو سال گذشته نسبت به رشد پنج درصدي ميزان جرائم در جهان هشدار داده است.
او افزود: اين امر نشان مي دهد كه ميزان رشد ارتكاب به جرائم از رشد متوسط جمعيت و رشد اقتصادي دنيا هم بيشتر است و اين خود نوعي بحران و نقطه خطر خيز محسوب مي شود.
وي در تشريح دلايل افزايش ارتكاب و گرايش به سمت جرائم در كشورهاي دنيا گفت: قدرتهاي فاسد جهاني و باندهاي مافيايي كه منافع خود را در توسعه جرم مي بينند در توسعه اين مساله نقش بسيار موثري دارند.
وي اضافه كرد: وجود فناوري هاي نوين فاصله بين جوانها را كوتاه و زمينه را براي بروز جرائم افزايش مي دهد.
ذوالقدر گفت: دشمنان و عوامل آنها به طرق مختلف مي كوشند تا با تهاجم و شبيخون فرهنگي ضمن ضربه زدن به ارزشها و آرمانهاي انقلاب و زمينه سازي براي توسعه جرائم ، سرمايه اجتماعي و انساني ملت را از كار بيندازند.
وي اظهار داشت: وجود جرائم به هيچ عنوان برازنده جامعه ما كه از آرمانهاي بلند و انقلابي برخوردار است، نيست و بايد اين جامعه عاري از جرم و فساد باشد.
معاون رييس قوه قضاييه گفت:پرچم بيداري اسلامي در كشورهاي
منطقه و جهان اسلام با الگو پذيري از انقلاب اسلامي ايران ايجاد شد و توسعه يافت.
جشنواره ملي فرهنگي و هنري راه روشن با موضوع پيشگيري از وقوع جرم و آسيبهاي اجتماعي كه از يك سال گذشته با فراخوان آثار از هنرمندان سطح كشور آغاز شده بود، دوشنبه شب با تجليل از نفرات و آثار برتر پايان يافت.ك/2
7490/659/330
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30789562
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]